E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξαρση των μεταναστευτικών ροών στην Ιταλία

Ηρεμία στην Ελλάδα

Δημοσίευση 2/8/2020 | 20:11

Έξαρση των μεταναστευτικών ροών στην Ιταλία

O οργή πολλών ιταλών δημάρχων κατά της κυβέρνησης στη Ρώμη είναι μεγάλη. Ολοένα και συχνότερα μιλούν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης για άθλιες συνθήκες στους υπερπλήρεις προσφυγικούς καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας. Φέτος έφθασαν στην Ιταλία περισσότεροι από 11.000 πρόσφυγες και μετανάστες, 9.000 περισσότεροι από ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ο Φέλιξ Βάις από την οργάνωση διάσωσης προσφύγων Sea Watch εργάστηκε στους τελευταίους μήνες στο νησάκι Λαμπεντούζα, μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης: «Η κατάσταση στο νησί είναι τεταμένη. Πεντέμισι χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τους τελευταίους μήνες από τα παράλια της βόρειας Αφρικής στη Λαμπεντούζα. Δηλαδή δύο ή τρία πλεούμενα τη μέρα».

Το κλίμα έναντι των προσφύγων έχει αλλάξει στη Λαμπεντούζα

Το πλήγμα της πανδημίας στον τουρισμό της Λαμπεντούζα περιπλέκει ακόμα περισσότερα τα πράγματα. Ο τουρισμός μειώθηκε κατά 50% και όταν οι τουρίστες βλέπουν πλοιάρια με πρόσφυγες να καταφθάνουν στις παραλίες όπου κάνουν μπάνιο θέλουν να εγκαταλείψουν το ταχύτερο το ιταλικό νησάκι. «Και σκεφτείτε ότι το νησί ζει από το τουρισμό. Αισθάνεσαι ότι το κλίμα έναντι των προσφύγων έχει αλλάξει πια στο νησί», τονίζει ο γερμανός ακτιβιστής.

Αύξηση νεοαφιχθέντων προσφύγων καταγράφεται και στην Ισπανία. Τον Ιούλιο έφθασαν στη χώρα 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Πολλοί περισσότεροι από ότι τους τελευταίους μήνες. Η Μαδρίτη ωστόσο δεν επιθυμεί την εγκατάσταση των νεοαφιχθέντων στα προσφυγικά κέντρα φοβούμενη εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού. Η φιλοξενία σε άλλες δομές ωστόσο βρίσκεται στην ευθύνη των περιφερειακών κυβερνήσεων, οι οποίες, εύλογα, δυσφορούν.

Πιο ήρεμη κρίνεται η κατάσταση στην Ελλάδα. Σε ερώτηση της DW η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες απάντησε ότι τον Ιούλιο κατέγραψε μόλις 244 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα πάνω από 5.000 αφίξεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι οι υπερπλήρεις προσφυγικοί καταυλισμοί στα νησιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις