E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αχαρνές: 40χρονος εξαπατούσε ηλικιωμένους και έκλεψε από 130.000 ευρώ

Παρίστανε τον λογιστή και μάζευε λεφτά

Δημοσίευση 7/8/2020 | 11:57

Αχαρνές: 40χρονος εξαπατούσε ηλικιωμένους και έκλεψε από 130.000 ευρώ

Ένας 40χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους παριστάνοντας τον λογιστή, αποσπώντας τους χρήματα με το πρόσχημα επιστροφών που δήθεν είχαν τα παιδιά τους από την εφορία, συνελήφθη προχθές, Τετάρτη 5 Αυγούστου, στις Αχαρνές Αττικής, μετά από αστυνομική επιχείρηση της του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος, με τη συνεργασία της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε βάρος του 40χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με βάση στοιχεία που προέκυψαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος, για απάτες που φέρεται ότι διέπραττε σε βάρος ηλικιωμένων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο δράστης συνέλεγε πληροφορίες τόσο για τα υποψήφια θύματα που επέλεγε όσο και για τα συγγενικά τους πρόσωπα και αφού τα προσέγγιζε, προσποιούμενος τον λογιστή, τους παρουσίαζε ψευδή στοιχεία, ότι δήθεν τα οικεία τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία, όμως η είσπραξή του προϋπέθετε την καταβολή χρηματικού ποσού από τους ίδιους για υποτιθέμενη έκδοση παραβόλων.

Για να τους πείσει, μάλιστα, την ώρα που ήταν μαζί μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποιον άγνωστο συνεργό του, ο οποίος προσποιείτο τον δικαιούχο της επιστροφής χρημάτων, καταφέρνοντας έτσι να τους εξαπατήσει. Στη συνέχεια, τους αποσπούσε χρήματα ή κοσμήματα, ενώ πολλές φορές τους πήγαινε με το αυτοκίνητό του σε τράπεζες για να σηκώσουν τα ποσά, χωρίς ο ίδιος να μπαίνει μέσα μαζί τους για να μην τον καταγράψουν οι κάμερες.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει τουλάχιστον 15 απάτες, έχοντας αποκομίσει χρηματικό ποσό άνω των 133.310 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, μονόκαννο πυροβόλο όπλο, μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με 235 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.505 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ένα ταξί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους εισαγγελείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος Χτες
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα Χτες
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα Χτες
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος Χτες
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού