E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξαρση των μεταναστευτικών ροών στην Ιταλία

Ηρεμία στην Ελλάδα

Δημοσίευση 2/8/2020 | 20:11

Έξαρση των μεταναστευτικών ροών στην Ιταλία

O οργή πολλών ιταλών δημάρχων κατά της κυβέρνησης στη Ρώμη είναι μεγάλη. Ολοένα και συχνότερα μιλούν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης για άθλιες συνθήκες στους υπερπλήρεις προσφυγικούς καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας. Φέτος έφθασαν στην Ιταλία περισσότεροι από 11.000 πρόσφυγες και μετανάστες, 9.000 περισσότεροι από ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ο Φέλιξ Βάις από την οργάνωση διάσωσης προσφύγων Sea Watch εργάστηκε στους τελευταίους μήνες στο νησάκι Λαμπεντούζα, μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης: «Η κατάσταση στο νησί είναι τεταμένη. Πεντέμισι χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τους τελευταίους μήνες από τα παράλια της βόρειας Αφρικής στη Λαμπεντούζα. Δηλαδή δύο ή τρία πλεούμενα τη μέρα».

Το κλίμα έναντι των προσφύγων έχει αλλάξει στη Λαμπεντούζα

Το πλήγμα της πανδημίας στον τουρισμό της Λαμπεντούζα περιπλέκει ακόμα περισσότερα τα πράγματα. Ο τουρισμός μειώθηκε κατά 50% και όταν οι τουρίστες βλέπουν πλοιάρια με πρόσφυγες να καταφθάνουν στις παραλίες όπου κάνουν μπάνιο θέλουν να εγκαταλείψουν το ταχύτερο το ιταλικό νησάκι. «Και σκεφτείτε ότι το νησί ζει από το τουρισμό. Αισθάνεσαι ότι το κλίμα έναντι των προσφύγων έχει αλλάξει πια στο νησί», τονίζει ο γερμανός ακτιβιστής.

Αύξηση νεοαφιχθέντων προσφύγων καταγράφεται και στην Ισπανία. Τον Ιούλιο έφθασαν στη χώρα 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Πολλοί περισσότεροι από ότι τους τελευταίους μήνες. Η Μαδρίτη ωστόσο δεν επιθυμεί την εγκατάσταση των νεοαφιχθέντων στα προσφυγικά κέντρα φοβούμενη εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού. Η φιλοξενία σε άλλες δομές ωστόσο βρίσκεται στην ευθύνη των περιφερειακών κυβερνήσεων, οι οποίες, εύλογα, δυσφορούν.

Πιο ήρεμη κρίνεται η κατάσταση στην Ελλάδα. Σε ερώτηση της DW η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες απάντησε ότι τον Ιούλιο κατέγραψε μόλις 244 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα πάνω από 5.000 αφίξεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι οι υπερπλήρεις προσφυγικοί καταυλισμοί στα νησιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.

Σοκάρει η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: «Πέθανε επειδή η κόρη της τόλμησε να είναι υποψήφια»

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε την υπόθεση της 72χρονης από την Ελλάδα σε διάσκεψη με εκπροσώπους από πάνω από 60 χώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αποχαιρέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ με μια μόνο λέξη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με έναν λακωνικό αποχαιρετισμό.

Θύελλα αντιδράσεων: Σερβιτόρος μπήκε στη θάλασσα για να εξυπηρετήσει πελάτες

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Βίντεο από παραλία της Πάρου ξαναανοίγει τη συζήτηση για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στον τουρισμό.

Σάλος στις ΗΠΑ: Σχολική αστυνομικός έκανε σeξ με συνάδελφό της μέσα σε γυμνάσιο την ώρα των μαθημάτων

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η 37χρονη σχολική αστυνομικός του Νάσβιλ παραιτήθηκε αφού παραδέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις εpωτικές συναντήσεις με συνάδελφό της εντός σχολείου, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στους διαδρόμους.

Καταδικασμένη νεοναζίστρια τρανς στη Γερμανία μεταφέρθηκε τελικά σε ανδρικές φυλακές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η 55χρονη Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ εκδόθηκε από την Τσεχία και οδηγήθηκε αρχικά σε γυναικεία φυλακή της Σαξονίας, για να μεταφερθεί αργότερα σε ανδρικό σωφρονιστικό κατάστημα.

Εφάπαξ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις από το 2027 και τι αλλάζει στον υπολογισμό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ενιαίο σύστημα υπολογισμού εφάπαξ από το 2027, για να περιοριστούν οι μεγάλες ανισότητες μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων.

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο για κλοπή δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και παρέμβαση στις εκλογές, ανακοινώνοντας αποχαρακτηρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Ποια είναι η κατάσταση της 7χρονης που παλεύει μόνη της στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η μικρή κόρη της οικογένειας που αποδεκατίστηκε στο τροχαίο με το βυτιοφόρο παραμένει διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο, χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό της.

Κατασχεμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί: Ποιοι μπορούν να τους ξεμπλοκάρουν τώρα μέσω ΑΑΔΕ

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί ψηφιακή διαδικασία άρσης κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλέτες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Τραγωδία στο Περού: Τουλάχιστον 14 νεκροί μετά από πτώση μίνι βαν σε γκρεμό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Το δυστύχημα έγινε σε γκρεμό στο βόρειο Περού, ανάμεσα στα θύματα και παιδί.

Υπόθεση Marfin: Παραβιάσεις καταγγέλλει ο δικηγόρος της 46χρονης που αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης καταγγέλλει δημοσιοποίηση φωτογραφιών και ονομάτων χωρίς εισαγγελική διάταξη και προαναγγέλλει νομικές ενέργειες κατά μέσων και χρηστών.