E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξαρση των μεταναστευτικών ροών στην Ιταλία

Ηρεμία στην Ελλάδα

Δημοσίευση 2/8/2020 | 20:11

Έξαρση των μεταναστευτικών ροών στην Ιταλία

O οργή πολλών ιταλών δημάρχων κατά της κυβέρνησης στη Ρώμη είναι μεγάλη. Ολοένα και συχνότερα μιλούν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης για άθλιες συνθήκες στους υπερπλήρεις προσφυγικούς καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας. Φέτος έφθασαν στην Ιταλία περισσότεροι από 11.000 πρόσφυγες και μετανάστες, 9.000 περισσότεροι από ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ο Φέλιξ Βάις από την οργάνωση διάσωσης προσφύγων Sea Watch εργάστηκε στους τελευταίους μήνες στο νησάκι Λαμπεντούζα, μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης: «Η κατάσταση στο νησί είναι τεταμένη. Πεντέμισι χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τους τελευταίους μήνες από τα παράλια της βόρειας Αφρικής στη Λαμπεντούζα. Δηλαδή δύο ή τρία πλεούμενα τη μέρα».

Το κλίμα έναντι των προσφύγων έχει αλλάξει στη Λαμπεντούζα

Το πλήγμα της πανδημίας στον τουρισμό της Λαμπεντούζα περιπλέκει ακόμα περισσότερα τα πράγματα. Ο τουρισμός μειώθηκε κατά 50% και όταν οι τουρίστες βλέπουν πλοιάρια με πρόσφυγες να καταφθάνουν στις παραλίες όπου κάνουν μπάνιο θέλουν να εγκαταλείψουν το ταχύτερο το ιταλικό νησάκι. «Και σκεφτείτε ότι το νησί ζει από το τουρισμό. Αισθάνεσαι ότι το κλίμα έναντι των προσφύγων έχει αλλάξει πια στο νησί», τονίζει ο γερμανός ακτιβιστής.

Αύξηση νεοαφιχθέντων προσφύγων καταγράφεται και στην Ισπανία. Τον Ιούλιο έφθασαν στη χώρα 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Πολλοί περισσότεροι από ότι τους τελευταίους μήνες. Η Μαδρίτη ωστόσο δεν επιθυμεί την εγκατάσταση των νεοαφιχθέντων στα προσφυγικά κέντρα φοβούμενη εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού. Η φιλοξενία σε άλλες δομές ωστόσο βρίσκεται στην ευθύνη των περιφερειακών κυβερνήσεων, οι οποίες, εύλογα, δυσφορούν.

Πιο ήρεμη κρίνεται η κατάσταση στην Ελλάδα. Σε ερώτηση της DW η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες απάντησε ότι τον Ιούλιο κατέγραψε μόλις 244 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα πάνω από 5.000 αφίξεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι οι υπερπλήρεις προσφυγικοί καταυλισμοί στα νησιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με μηνύσεις απειλεί η δασκάλα από το Λουτράκι που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή για θωπεία

Ελλάδα Χτες
Η 55χρονη εικαστικός παραμένει εκτός σχολείων μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Κυρανάκης: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φταίνε τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πολιτική Χτες
Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών εναντίον των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αστυνομική βία.

«Φραπές»: Θα πάω στην Εξεταστική, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θα τρέχουν πολλοί

Ελλάδα Χτες
Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην Εξεταστική, τώρα απειλεί με «αποκαλύψεις» στις 11 Δεκεμβρίου - «Όλα νόμιμα» επιμένει για τα λαχεία ο Ανδρέας Στρατάκης ή «Χασάπης»

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας δε φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την χώρα από Τετάρτη ‑ «Χαμηλό που μπορεί να είναι επικίνδυνο»

Καιρός Χτες
Ποιες ημέρες θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία και η Αττική

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην πόλη η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα

Σάλος στη Νότια Κορέα: Χάκαραν χιλιάδες κάμερες ασφαλείας για υλικό «ερωτικής εκμετάλλευσης»

Κόσμος Χτες
Περισσότερες από 120.000 κάμερες ασφαλείας (IP), που συνδέονται με το διαδίκτυο, έγιναν στόχος δραστών - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Η Αθήνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη λειψυδρία τριών δεκαετιών μετά τη μεγάλη μείωση αποθεμάτων νερού

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις νεότερες μετρήσεις, ο Μόρνος έχει χάσει περισσότερο από το 40% των αποθεμάτων του σε διάστημα δύο ετών!

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί στραγγιστό γιαούρτι που περιείχε ακατάλληλη ουσία

Ελλάδα Χτες
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Έλληνες χόρεψαν συρτάκι στην Αγία Σοφία ‑ «Πρόκληση και προσβολή» βλέπουν οι Τούρκοι

Κόσμος Χτες
Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά πως το βίντεο επρόκειτο για προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για αγορά εξοχικής κατοικίας

Κόσμος Χτες
Έρευνα αποκάλυψε ποια χώρα προτιμούν οι Βρετανοί για την αγορά εξοχικής κατοικίας