E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καβάλα: 24 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο κρεάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη

Δημοσίευση 1/8/2020 | 17:55

Καβάλα: 24 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο κρεάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το εργοστάσιο έχει σφραγιστεί από τον ΕΟΔΥ ήδη από χθες όταν εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα και έγιναν τεστ σε 120 εργαζομένους. Ηδη τα πρώτα τεστ έδειξαν 24 θετικά κρούσματα.

Νέα κλιμάκια του ΕΟΔΥ φτάνουν στην περιοχή προκειμένου να διενεργήσουν διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο αλλά και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Καβάλα: Ο Ιατρικός Σύλλογος «χτυπάει καμπανάκια»

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η Καβάλα «έδινε» σταθερά καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού, προκαλώντας ανησυχία και σημαίνοντας συναγερμό στις εμπλεκόμενες υγειονομικές και διοικητικές αρχές της περιοχής.

Ο ιατρικός σύλλογος της περιοχής μάλιστα, έθεσε πιο επιτακτικά την ανάγκη για αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown.

Μάλιστα, συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ) συνεδρίασε εκτάκτως και με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορονοϊού, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωσε με οδηγίες στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου - Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορονοϊού στην περιοχή της Καβάλας και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 «Από τη δική μας μεριά», σημειώνει η πρόεδρος του ΙΣΚ, «θα συστήναμε επιπλέον προς όλους τους διοργανωτές διαφόρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καβάλα, είτε πρόκειται για το δήμο, είτε για ιδιώτες, να σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναβολή τους καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες και λοιπές μουσικές εκδηλώσεις, με αυξημένη συνάθροιση του κόσμου αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού».

Επανειλημμένες συστάσεις για τον κορωνοϊό στο εργοστάσιο

Πληροφορίες από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας αναφέρουν πως το βράδυ της ίδιας μέρας, μετά τις πρώτες συστάσεις, παρατηρήθηκε κινητικότητα στο εργοστάσιο, με συνέπεια αστυνομικοί να βρεθούν και πάλι στον χώρο, να κάνουν νέα σύσταση, μετά από την οποία μπήκε λουκέτο.

Επιπλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού οδηγήθηκαν μετά τη διάγνωση σε ξενοδοχείο καραντίνας. Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας δεν έχει επιληφθεί περιστατικών από το εργοστάσιο. Ωστόσο, εκεί, αναμένονται τα αποτελέσματα τριών «ύποπτων» δειγμάτων τα οποία όμως, σύμφωνα με τη Διοίκηση, δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρή φάλαινα στη Δανία: Εξετάζουν αν είναι ο «Τίμι» που συγκίνησε τη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Νεκρή μεγάπτερη φάλαινα εντοπίστηκε κοντά στο Ανχολτ της Δανίας, με τις αρχές να εξετάζουν αν πρόκειται για τον «Τίμι», τη φάλαινα που διασώθηκε από γερμανική παραλία και αφέθηκε στη Βόρεια Θάλασσα

Δείτε βίντεο: Θεατής προσπαθεί να ρίξει ποδηλάτες του Giro d` Italia στην άσφαλτο για να γίνει viral

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του Giro d` Italia όταν ο δράστης με έναν ακόμη επιχείρησαν να σπρώξουν και να ρίξουν ποδηλάτες εν μέσω του αγώνα, προκειμένου να το ανεβάσουν στα social media

Eurovision: Αν η Φινλανδία κερδίσει, το Ισραήλ την έβαψε

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Συναγερμός στην ισραηλινή αποστολή μπροστά στο ενδεχόμενο φινλανδικής νίκης

Ανατριχιαστικές καταγγελίες από την μυστική οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον: «Ήταν τέρας, μας κακοποιούσε 25 χρόνια»

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Τέσσερα αδέλφια υποστηρίζουν ότι υπήρξαν θύματα πολυετούς σeξουαλικής κακοποίησης και χειραγώγησης από τον «βασιλιά της ποπ» ήδη από την παιδική τους ηλικία

Μαρουσάκης: Διήμερο έντονης κακοκαιρίας, με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για δύο κύματα κακοκαιρίας το επόμενο εικοσιτετράωρο στη χώρα

Επεισόδια στην Ευελπίδων με «υπερασπιστές» των ληστών της Τιθορέας: Στη φυλακή και οι 6 μετά τις απολογίες τους

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε τουλάχιστον 11 ληστείες

Τραγικό τέλος για 22χρονη διακοσμήτρια στις ΗΠΑ, την σκότωσε με όπλο ο πατέρας του συντρόφου της

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο 54χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας - Η 22χρονη Γουίτνι μόλις είχε πιάσει τη δουλειά των ονείρων της

Θρήνος στην Ιταλία για τους πέντε που χάθηκαν σε κατάδυση 50 μέτρων σε σπηλιά στις Μαλδίβες: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η καθηγήτρια Μοντεφαλκόνε, η 23χρονη κόρη της, δύο φοιτητές της και ένας δύτης βούτηξαν σε βάθος 50 μέτρων για να μπουν σε υποβρύχια σπηλιά μήκους 260 μέτρων

«Ο φόβος κυριαρχεί, παραωρίμασε το αντράκι μου» λέει η μητέρα του μικρού Νικόλα που νίκησε τον καρκίνο

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο μικρός Νικόλας δέχθηκε την ερώτηση της μητέρας του σχετικά με το τι θα κάνει από δω και πέρα με τον πιτσιρικά να εξομολογείται πως θέλει... να φάει ελεύθερα

Ξέσπασμα του Χέιζ Ντέβις στα social media: Η φωτογραφία του Γιαννακόπουλου και το «κάποιοι να προσέχουν τι λένε»

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Ο άσος του Παναθηναϊκού ανέβασε μια μεγάλη συλλογή με φωτογραφίες και βίντεο - Τα μαθήματα ελληνικών, το σχόλιο για τα ταξίδια του και τα γνωμικά

Γυναίκα κακοποίησε βάναυσα τη σκυλίτσα που πέθανε στη Σάμο, είχε κατάγματα στο κρανίο, τη γνάθο και τη λεκάνη

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο σκύλος είχε βρεθεί φρικτά κακοποιημένος στις 23 Απριλίου