E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αχαρνές: 40χρονος εξαπατούσε ηλικιωμένους και έκλεψε από 130.000 ευρώ

Παρίστανε τον λογιστή και μάζευε λεφτά

Δημοσίευση 7/8/2020 | 11:57

Αχαρνές: 40χρονος εξαπατούσε ηλικιωμένους και έκλεψε από 130.000 ευρώ

Ένας 40χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους παριστάνοντας τον λογιστή, αποσπώντας τους χρήματα με το πρόσχημα επιστροφών που δήθεν είχαν τα παιδιά τους από την εφορία, συνελήφθη προχθές, Τετάρτη 5 Αυγούστου, στις Αχαρνές Αττικής, μετά από αστυνομική επιχείρηση της του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος, με τη συνεργασία της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε βάρος του 40χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με βάση στοιχεία που προέκυψαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος, για απάτες που φέρεται ότι διέπραττε σε βάρος ηλικιωμένων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο δράστης συνέλεγε πληροφορίες τόσο για τα υποψήφια θύματα που επέλεγε όσο και για τα συγγενικά τους πρόσωπα και αφού τα προσέγγιζε, προσποιούμενος τον λογιστή, τους παρουσίαζε ψευδή στοιχεία, ότι δήθεν τα οικεία τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία, όμως η είσπραξή του προϋπέθετε την καταβολή χρηματικού ποσού από τους ίδιους για υποτιθέμενη έκδοση παραβόλων.

Για να τους πείσει, μάλιστα, την ώρα που ήταν μαζί μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποιον άγνωστο συνεργό του, ο οποίος προσποιείτο τον δικαιούχο της επιστροφής χρημάτων, καταφέρνοντας έτσι να τους εξαπατήσει. Στη συνέχεια, τους αποσπούσε χρήματα ή κοσμήματα, ενώ πολλές φορές τους πήγαινε με το αυτοκίνητό του σε τράπεζες για να σηκώσουν τα ποσά, χωρίς ο ίδιος να μπαίνει μέσα μαζί τους για να μην τον καταγράψουν οι κάμερες.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει τουλάχιστον 15 απάτες, έχοντας αποκομίσει χρηματικό ποσό άνω των 133.310 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, μονόκαννο πυροβόλο όπλο, μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με 235 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.505 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ένα ταξί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους εισαγγελείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύκλωμα με πλαστά φάρμακα: Οι δύο παραπλανητικές πρακτικές που απαιτούν προσοχή

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Τα φάρμακα που πωλούνται παράνομα, μπορεί να είναι από αδρανή μέχρι και επικίνδυνα

Ουρές, ξύλο, δακρυγόνα: Χάος σε Αμερική και Ευρώπη για... ένα ρολόι 400 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ξύλο, δακρυγόνα και ουρές χιλιάδων για το ρολόι των 400 ευρώ

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ βρισκόταν εν κινήσει

Ελλάδα 18.05.2026
Η οδηγός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 22χρονο και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

«Ιπτάμενος» στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης – Έτρεχε με 209 χιλιόμετρα

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Το ραντάρ της Τροχαίας τον κατέγραψε στον Εύοσμο

Θεσσαλονίκη: Δελφίνι ξεβράστηκε νεκρό στην ακτή – Το πέταξαν δίπλα σε κάδο σκουπιδιών

Ελλάδα 18.05.2026
Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Καιρός: Ανοιξιάτικο σκηνικό ‑ Πού θα σημειωθούν βροχές ‑ Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς

«Chat» με πολίτες και επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση ‑ Πώς θα λειτουργεί το Gov.gr Messenger

Οικονομία 18.05.2026
Ένα νέο, κεντρικό ψηφιακό κανάλι επικοινωνίας ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα του ο Τσίπρας, η ανάρτησή του

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
«Ούτε νωρίς ούτε αργά, τώρα είναι η ώρα», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός

Νέο «Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις, οι εργασίες που επιδοτούνται

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Θα επιδοτήσει ποσοστό έως και 95% της δαπάνης, ανάλογα με τα δεδομένα των δικαιούχων