E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε γιατρούς και στελέχη

Στην ιδιωτική Κλινική εντοπίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο περίπου 35 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό - Οι 13 πέθαναν

Δημοσίευση 31/7/2020 | 18:12

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε γιατρούς και στελέχη

Ποινική δίωξη για κακουργηματική παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό άσκησε ο Εισαγγελέας σε στελέχη και γιατρούς της κλινικής «Ταξιάρχαι».   

Συγκεκριμένα, μέλη της Διοίκησης και γιατροί της Κλινικής «Ταξιάρχαι» βρίσκονται υπόλογοι για κακουργηματικού βαθμού κατηγορία που επισύρει ακόμη και ποινή ισοβίων,  για την υπόθεση μετάδοσης κορωνοϊού εντός του νοσοκομείου.   

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την μη τήρηση μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.  

Στην ιδιωτική Κλινική στο Περιστέρι, στην οποία μετέβαιναν και ασθενείς για διαδικασία αιμοκάθαρσης, εντοπίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο περίπου 35 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό, εκ των οποίων 13 οδήγησαν στον θάνατο των φορέων.   

Ο κ. Αντωναράκος διενέργησε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του νοσοκομείου, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη, στο πλαίσιο της οποίας εξέτασε περισσότερους από 25 μάρτυρες, συγκέντρωσε στοιχεία από τα αρχεία της κλινικής , από τα αποτελέσματα της αυτοψίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και από τα πορίσματα που συνέταξαν οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές όσον αφορά την τήρηση των πρωτοκόλλων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.   

Πριν ένα μήνα, ο Εισαγγελέας αφού είχε αξιολογήσει το υλικό που είχε στην διάθεση του, κάλεσε σε εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.   

Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει και με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι», το νοσοκομείο τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα.   

Η επίσημη θέση της κλινικής ήταν ότι υπεύθυνος για την διασπορά του ιού ήταν εξωτερικός ασθενής που πήγε προσβεβλημένος ήδη με τον ιό, για αιμοκάθαρση. Η κλινική έχει υποστηρίξει πως όλα τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη συνέχεια, αφορούσαν περιπτώσεις που σχετίζονταν μόνο με το τμήμα τεχνητού νεφρού και κανέναν άλλον χώρο της κλινικής.   

Οι κατηγορούμενοι για την κλινική «Ταξιάρχαι» είναι αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια κάθειρξη καθώς το άρθρο 285 προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε όποιον ευθύνεται για μετάδοση ασθένειας σε άνθρωπο, τουλάχιστον 10 ετών αν προκλήθηκε θάνατος αλλά και ισόβια κάθειρξη αν η πράξη οδήγησε σε θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Youth Pass: Τέλος χρόνου ‑ Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ – Οι δικαιούχοι

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση υποβάλλεται άπαξ

Σκιάθος: Μαθητές Γυμνασίου έκλεισαν ραντεβού να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους… συμμαθητές τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαθητές Γυμνασίου στη Σκιάθο, έκλεισαν ραντεβού για να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους ίδιους τους συμμαθητές τους.

Χαλκιδική: Κινδυνεύουν σπίτια σε γνωστή περιοχή – Έρχονται κυματοθραύστες 95 μέτρων

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η διάβρωση ακτών θέτει σε κίνδυνο κατοικίες και δρόμους

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών: Αποχωρεί η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
H εταιρεία κλείνει το γραφείο εξυπηρέτησης ανεκτελώνιστων εμπορευμάτων

Έρχονται αλλαγές στα επιδόματα – Ποια κριτήρια θα τροποποιηθούν

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών φέρνει το Εθνικό Μητρώο Παροχών στο οποίο θα καταγράφονται οι ενισχύσεις που παίρνει κάθε πολίτης

Πανελλαδικές: Ποιοι μαθητές δικαιούνται το «δώρο» των 1.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Το πρόγραμμα επιβράβευσης

Κεφαλονιά: Τα τελευταία μηνύματα της Μυρτούς με τη μητέρα της – «Μαμά μου, σ`ευχαριστώ πολύ»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση θανάτου της 19χρονης Μυρτούς

Συγκλονίζει ο πατέρας 16χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της: «Είχε ανάγκη να μιλήσει, να αισθανθεί καλά, να την αγκαλιάσουν»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο πατέρας της Λυδίας τόνισε ότι η κόρη του όπως και πολλά παιδιά ζητούσε αποδοχή και δεχόταν bullying και απηύθυνει μήνυμα στήριξης στις οικογένειες

Κυψέλη: Ανδρας κλώτσησε μητέρα και παιδί ‑ Βίντεο‑ντοκουμέντο από την επίθεση

Ελλάδα Χτες
Ο άνδρας με καταγωγή από το Σουδάν, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και κλώτσησε την 8χρονη

Ιωάννινα: Λύκος εμφανίστηκε στον ποδηλατόδρομο ενώ κυκλοφορούσε κόσμος

Ελλάδα Χτες
Ένας λύκος εμφανίστηκε στον παραλίμνιο πεζόδρομο των Ιωαννίνων χωρίς να δείχνει φόβο ή επιθετικότητα προς τους ανθρώπους

Συνελήφθη μετά από 30 χρόνια για τη δολοφονία τραγουδιστή – Πώς ξεγελούσε τις αρχές

Κόσμος Χτες
Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως είχε συλληφθεί πολλές φορές, μέχρι να του περάσουν χειροπέδες για τελευταία φορά