E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαμία: Επιβάτες τρένου πέταξαν μετανάστη έξω γιατί θεώρησαν ότι έχει κορωνοϊό

Απίστευτο ρατσιστικό περιστατικό με τον άνδρα να υποχρεώνεται να κάτσει στο πάτωμα μέχρι να πεταχτεί εκτός βαγονιού στο Λιανοκλάδι

Δημοσίευση 5/8/2020 | 09:49

Λαμία: Επιβάτες τρένου πέταξαν μετανάστη έξω γιατί θεώρησαν ότι έχει κορωνοϊό

Την ώρα που το δεύτερο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα είναι προ των πυλών κάποιοι βρήκαν το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο ενός μετανάστη από το Καμερούν για να δείξουν ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός, δυστυχώς, λειτουργεί.

Το ντροπιαστικό ρατσιστικό περιστατικό φαίνεται να σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (4/8) στην αμαξοστοιχία Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Στο Σταθμό του Λιανοκλαδίου επιβάτες πέταξαν στην κυριολεξία εκτός τραίνου 48χρονο αλλοδαπό γιατί πίστευαν ότι έχει covid-19

Τον έβαλαν να καθίσει το πάτωμα και στον επόμενο σταθμό τον πέταξαν έξω
Λίγες στιγμές νωρίτερα στον έλεγχο του εισιτηρίου του, και δείχνοντας τότε όλα τα χαρτιά του αποκαλύφθηκε, ότι έχει χαρτί στο οποίο αναφερόταν ότι έχει περάσει covid-19 τον Μάιο. Ακολούθησε πανικός στο βαγόνι με τους υπόλοιπους επιβάτες να απαιτούν να κατέβει από το τρένο, κατά δήλωση των υπευθύνων της εταιρίας, που φοβήθηκαν ότι θα τον λιντσάρουν.

Μάλιστα όπως ο ίδιος o 48χρονος είπε στο LamiaReport ο ελεγκτής ήταν εκείνος που του ζήτησε να καθίσει στο πάτωμα μέχρι να κατέβει στον επόμενο σταθμό που ήταν το Λιανοκλάδι, ενώ φέρεται να ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Γεγονός είναι πάντως ότι στο Λιανοκλάδι εκτός από την αστυνομία, βρέθηκε και ασθενοφόρο προετοιμασμένο να μεταφέρει ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Το ασθενοφόρο οδήγησε τελικά στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας τον αλλοδαπό άντρα, όπου εκεί βέβαια διαπιστώθηκε ότι είναι υγιέστατος. Άλλωστε το περιβόητο χαρτί έλεγε ότι είχε περάσει covid-19 και είχε εξέλθει υγιής από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας τον περασμένο Μάιο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας προσέγγισαν τον μετανάστη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 48χρονος μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Καρδίτσα.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό μετά από ταξίδι και πάλι στην Αθήνα και είχε νοσηλευθεί με ήπια γενικά συμπτώματα. Εξήλθε υγιής τον Μάιο και τώρα άλλαζε πόλη στην προσπάθειά του να βρει νόμιμη απασχόληση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεκτρικά πατίνια: Μαζικοί έλεγχοι της Τροχαίας – Σύλληψη οδηγού που έτρεχε με 72χλμ/ώρα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
397 έλεγχοι το προηγούμενου τριήμερο - 158 οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους

Αλεξανδρούπολη: Γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο θάνατός του δεν προήλθε από τραύματα της ανατροπής από την «γουρούνα»

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Βίντεο: Το πρώτο ρομπότ Βουδιστής μοναχός στη Νότια Κορέα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Επιστήμη και θρησκεία γίνονται ένα

Χανταϊός: Αναζητείται ακόμη ο «ασθενής μηδέν»

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Πώς ο ιός κυκλοφορούσε για εβδομάδες στο πλοίο

«Δεν είναι δεμένο σωστά»: Τραγικός θάνατος για 16χρονη στην Κίνα, δεν την έδεσαν σωστά σε zip line πάνω από καταρράκτη

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Η άτυχη νεαρή χτύπησε σε βράχους με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της

Ανείπωτη τραγωδία με 32χρονη μητέρα: Πέθανε από ανεύρισμα πέντε μήνες μετά την γέννηση της κόρης της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η άτυχη γυναίκα είχε, μόλις, ολοκληρώσει την προπόνησή της στο γυμναστήριο όταν συνέβη το τραγικό συμβάν

Χαλκιδική: Έκλεψαν ξαπλώστρες από beach bar με φορτηγό ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διάρρηξη σε γνωστό beach bar στην Καλλιθέα Χαλκιδικής τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με τους δράστες να αποχωρούν φορτωμένοι με ξαπλώστρες και εξοπλισμό.

Μπόνι Τάιλερ: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Πορτογαλία ‑ Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγουδίστρια διαθέτει σπίτι στην Πορτογαλία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός σε φρεάτιο υπόγειου πάρκινγκ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια