E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσιόδρας: Κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα

Όπως είπε ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας, αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στη χώρα

Δημοσίευση 4/8/2020 | 18:28

Τσιόδρας: Κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο επείγουσα κατάσταση των τελευταίων 100 ετών, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου και μιλώντας για έντονη ανησυχία των εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στη χώρα. «Εχει αρκετές αιτίες αυτό, όπως είναι οι αυξημένοι έλεγχοι και η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών, κάτι που καταγράφεται και στο εξωτερικό».

Παράλληλα, η έξαρση που παρατηρείται, εξηγείται και από «την αυξημένη μεταδοτικότητα, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα κρούσματα που καταγράφηκαν σε γάμους και σε σημεία υψηλού συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι ασυμπτωτικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας επεσήμανε πως από την επιδημιολογική καμπύλη παρατηρείται πως υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων από το εξωτερικό, κάτι που είναι λογικό με το άνοιγμα των συνόρων.

Θετικό χαρακτήρισε ο κ. Τσιόδρας ότι δεν έχει αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, θέλει προσοχή από όλους -όπως τόνισε- γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Αναφερόμενος στο δείκτη μεταδοτικότητας, ο καθηγητής ανέφερε πως «δεν φαίνεται το R0 να είναι μεγαλύτερο του 1» και επεσήμανε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται. «Για να μην έχουμε μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων πρέπει να ρίξουμε το Ro κάτω του 1», πρόσθεσε. Παράλληλα, παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους