E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσιόδρας: Κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα

Όπως είπε ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας, αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στη χώρα

Δημοσίευση 4/8/2020 | 18:28

Τσιόδρας: Κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο επείγουσα κατάσταση των τελευταίων 100 ετών, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου και μιλώντας για έντονη ανησυχία των εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στη χώρα. «Εχει αρκετές αιτίες αυτό, όπως είναι οι αυξημένοι έλεγχοι και η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών, κάτι που καταγράφεται και στο εξωτερικό».

Παράλληλα, η έξαρση που παρατηρείται, εξηγείται και από «την αυξημένη μεταδοτικότητα, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα κρούσματα που καταγράφηκαν σε γάμους και σε σημεία υψηλού συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι ασυμπτωτικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας επεσήμανε πως από την επιδημιολογική καμπύλη παρατηρείται πως υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων από το εξωτερικό, κάτι που είναι λογικό με το άνοιγμα των συνόρων.

Θετικό χαρακτήρισε ο κ. Τσιόδρας ότι δεν έχει αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, θέλει προσοχή από όλους -όπως τόνισε- γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Αναφερόμενος στο δείκτη μεταδοτικότητας, ο καθηγητής ανέφερε πως «δεν φαίνεται το R0 να είναι μεγαλύτερο του 1» και επεσήμανε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται. «Για να μην έχουμε μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων πρέπει να ρίξουμε το Ro κάτω του 1», πρόσθεσε. Παράλληλα, παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονη που κρατούσε δύο ανήλικα παιδιά σε «τρώγλη» με ακαθαρσίες ζώων

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το περιστατικό ήρθε στο φως το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από επώνυμες καταγγελίες που κινητοποίησαν τις αρχές

Διασωληνωμένος νεαρός που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από βουτιά στη Σκάλα Περαίας

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Στο σημείο που βούτηξε τα νερά είναι αρκετά ρηχά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι

Η Γερουσιαστής από την Παραγουάη έβρισε τον Εμπαπέ: «Ο πουτ...ς γιος δεν έδωσε το χέρι στον τερματοφύλακά μας»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Ένας Γάλλος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Η Γαλλία είναι ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ, ο Ρενέ Ντεκάρτ, ο Μοντεσκιέ, ο Βίκτορ Ουγκό, η Σιμόν Ντε Μποβουάρ» είπε στη Γερουσία η Σελέστε Αμαρίγια

15χρονος μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια στην Ουαλία ‑ Η παιδική εγκληματικότητα έχει ξεφύγει

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Καθηγήτρια στην Ουαλία κατέθεσε ότι μαθητής τη μαχαίρωσε στο κεφάλι μέσα σε τάξη. Ο 16χρονος αρνείται την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Πυρκαγιά τα ξημερώματα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ‑ Με αναπνευστικά προβλήματα δύο ασθενείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/7) στον 1ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο» σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές και πυροσβεστικές Αρχές.

Δήμος Αθηναίων: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν κλιματιστικό και πώς να κάνετε αίτηση

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει δωρεάν 100 κλιματιστικά ενεργειακής κλάσης Α σε ευάλωτα νοικοκυριά, με αιτήσεις έως τις 19 Ιουλίου 2026 αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Ο Τραμπ καλείται να πληρώσει 5,8 εκατ. δολάρια: Ποια είναι η γυναίκα που δικαιώθηκε

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο περιφερειακός δικαστής Λούις Κάπλαν διέταξε την άμεση αποδέσμευση ποσού 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της αρθρογράφου, μετά την οριστική απόρριψη της έφεσης Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Χαμός με τα 4 εκατομμύρια ευρώ του Ράμα για συναυλία του Κάνιε Γουέστ στα Τίρανα

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Οι δικαιολογίες του Ράμα μέσω facebook και τα... γαλλικά σχόλια!

Προειδοποίηση ΕΟΦ για ενδοφλέβια «συμπληρώματα»: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Πρόκειται για προϊόντα μη αξιολογημένα ως προς την ποιότητα

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;»