E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαρδαλιάς: «Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών»

Ποικίλα σχόλια στο Twitter προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Δημοσίευση 9/8/2020 | 17:21

Χαρδαλιάς: «Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στην Εύβοια όπου μετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Βασιλικών με τον περιφερειάρχη Στερέας Ελλάδας, δημάρχους και επικεφαλής των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή στην περιοχή και για ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει.«Όλα γίνανε πολλά ξαφνικά αλλά ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία συνεργάστηκε με τους Δημάρχους και τους τοπικούς φορείς για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το «112» δεν είναι διά πάσαν νόσον, είναι «ένα επιχειρησιακό εργαλείο που καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση. Όπως τόνισε, αν είχε ενεργοποιηθεί μπορεί να είχαμε εκατόμβη νεκρών, αφού η εκκένωση σπιτιών μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη όταν η γύρω περιοχή είναι πλημμυρισμένη.

Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το «112», είπε ο κ. Χαρδαλιάς συμπληρώνοντας πως έχουμε πέντε νεκρούς και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φύγουν.

Αυτή η δήλωση του υφυπουργού για το 112 όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε απορίες και ερωτήματα στον κόσμο καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε το 112 είναι η γραμμή έκτακτης ανάγκης άμεσης ενημέρωσης των πολιτών σε περίπτωση επικείμενης καταστροφής που απειλεί ανθρώπινες ζωές και σίγουρα η μή χρησιμοποίησή του αποτελεί ερωτηματικά.

Ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης αναδείχθηκε σε κύριο θέμα συζήτησης στα social media ελάχιστα λεπτά μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού, με τους πιο ψύχραιμους σχολιαστές να αναρωτιούνται το νόημα του και άλλους να ασκούν δριμεία κριτική στον ίδιο, επισημαίνοντας και την ιδιαίτερη προβολή του θεσμού.

Δείτε ορισμένα από αυτά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Μάνα και κόρη τα θύματα του φονικού τροχαίου στο Αφάντου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του άλλου οχήματος κρατείται από την αστυνομία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑2: «Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ και έχασε την 2η θέση μαζί με τα προκριματικά του Champions League

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε η σεζόν για τους «ασπρόμαυρους»

Ρόδος: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο τους ανετράπη μετά από σφοδρή σύγκρουση

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Αφάντου στην Ρόδο, με δύο γυναίκες να χάνουν τη ζωή τους έπειτα από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων

Αγιοι Ανάργυροι: «Είχα να καθαρίσω δυο μέρες, γι’ αυτό αντίκρισαν αυτές τις εικόνες» υποστήριξε η μητέρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε γίνει και στο παρελθόν ανώνυμη αναφορά για την οικογένεια, πριν από περίπου δύο χρόνια

H Starbucks απολύει εργαζόμενους στις ΗΠΑ και κάνει reset στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρει μέρος του προσωπικού στο Νάσβιλ λόγω των χαμηλότερων φόρων και μισθών

Η Μαρία Καρυστιανού στον Αρειο Πάγο για το νέο κόμμα τη Δευτέρα – «Είναι επίσημο πλέον το ξεκίνημα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Γράφουμε όλοι μαζί τη σωστή και την καλή ιστορία» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ελλάδα Προχτές
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις