E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

Για την τουρκική προκλητικότητα

Δημοσίευση 11/8/2020 | 12:51

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τετ α τετ Δένδια Πάιατ

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

Ο κ. Δένδιας ανέβασε tweet με φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη. Και οι δύο, ακολουθώντας τα μέτρα ασφαλείας, φορούσαν προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό.

Η συνάντηση Δένδια-Πάιατ πραγματοποιήθηκε μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μητσοτάκης σε Στόλτενμπεργκ: Η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή

Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά το απόγευμα με τον γενικό γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις και τόνισε ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έρχεται λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό πως το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, «Oruc Reis», εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το «Oruc Reis», το οποίο συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία, έχει ρίξει καλώδια, αλλά δεν διεξάγει ακόμα έρευνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε για το ίδιο θέμα νωρίτερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Στο ίδιο τηλεφώνημα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Βέλγο πολιτικό για τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Tech + Science 14.03.2026
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Ο «Νοστράδαμος της Κίνας» προβλέπει πώς θα τελειώσει ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν

Κόσμος 14.03.2026
Ο Κινέζος-Καναδός καθηγητής και παρουσιαστής του δημοφιλούς καναλιού YouTube Predictive History, ο καθηγητής Xueqin Jiang, έχει γίνει viral για τις τρεις προβλέψεις που έκανε το 2024 – δύο εκ των οποίων έχουν ήδη επαληθευτεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια

Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Αμστερνταμ

Κόσμος 14.03.2026
Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι αποκάλυψε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία

Ελλάδα 14.03.2026
«Προφανώς υπάρχει κάτι μεταξύ τους που δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην αστυνομία», σημείωσε η κ. Δημογλίδου

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω

Κόσμος 14.03.2026
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο ‑ Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα

Κόσμος 14.03.2026
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»

Κόσμος 14.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

ΑΕΚ: Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ έχει 12% πιθανότητες να φτάσει στη Λειψία και να κερδίσει την κούπα - Η Κρίσταλ Πάλας το φαβορί