E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

Για την τουρκική προκλητικότητα

Δημοσίευση 11/8/2020 | 12:51

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τετ α τετ Δένδια Πάιατ

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

Ο κ. Δένδιας ανέβασε tweet με φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη. Και οι δύο, ακολουθώντας τα μέτρα ασφαλείας, φορούσαν προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό.

Η συνάντηση Δένδια-Πάιατ πραγματοποιήθηκε μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μητσοτάκης σε Στόλτενμπεργκ: Η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή

Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά το απόγευμα με τον γενικό γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις και τόνισε ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έρχεται λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό πως το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, «Oruc Reis», εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το «Oruc Reis», το οποίο συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία, έχει ρίξει καλώδια, αλλά δεν διεξάγει ακόμα έρευνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε για το ίδιο θέμα νωρίτερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Στο ίδιο τηλεφώνημα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Βέλγο πολιτικό για τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλωση Κωνσταντινούπολης: Το βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη του τουρκικού TRT για την πτώση της Πόλης

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Με σύγχρονα μέσα αναπαρίστανται οι οθωμανικές πολιορκητικές επιχειρήσεις - από τα γιγαντιαία κανόνια και τις υπόγειες σήραγγες έως τη μεταφορά πλοίων διά ξηράς προς τον Κεράτιο Κόλπο.

Μπορεί ο Αρειος Πάγος να μην εγκρίνει το όνομα ΕΛΑΣ για το νέο κόμμα Τσίπρα;

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία και τί δηλώνει η εκπρόσωπος του νέου φορέα Θεώνη Κουφονικολάκου

Βρετανία: Ελληνας συνελήφθη για υπόθεση κατασκοπείας υπέρ του Ιράν

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση από τη σύλληψή του στις 16 Μαΐου

Μήνυμα Μεντβέντεφ προς Ευρωπαίους: «Βρίσκεστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, ο γαλήνιος ύπνος τελείωσε»

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Ξεκάθαρο μήνυμα στους Ευρωπαίους έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας

Για προσευχή στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν ανήμερα της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε τόσο στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου όσο και στις εκδηλώσεις που ακολουθούν στην Κωνσταντινούπολη

Εξελίξεις μετά τη συντριβή ρωσικού drone στη Ρουμανία

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Persona non grata για τη Ρουμανία ο Ρώσος πρόξενος στην Κωνστάντζα, κλείνει το προξενείο

Η Ιαπωνία χάνει πληθυσμό με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία της

Κόσμος 29.05.2026
Η Ιαπωνία διαθέτει τον δεύτερο πιο γηρασμένο πληθυσμό παγκοσμίως μετά το Μονακό

«Σπίτι μου 2»: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για ένταξη στο πρόγραμμα

Οικονομία 29.05.2026
Τι πρέπει να κάνουν άμεσα οι ενδιαφερόμενοι

Μαρία Σάκκαρη: Ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη μητέρα της: «Είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ»

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Σε κλάματα ξέσπασε η Μαρία Σάκκαρη, μιλώντας για τη μητέρα της στη Συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της στον πρώτο αγώνα του Roland Garros.

Λευκός Οίκος: Κοψοχόλιασε τον πλανήτη με τους εξωγήινους

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Τι εννοούσε πραγματικά