E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νορβηγία: Κλείνει τα λιμάνια σε κρουαζιερόπλοια με πάνω από 100 ανθρώπους

Μετά τα δεκάδες κρούσματα που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι του Τρόμσο, στην Αρκτική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/8/2020 | 20:44

Νορβηγία: Κλείνει τα λιμάνια σε κρουαζιερόπλοια με πάνω από 100 ανθρώπους

Η Νορβηγία απαγόρευσε από σήμερα σε όλα τα κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν πάνω από 100 ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένου και του πληρώματος) να ελλιμενίζονται και να αποβιβάζουν τους επιβάτες τους.

Η απαγόρευση έρχεται μετά τα δεκάδες κρούσματα που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι του Τρόμσο, στην Αρκτική. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Μπεντ Χέλε, το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Η νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία Hurtigruten, σε κρουαζιερόπλοια της οποίας βρέθηκαν τουλάχιστον 41 κρούσματα, ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε τα «λάθη» που διέπραξε στον χειρισμό της υπόθεσης.

Από τα 41 κρούσματα, τα 36 αφορούν ναυτικούς, στην πλειονότητά τους Φιλιππινέζους. Οι υπόλοιποι είναι επιβάτες που συμμετείχαν σε δύο κρουαζιέρες στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ με το πλοίο Roald Amundsen.

Λόγω αυτής της νέας έξαρσης, του κορονοϊού, σε μια χώρα που είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει επιτυχώς την πανδημία, η εταιρεία επικρίθηκε δριμύτατα, επειδή ξεκίνησε πρόωρα τις κρουαζιέρες και ταυτόχρονα, αφού εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, καθυστέρησε να ενημερώσει τους 386 επιβάτες.

«Αποτύχαμε, κάναμε λάθη», παραδέχτηκε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ντάνιελ Σκιέλνταμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Το Roald Amundsen παραμένει ακινητοποιημένο στο Τρόμσο, ενώ τα πλοία Fridtjof Nansen και Spitsbergen θα ρίξουν και αυτά άγκυρα, αφού ολοκληρώσουν τις κρουαζιέρες που πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο.

Τα τοπικά φεριμπότ, που συνδέουν μεταξύ τους τα λιμάνια των νορβηγικών ακτών, δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση της εταιρεία να διακόψει τις δραστηριότητές της.

Το νορβηγικό Ινστιτούτο Υγείας έχει ζητήσει να παραμείνουν όλοι οι επιβάτες των δύο κρουαζιέρων σε 10ήμερη καραντίνα και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουρκωμένη η Χαρούλα Αλεξίου στον επικήδειο για τη Μαρινέλλα: «Όλος ο Ελληνισμός μιλάει για εσένα»

Ελλάδα 31.03.2026
«Μαρινέλλα μου καπετάνισσα, αυτή η φωνή από ποια κρυστάλλινη πηγή εκφωνήθηκε», είπε η ερμηνεύτρια

Κόρινθος: 38χρονη ξυλoκoπήθηκε από το πρώην με τη νυν φίλη του και της έριξαν νέφτι στο πρόσωπο

Ελλάδα 31.03.2026
Της έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι της και αφού την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού και νέφτι στη συνέχεια την ξυλοκόπησαν αφήνοντάς την αιμόφυρτη

Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο προκαλεί με την χλιδάτη ζωή του και θέλει συμφωνία με τον Τραμπ για την Κούβα

Κόσμος 31.03.2026
«Νομίζω ότι η πλειοψηφία των Κουβανών θέλει να είναι καπιταλιστές, όχι κομμουνιστές», ανέφερε σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει

Μαντόνα και Πέδρο Πασκάλ ανάμεσα στους celebrities που ζητούν να κλείσει κέντρο της ICE στο Τέξας

Κόσμος 31.03.2026
Τι αναφέρεται στη σχετική επιστολή που συνυπογράφουν γνωστές προσωπικότητες

Το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα στη Μητρόπολη Αθηνών

Ελλάδα 31.03.2026
Αυτή την ώρα η νεκρώσιμη ακολουθία - Γιώργος Νταλάρας και Χάρις Αλεξίου θα εκφωνήσουν επικήδειους

Χωρίς τράπεζες για 2 ημέρες ‑ Πότε και πώς θα κάνουμε τις συναλλαγές μας

Ελλάδα 31.03.2026
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την ειδική τραπεζική αργία

Η μέρα θα γίνει νύχτα: Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου του αιώνα ‑ Δεν θα επαναληφθεί για 157 χρόνια

Tech + Science 31.03.2026
Μία ολόκληρη γενιά δεν θα δει ποτέ το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, η επανάληψη του οποίου προσδιορίζεται για το έτος 2183

Μαλδίβες: Καρχαρίες κολυμπούν σε ρηχά νερά και επισκέπτες τους παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής

Κόσμος 31.03.2026
Εντυπωσιακό βίντεο - Το τάισμα καρχαριών απαγορεύεται αυστηρά καθώς μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά τους