E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένα βήμα πριν το lockdown η Καβάλα

Έκτακτη συνεδρίαση από τον Ιατρικό Σύλλογο

Δημοσίευση 1/8/2020 | 11:45

Ένα βήμα πριν το lockdown η Καβάλα

Συναγερμός στην Καβάλα από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Έκτακτη συνεδρίαση από τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας που ζητά αυστηρή τήρηση των μέτρων. Αγώνας δρόμου για να αποφευχθεί το lockdown.

Ένα βήμα από το lockdown βρίσκεται η Καβάλα μετά την συνεχιζόμενη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Συναγερμός έχει σημάνει στις εμπλεκόμενες υγειονομικές και διοικητικές αρχές στην Καβάλα, θέτοντας ακόμα πιο επιτακτικά την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown.

Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ) συνεδρίασε εκτάκτως και με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορωνοϊού στην Καβάλα και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Από τη δική μας μεριά», σημειώνει η πρόεδρος του ΙΣΚ, «θα συστήναμε επιπλέον προς όλους τους διοργανωτές διαφόρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καβάλα, είτε πρόκειται για το δήμο, είτε για ιδιώτες, να σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναβολή τους καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες και λοιπές μουσικές εκδηλώσεις, με αυξημένη συνάθροιση του κόσμου αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού».

Μεταξύ άλλων ο ΙΣΚ. στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, και απόλυτη συναίσθηση της διαφαινόμενης αρνητικής τροπής της πανδημίας Covid-19 στην ΠΕ Καβάλας με αρκετά σε καθημερινή βάση επιβεβαιωμένα κρούσματα καλούμε:

Τις Δημόσιες και τις Ιδιωτικές Μονάδες Υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Διαγνωστικά Κέντρα, Ιδιωτικά Ιατρεία) να τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς κανένα περιθώριο χαλάρωσης, που ίσως επέφερε η πρώτης επιτυχής αντιμετώπισης της επέλασης του κορωνοϊού στην Καβάλα. Συμπεριφορές επιπόλαιες ή απαξιωτικές στη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας είναι καταδικαστέες.

Τους συμπολίτες μας να τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής προστασίας χωρίς χαλάρωση, χωρίς απαξίωση και έχοντας πάντα στην κορυφή της σκέψης τους ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Αν υποτιμήσουμε σε αυτή τη φάση τον Κορωνοϊό αυτός θα μας τιμωρήσει ανελέητα.

Τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να μειώσουν δραστικά τις κοινωνικές επαφές τους.

Τους πιστούς να φορούν μάσκες πριν την είσοδό τους στους ναούς αλλά και κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής λατρείας.

Τους συμπολίτες μας που επισκέπτονται τις λαϊκές, παρότι ανοιχτοί χώροι επειδή συνωστίζονται, να φορούν μάσκα.

Τις νέες και τους νέους να επιδείξουν την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα,(όπως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος) προστατεύοντας όχι μόνο τους εαυτούς, αλλά και τους γονείς και τις γιαγιάδες και παππούδες τους και να μην ξεχνούν ότι κανείς δεν είναι άτρωτος.

Όλους τους πολίτες να εμπιστεύονται τις επιστημονικές απόψεις για τον κορωνοϊό και να μην επηρεάζονται από συνωμοσιολόγους πουπεριφρονούν την κρισιμότητα των γεγονότων, αρνούνται την ύπαρξη του ιού και δεν κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος. Ήδη έχουμε ασθενείς συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο αναφοράς, ο ένας από τους οποίους είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πενθεί ο Ολυμπιακός και το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σωτήρης Γκαβέζος

Αθλητικά Νέα 24.02.2026
«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου

Αυτά είναι τα ονοματεπώνυμα των 200 που εκτελέστηκαν στον τοίχο της Καισαριανής

Ελλάδα 24.02.2026
Τα αναφέρει ένα προς ένα στο βιβλίο του ο γιατρός των κρατουμένων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Χαϊδαρίου, Αντώνης Φλούντζης

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο έπεσε σε λαϊκή αγορά ‑ Tουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Κόσμος 24.02.2026
Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα στη χώρα μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα

Μπραντ Πιτ: Σήμερα η σκηνή με την τεχνητή βροχή στην Ύδρα ‑ Έρχονται γυρίσματα και στη Νέα Μάκρη

Ελλάδα 24.02.2026
Στους ρυθμούς του διάσημου ηθοποιού Μπραντ Πιτ συνεχίζει να βρίσκεται η Ύδρα εκεί που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της χολυγουντιανής ταινίας που πρωταγωνιστεί

Βόλος: Με ιογενή μηνιγγίτιδα μαθητής δημοτικού – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα 24.02.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο μετά την διάγνωση ενός μαθητή δημοτικού με ιογενή μηνιγγίτιδα

Ηρώδειο: Κλειστό τα επόμενα τρία χρόνια λόγω φθοράς του μνημείου

Ελλάδα 24.02.2026
Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε σε αγορά φρούτων, τέσσερις νεκρoί

Ελλάδα 24.02.2026
Νεκροί είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου καθώς και δύο έμποροι

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Κόσμος 24.02.2026
Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Καισαριανή: Η συγκινητική ιστορία του Κώστα Ρουσόπουλου που πήρε τη θέση άλλου στο απόσπασμα

Ελλάδα 24.02.2026
Ο Κώστας Ρουσόπουλος φώναξε «παρών» όταν άκουσε το όνομα συγκρατούμενού του που είχε οικογένεια - «Ζήσε εσύ Γιώργη, έχεις οικογένεια και παιδιά, εγώ μόνο τη μάνα μου έχω και τ`αδέρφια»

Ελληνίδα στο Μεξικό περιγράφει την κατάσταση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»: «Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο»

Κόσμος 24.02.2026
Σε πολλές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια με αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων