E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δυσοίωνες εκτιμήσεις ΠΟΥ: Για δεκαετίες αισθητές οι επιπτώσεις του κορωνοϊού

«Η πανδημία είναι μια υγειονομική κρίση που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια»

Δημοσίευση 31/7/2020 | 18:41

Δυσοίωνες εκτιμήσεις ΠΟΥ: Για δεκαετίες αισθητές οι επιπτώσεις του κορωνοϊού

Η έξαρση του κορωνοϊού παγκοσμίως είναι το είδος εκείνο της καταστροφής τα αποτελέσματα της οποίας θα διαρκέσουν για πολύ καιρό στο μέλλον, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Η πανδημία είναι μια υγειονομική κρίση που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι αισθητά για δεκαετίες», δήλωσε ο Τέντρος σε συνάντηση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με σχόλια τα οποία δημοσιοποίησε ο οργανισμός.

Η πανδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 670.000 ανθρώπους αφότου εμφανίστηκε στην Ουχάν της Κίνας, ενώ έχουν διαγνωστεί 17 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Βρετανία έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες από την ασθένεια COVID-19, καθώς οι κυβερνήσεις τους προσπαθούν να βρουν μια αποτελεσματική απόκριση.

Οικονομίες έχουν πληγεί από τους περιορισμούς του lockdown που επιβλήθηκαν προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του νέου κορωνοϊού, ενώ πολλές περιοχές φοβούνται ένα δεύτερο κύμα.

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από περίπου 150 φαρμακευτικές εταιρίες εργάζονται για την ανακάλυψη εμβολίων, αν και η πρώτη χρήση τέτοιων εμβολίων δεν μπορεί να αναμένεται πριν από τις αρχές του 2021, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αν και η γνώση για τον νέο κορωνοϊό έχει προχωρήσει, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και οι πληθυσμοί παραμένουν ευάλωτοι, δήλωσε σήμερα ο Τέντρος.

«Τα πρώτα αποτελέσματα από ορολογικές έρευνες (έρευνες αντισωμάτων) σχηματίζουν μια σταθερή εικόνα: οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο παραμένουν ευάλωτοι σε αυτόν τον ιό, ακόμα και σε περιοχές που έχουν βιώσει σοβαρές εξάρσεις», είπε.

«Πολλές χώρες που πίστεψαν πως είχαν περάσει τα χειρότερα παλεύουν τώρα με νέες εξάρσεις. Ορισμένες που είχαν επηρεαστεί λιγότερο τις πρώτες εβδομάδες βλέπουν τώρα αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ‑ Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

Πανηγυρισμοί για την Αργεντινή στο πιο παγωμένο μέρος της Γης με κοντομάνικο – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον εκπαιδευτικό Γκουστάβο Ολιβέρα

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.

Πότε θα γίνει η κηδεία του Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας

Έσκασε η «βόμβα»: Ο Χρήστος Τζόλης στους πρωταθλητές Αγγλίας

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη στην ιστορία

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό αύριο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Κορινθία και νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ενισχυμένες περιπολίες και εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές.