E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά: Φεύγουν οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου

Εντατικοί οι έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Δημοσίευση 1/8/2020 | 10:28

Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά: Φεύγουν οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου

Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, με τους πρώτους αδειούχους του Αυγούστου να αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μετρά από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κορωνοϊού, αυτή τη στιγμή ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.

Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια 12 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Σύμφωνα με στοιχεία των κεντρικών Λιμεναρχείων χθες Παρασκευή 31/07 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι πλοίων,ενώ αναχώρησαν συνολικά 21.013 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 4.637 ΙΧ οχήματα 745 φορτηγά και 784 δίκυκλα.

Για τη νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν χθες 31/07 35 αναχωρήσεις πλοίων ενώ αναχώρησαν 7.004 επιβάτες,987 ΙΧ οχήματα, 30 φορτηγά και 410 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας επίσης πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν συνολικά 6.687 επιβάτες 1.820 ΙΧ 67 φορτηγά και 263 δίκυκλα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 10 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.305 επιβάτες,805 ΙΧ 33 φορτηγά και 104 δίκυκλα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής το μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα από 01/07 έως 30/07 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν συνολικά 486 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά αυτή την περίοδο 355.099 επιβάτες, 69.075 ΙΧ οχήματα, 16.298 φορτηγά και 11.502 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού από 01/07 έως 30/07 έγιναν 818 απόπλοι ενώ αναχώρησαν συνολικά 126.261 επιβάτες,15.720 οχήματα, 1.056 φορτηγά και 6.293 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας από 01/07 έως 30/07 πραγματοποιήθηκαν 290 αναχωρήσεις πλοίων ενώ απέδρασαν για κάποιο νησί των Κυκλάδων 103.877 επιβάτες, 26.160 ΙΧ οχήματα 1.904 φορτηγά και 3.160 δίκυκλα.

Τέλος από το Λιμάνι του Λαυρίου την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν 244 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 48.670 επιβάτες 12.877 ΙΧ οχήματα, 943 φορτηγά και 1.420 δίκυκλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος στο θρίλερ: Ελεύθερη η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτλεσον στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Η Κίτλεσον είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος με έδρα της Ρώμη

Τhe Sun: Φιάσκο με το Dragon που έστειλε η Βρετανία στην Κύπρο ‑Αποσύρεται λόγω τεχνικού προβλήματος

Κόσμος Χτες
Η Βρετανία είχε δεχθεί επικρίσεις για την αργή ανάπτυξή του στη Μεγαλόνησο - Έφτασε στην Κύπρο μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες από το χτύπημα στο Ακρωτήρι

Πέθανε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου

Αθλητικά Νέα Χτες
«Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών ο Ρουμάνος προπονητής

Εφιαλτική προσομοίωση: Τι θα συμβεί στα πρώτα 30 λεπτά αν οι ΗΠΑ κηρύξουν πυρηνικό πόλεμο

Κόσμος Χτες
Μία μελέτη του 2019, εκτίμησε ότι 34,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν και 57,4 εκατομμύρια θα τραυματίζονταν τις πρώτες ώρες ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Το FBI προειδοποιεί: Μην εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές στα κινητά σας

Tech + Science Χτες
Η Κίνα πρώτη στη λίστα των επικίνδυνων εφαρμογών

Βόλος: Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν 54χρονο για ζημιά σε υδρορροή ύψους 150 ευρώ

Ελλάδα Χτες
O 50χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ιράν: Το καθεστώς σχηματίζει «ανθρώπινες αλυσίδες» σε γέφυρες ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Πολίτες κάθε ηλικίας, κρατώντας σημαίες και απλώνοντας ένα τεράστιο εθνικό σύμβολο κατά μήκος του οδοστρώματος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας

Fuel Pass 2026: Ποιοι θα πληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και ποιοι όχι

Οικονομία Χτες
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Ασχημα νέα για Λουτσέσκου: Πολλαπλά εγκεφαλικά και πνευμονική θρομβοεμβολή

Αθλητικά Νέα Χτες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου που έρχονται από τη Ρουμανία – Τα δυσάρεστα που «έδειξε» η αξονική στην οποία υποβλήθηκε.

Tι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την Ευρώπη από τις 10 Απριλίου

Κόσμος Χτες
Το νέο Σύστημα Εισόδου/Εξόδου (EES) θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία από τις 10 Απριλίου 2026

Artemis II: Η πρώτη φωτογραφία της Γης από την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Tech + Science Χτες
Το πλήρωμα του Artemis II έγραψε ιστορία φτάνοντας μακρύτερα από κάθε άλλον άνθρωπο