E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόρος: Μετατέθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος λόγω κορωνοϊού

Μετά τις καταγγελίες για την απουσία ελέγχων εφαρμογής των μέτρων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2020 | 13:33

Πόρος: Μετατέθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος λόγω κορωνοϊού

Μετατέθηκε, μετά από σχετική απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Πόρου, μετά από καταγγελίες για μη επαρκείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε καλή συνεργασία μεταξύ της δημοτικής αρχής και του συγκεκριμένου διοικητή ενώ υπήρχε και δυσαρέσκεια για τον αριθμό των ελέγχων.

Έτσι, με αφορμή το τοπικό lockdown στον Πόρο αποφασίστηκε η μετάθεσή του σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης Πειραιά όπου υπάγεται και άμεσα θα αντικασταθεί από άλλον αξιωματικό του σώματος.

Σχετικές δηλώσεις για το θέμα είχε κάνει στον και ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. Όπως είχε αναφέρει ο κ. Δημητριάδης, τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Ο Πόρος έχει ερημώσει σύμφωνα με ρεπορτάζ καθώς σε ισχύ είναι από την Παρασκευή το βραδύ και για το επόμενο 10ημερο έκτακτα περιοριστικά μέτρα, μετά τα τουλάχιστον 30 κρούσματα του κορωνοϊού. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα άλλων 130 τεστ.

Την Παρασκευή στις 11 το βράδυ και μέχρι τις 7 το πρωί έκλεισαν καφέ, μπαρ και εστιατόρια, στο πλαίσιο των μέτρων. Η προβλήτα, ενώ μέχρι την Πέμπτη ήταν γεμάτη, το Σάββατο τα περισσότερα σκάφη φαίνεται πως έχουν εγκαταλείψει το νησί. Οι ελάχιστοι τουρίστες και ντόπιοι που κυκλοφορούν στους δρόμους, φορώντας μάσκες.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.