E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δυσοίωνες εκτιμήσεις ΠΟΥ: Για δεκαετίες αισθητές οι επιπτώσεις του κορωνοϊού

«Η πανδημία είναι μια υγειονομική κρίση που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια»

Δημοσίευση 31/7/2020 | 18:41

Δυσοίωνες εκτιμήσεις ΠΟΥ: Για δεκαετίες αισθητές οι επιπτώσεις του κορωνοϊού

Η έξαρση του κορωνοϊού παγκοσμίως είναι το είδος εκείνο της καταστροφής τα αποτελέσματα της οποίας θα διαρκέσουν για πολύ καιρό στο μέλλον, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Η πανδημία είναι μια υγειονομική κρίση που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι αισθητά για δεκαετίες», δήλωσε ο Τέντρος σε συνάντηση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με σχόλια τα οποία δημοσιοποίησε ο οργανισμός.

Η πανδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 670.000 ανθρώπους αφότου εμφανίστηκε στην Ουχάν της Κίνας, ενώ έχουν διαγνωστεί 17 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Βρετανία έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες από την ασθένεια COVID-19, καθώς οι κυβερνήσεις τους προσπαθούν να βρουν μια αποτελεσματική απόκριση.

Οικονομίες έχουν πληγεί από τους περιορισμούς του lockdown που επιβλήθηκαν προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του νέου κορωνοϊού, ενώ πολλές περιοχές φοβούνται ένα δεύτερο κύμα.

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από περίπου 150 φαρμακευτικές εταιρίες εργάζονται για την ανακάλυψη εμβολίων, αν και η πρώτη χρήση τέτοιων εμβολίων δεν μπορεί να αναμένεται πριν από τις αρχές του 2021, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αν και η γνώση για τον νέο κορωνοϊό έχει προχωρήσει, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και οι πληθυσμοί παραμένουν ευάλωτοι, δήλωσε σήμερα ο Τέντρος.

«Τα πρώτα αποτελέσματα από ορολογικές έρευνες (έρευνες αντισωμάτων) σχηματίζουν μια σταθερή εικόνα: οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο παραμένουν ευάλωτοι σε αυτόν τον ιό, ακόμα και σε περιοχές που έχουν βιώσει σοβαρές εξάρσεις», είπε.

«Πολλές χώρες που πίστεψαν πως είχαν περάσει τα χειρότερα παλεύουν τώρα με νέες εξάρσεις. Ορισμένες που είχαν επηρεαστεί λιγότερο τις πρώτες εβδομάδες βλέπουν τώρα αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Discombobulator»: Ο Τραμπ λέει ότι χρησιμοποιήθηκε μυστικό όπλο για τη σύλληψη Μαδούρο

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το συγκεκριμένο μέσο «έκανε τον εξοπλισμό του αντιπάλου να μη λειτουργεί»

ΗΠΑ: Στην «κατάψυξη» η μισή χώρα – Στο σκοτάδι 500.000 νοικοκυριά

Κόσμος Χτες
Παράλυση στις αερομεταφορές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Σημαντική συμφωνία ΕΕ‑Ινδίας για εξαγωγές: Καταργούνται οι δασμοί σε κρασί και ελαιόλαδο

Κόσμος Χτες
Η εμπορική συμφωνία υπόσχεται σημαντικές μειώσεις δασμών για το κρασί και το ελαιόλαδο, διατηρώντας όμως την προστασία σε κρέας, πουλερικά και ζάχαρη

Πρατήρια καυσίμων: Προφυλακίστηκαν τα 4 μέλη του κυκλώματος με τα παράνομα λογισμικά

Ελλάδα Χτες
Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη με πτώμα γυναίκας χωρίς κεφάλι και πόδια σε κάδο σκουπιδιών

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δύο Ουζμπέκους και αργότερα έναν τρίτο ύποπτο

Διακοπή κυκλοφορίας στην Λιοσίων λόγω φωτιάς σε κτίριο στο ύψος της οδού Ηπείρου

Ελλάδα Χτες
Τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο κτίριο δεν έχουν γνωστοποιηθεί

Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία ‑ Εκκρεμούσαν κι άλλες καταγγελίες

Ελλάδα Χτες
Εις βάρος της εκπαιδευτικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το υπουργείο Παιδείας

Εξαφάνιση 16χρονης: Νέο βίντεο φέρεται να καταγράφει τη Λόρα στου Ζωγράφου

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές εξετάζουν το νέο βίντεο από κατάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου

Εντοπίστηκε φάλαινα δίπλα σε ψαράδες στον Παγασητικό Κόλπο στον Βόλο

Ελλάδα Χτες
Εντυπωσιακό είναι το πλάνο στο 5:05, όταν η φάλαινα βγαίνει σχεδόν ολόκληρη έξω από το νερό και φανερώνεται το μέγεθός της

Πώς έγινε η πατρoκτovία στη Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 46χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός Χτες
Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται αύριο Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της χώρας μας, εξέδωσε η ΕΜΥ