E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένα βήμα πριν το lockdown η Καβάλα

Έκτακτη συνεδρίαση από τον Ιατρικό Σύλλογο

Δημοσίευση 1/8/2020 | 11:45

Ένα βήμα πριν το lockdown η Καβάλα

Συναγερμός στην Καβάλα από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Έκτακτη συνεδρίαση από τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας που ζητά αυστηρή τήρηση των μέτρων. Αγώνας δρόμου για να αποφευχθεί το lockdown.

Ένα βήμα από το lockdown βρίσκεται η Καβάλα μετά την συνεχιζόμενη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Συναγερμός έχει σημάνει στις εμπλεκόμενες υγειονομικές και διοικητικές αρχές στην Καβάλα, θέτοντας ακόμα πιο επιτακτικά την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown.

Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ) συνεδρίασε εκτάκτως και με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορωνοϊού στην Καβάλα και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Από τη δική μας μεριά», σημειώνει η πρόεδρος του ΙΣΚ, «θα συστήναμε επιπλέον προς όλους τους διοργανωτές διαφόρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καβάλα, είτε πρόκειται για το δήμο, είτε για ιδιώτες, να σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναβολή τους καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες και λοιπές μουσικές εκδηλώσεις, με αυξημένη συνάθροιση του κόσμου αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού».

Μεταξύ άλλων ο ΙΣΚ. στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, και απόλυτη συναίσθηση της διαφαινόμενης αρνητικής τροπής της πανδημίας Covid-19 στην ΠΕ Καβάλας με αρκετά σε καθημερινή βάση επιβεβαιωμένα κρούσματα καλούμε:

Τις Δημόσιες και τις Ιδιωτικές Μονάδες Υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Διαγνωστικά Κέντρα, Ιδιωτικά Ιατρεία) να τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς κανένα περιθώριο χαλάρωσης, που ίσως επέφερε η πρώτης επιτυχής αντιμετώπισης της επέλασης του κορωνοϊού στην Καβάλα. Συμπεριφορές επιπόλαιες ή απαξιωτικές στη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας είναι καταδικαστέες.

Τους συμπολίτες μας να τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής προστασίας χωρίς χαλάρωση, χωρίς απαξίωση και έχοντας πάντα στην κορυφή της σκέψης τους ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Αν υποτιμήσουμε σε αυτή τη φάση τον Κορωνοϊό αυτός θα μας τιμωρήσει ανελέητα.

Τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να μειώσουν δραστικά τις κοινωνικές επαφές τους.

Τους πιστούς να φορούν μάσκες πριν την είσοδό τους στους ναούς αλλά και κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής λατρείας.

Τους συμπολίτες μας που επισκέπτονται τις λαϊκές, παρότι ανοιχτοί χώροι επειδή συνωστίζονται, να φορούν μάσκα.

Τις νέες και τους νέους να επιδείξουν την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα,(όπως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος) προστατεύοντας όχι μόνο τους εαυτούς, αλλά και τους γονείς και τις γιαγιάδες και παππούδες τους και να μην ξεχνούν ότι κανείς δεν είναι άτρωτος.

Όλους τους πολίτες να εμπιστεύονται τις επιστημονικές απόψεις για τον κορωνοϊό και να μην επηρεάζονται από συνωμοσιολόγους πουπεριφρονούν την κρισιμότητα των γεγονότων, αρνούνται την ύπαρξη του ιού και δεν κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος. Ήδη έχουμε ασθενείς συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο αναφοράς, ο ένας από τους οποίους είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Βιολάντα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Ελλάδα Χτες
Nέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως σοβαρές παραλείψεις, αλλά και καταγγελίες για αδιαφορία απέναντι σε προειδοποιητικά σημάδια που –όπως φαίνεται– είχαν εκδηλωθεί πολύ πριν από τη φονική έκρηξη.

«Ο Μπιλ Γκέιτς κόλλησε ΣΜΝ από Ρωσίδες – Έκανε θεραπεία κρυφά από τη Μελίντα»: Αποκαλυπτικά έγγραφα του Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
«Μου ζητήθηκε να κάνω πράγματα που ξεπερνούν τα όρια του παράνομου», φέρεται να είπε σύμβουλος του Γκέιτς

Βιολάντα: Το πρόβλημα με τις δεξαμενές και το 2020, η απουσία ελέγχων στις εγκαταστάσεις και η έγκριση επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών

Ελλάδα Χτες
Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τη «Βιολάντα» – Ελλείψεις στους ελέγχους, κανονικά οι επιδοτήσεις

ΔΟΑΕ: Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια – Συνεδρίασε το Συμβούλιο κυβερνητών

Κόσμος Χτες
Η ρωσική πλευρά επέκρινε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, θεωρώντας ότι «υποκινήθηκε μόνο για πολιτικούς λόγους χωρίς καμιά πραγματική ανάγκη»

Ολυμπιακός: Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Βεζένκοφ για το επεισόδιο με τον Πετρόπουλο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με μια αγωνιστική τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και με πρόστιμο τον καλαθοσφαιριστή του Κολοσσού

Τραγωδία στη Ρόδο: Στα χέρια του 39χρονου επιλοχία εξερράγη η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ

Ελλάδα Χτες
Εξερράγη στο δεξί χέρι του 39χρονου όπου προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του και σε πολύ κοντινή απόσταση από τον 19χρονο όπου η διασπορά των θραυσμάτων τον έπληξε σε όλο του το σώμα, τραυματίζοντας τον θανάσιμα

Τεράστιος Τζόκοβιτς «αποκαθήλωσε» τον Σίνερ και οδεύει στα 38 του προς τον 11ο τίτλο του στο Australian Open

Αθλητικά Νέα Χτες
Μυθική ανατροπή του 38χρονου «Νόλε» επί του Σίνερ και ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό - Ο Σέρβος κυνηγά το 25ο Grand Slam

Διαβατήρια: Το ΣτΕ «φρενάρει» τις απορρίψεις λόγω παλιάς ταυτότητας

Ελλάδα Χτες
Η υπόθεση αφορά πολίτη, ο οποίος το 2015 είχε ανανεώσει κανονικά το διαβατήριό του, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα που είχε εκδοθεί τον Μάιο του 1972

Αποκάλυψη για την εξαφάνιση της Λόρας, είχε βγάλει εισιτήριο για το εξωτερικό

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι βρίσκεται στη Γερμανία

Σε ιδιώτες τα πετρέλαια της Βενεζουέλας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, νέος νόμος στη σκιά του Τραμπ

Κόσμος Χτες
Η Ροντρίγκες υπέγραψε νόμο για ιδιωτικοποίηση της παραγωγής πετρελαίου, την ώρα που οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις - Το 2006 ο Ούγκο Τσάβες είχε επιβάλει όλα τα μεγάλα έργα της αγοράς πετρελαίου να περνούν στην κρατική PDVSA