E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καβάλα: 24 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο κρεάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη

Δημοσίευση 1/8/2020 | 17:55

Καβάλα: 24 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο κρεάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το εργοστάσιο έχει σφραγιστεί από τον ΕΟΔΥ ήδη από χθες όταν εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα και έγιναν τεστ σε 120 εργαζομένους. Ηδη τα πρώτα τεστ έδειξαν 24 θετικά κρούσματα.

Νέα κλιμάκια του ΕΟΔΥ φτάνουν στην περιοχή προκειμένου να διενεργήσουν διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο αλλά και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Καβάλα: Ο Ιατρικός Σύλλογος «χτυπάει καμπανάκια»

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η Καβάλα «έδινε» σταθερά καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού, προκαλώντας ανησυχία και σημαίνοντας συναγερμό στις εμπλεκόμενες υγειονομικές και διοικητικές αρχές της περιοχής.

Ο ιατρικός σύλλογος της περιοχής μάλιστα, έθεσε πιο επιτακτικά την ανάγκη για αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown.

Μάλιστα, συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ) συνεδρίασε εκτάκτως και με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορονοϊού, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωσε με οδηγίες στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου - Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορονοϊού στην περιοχή της Καβάλας και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 «Από τη δική μας μεριά», σημειώνει η πρόεδρος του ΙΣΚ, «θα συστήναμε επιπλέον προς όλους τους διοργανωτές διαφόρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καβάλα, είτε πρόκειται για το δήμο, είτε για ιδιώτες, να σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναβολή τους καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες και λοιπές μουσικές εκδηλώσεις, με αυξημένη συνάθροιση του κόσμου αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού».

Επανειλημμένες συστάσεις για τον κορωνοϊό στο εργοστάσιο

Πληροφορίες από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας αναφέρουν πως το βράδυ της ίδιας μέρας, μετά τις πρώτες συστάσεις, παρατηρήθηκε κινητικότητα στο εργοστάσιο, με συνέπεια αστυνομικοί να βρεθούν και πάλι στον χώρο, να κάνουν νέα σύσταση, μετά από την οποία μπήκε λουκέτο.

Επιπλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού οδηγήθηκαν μετά τη διάγνωση σε ξενοδοχείο καραντίνας. Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας δεν έχει επιληφθεί περιστατικών από το εργοστάσιο. Ωστόσο, εκεί, αναμένονται τα αποτελέσματα τριών «ύποπτων» δειγμάτων τα οποία όμως, σύμφωνα με τη Διοίκηση, δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλάδα – Ρουμανία 91‑64: Περίπατος στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα 27.11.2025
Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες

20χρονος μπασκετμπολίστας πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τον τραυματισμό του σε κολεγιακό αγώνα

Αθλητικά Νέα 27.11.2025
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπέστη κάποιας μορφής κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική

Ελλάδα 27.11.2025
Η ΡΑΑΕΥ εισηγήθηκε θετικά την κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για την Αττική και το Μεγανήσι Λευκάδας

Στους 83 οι νεκροί από τη φωτιά στους ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ

Κόσμος 27.11.2025
Τουλάχιστον 250 οι αγνοούμενοι

Euroleague: Οριστική απόφαση για άμεση επιστροφή των αγώνων στο Ισραήλ

Αθλητικά Νέα 27.11.2025
Τέλος η εξορία για Μακάμπι και Χάποελ

Κεραμεικός: Ανδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο

Ελλάδα 27.11.2025
Διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό»

Απογραφή ανελκυστήρων: Ζητούν δίμηνη παράταση ‑ Ο λόγος

Ελλάδα 27.11.2025
Αίτημα δίμηνης παράτασης της προθεσμίας απογραφής των ανελκυστήρων από την ΠΟΜΙΔΑ

Nεκρός στα 30 του από challenge υπερφαγίας fitness coach ‑ Έτρωγε 10.000 θερμίδες την ημέρα

Κόσμος 27.11.2025
Ο 30χρονος γυμναστής από τη Ρωσία έτρωγε καθημερινά μισή τούρτα, ζυμαρικά με μαγιονέζα, ένα μπέργκερ και δύο μικρές πίτσες

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής ‑ Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Ελλάδα 27.11.2025
Οδηγίες προς όλους τους υποψηφίους που θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δύο γιγάντια καλαμάρια εμφανίστηκαν στη Μύκονο – Ντόπιος βούτηξε και τα έπιασε με τα χέρια

Ελλάδα 27.11.2025
Τα μαλάκια, μήκους περίπου ενός μέτρου το καθένα, κατέληξαν σε γνωστό εστιατόριο του νησιού