E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε γιατρούς και στελέχη

Στην ιδιωτική Κλινική εντοπίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο περίπου 35 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό - Οι 13 πέθαναν

Δημοσίευση 31/7/2020 | 18:12

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε γιατρούς και στελέχη

Ποινική δίωξη για κακουργηματική παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό άσκησε ο Εισαγγελέας σε στελέχη και γιατρούς της κλινικής «Ταξιάρχαι».   

Συγκεκριμένα, μέλη της Διοίκησης και γιατροί της Κλινικής «Ταξιάρχαι» βρίσκονται υπόλογοι για κακουργηματικού βαθμού κατηγορία που επισύρει ακόμη και ποινή ισοβίων,  για την υπόθεση μετάδοσης κορωνοϊού εντός του νοσοκομείου.   

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την μη τήρηση μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.  

Στην ιδιωτική Κλινική στο Περιστέρι, στην οποία μετέβαιναν και ασθενείς για διαδικασία αιμοκάθαρσης, εντοπίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο περίπου 35 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό, εκ των οποίων 13 οδήγησαν στον θάνατο των φορέων.   

Ο κ. Αντωναράκος διενέργησε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του νοσοκομείου, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη, στο πλαίσιο της οποίας εξέτασε περισσότερους από 25 μάρτυρες, συγκέντρωσε στοιχεία από τα αρχεία της κλινικής , από τα αποτελέσματα της αυτοψίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και από τα πορίσματα που συνέταξαν οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές όσον αφορά την τήρηση των πρωτοκόλλων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.   

Πριν ένα μήνα, ο Εισαγγελέας αφού είχε αξιολογήσει το υλικό που είχε στην διάθεση του, κάλεσε σε εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.   

Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει και με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι», το νοσοκομείο τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα.   

Η επίσημη θέση της κλινικής ήταν ότι υπεύθυνος για την διασπορά του ιού ήταν εξωτερικός ασθενής που πήγε προσβεβλημένος ήδη με τον ιό, για αιμοκάθαρση. Η κλινική έχει υποστηρίξει πως όλα τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη συνέχεια, αφορούσαν περιπτώσεις που σχετίζονταν μόνο με το τμήμα τεχνητού νεφρού και κανέναν άλλον χώρο της κλινικής.   

Οι κατηγορούμενοι για την κλινική «Ταξιάρχαι» είναι αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια κάθειρξη καθώς το άρθρο 285 προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε όποιον ευθύνεται για μετάδοση ασθένειας σε άνθρωπο, τουλάχιστον 10 ετών αν προκλήθηκε θάνατος αλλά και ισόβια κάθειρξη αν η πράξη οδήγησε σε θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του Αλκη Καμπανού – «Και αν η σιωπή πονάει, εγώ θα σου μιλώ»

Ελλάδα 01.02.2026
Στη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Facebook η μητέρα του

Αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με σφυρί κατά την διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με διαδηλωτές

Κόσμος 01.02.2026
Βίντεο δείχνει έναν αστυνομικό, ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος, να περικυκλώνεται και να δέχεται κλωτσιές και χτυπήματα με ένα σφυρί

Ξάνθη: Απορριμματοφόρο «βούλιαξε» στην άσφαλτο

Ελλάδα 01.02.2026
Στην Ξάνθη, απορριμματοφόρο όχημα βυθίστηκε στην άσφαλτο, προκαλώντας προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας

Βόλος: Νεαροί πέταξαν και ποδοπάτησαν προϊόντα «Βιολάντα» σε σούπερ μάρκετ ‑ Τρικάκια και συνθήματα

Ελλάδα 01.02.2026
Τρικάκια, συνθήματα και μπισκότα «Βιολάντα» στο πάτωμα

Ζευγάρι μήνυσε κλινική εξωσωματικής για εμφύτευση λάθους εμβρύου

Κόσμος 01.02.2026
Αγωγή κατά κλινικής στο Ορλάντο μετά τη γέννηση παιδιού που δεν είναι βιολογικά δικό τους

Οι γονείς του Αλκη Καμπανού άναψαν κεράκι στη Τούμπα για τους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα 01.02.2026
Με αφορμή την τραγική συγκυρία με τον θάνατο των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ στο τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στη Ρουμανία, ο Αριστείδης Καμπανός έστειλε το δικό του μήνυμα

Αντριου ‑ Έπσταϊν: Δεύτερη γυναίκα καταγγέλλει πως την έστειλαν στη Βρετανία γι` αυτόν

Κόσμος 01.02.2026
Το θύμα – που ήταν τότε 20 ετών – οδηγήθηκε στη βασιλική κατοικία Royal Lodge για επαφή με τον Αντριου και μετά ξεναγήθηκε στο Μπάκινγχαμ

Καιρός: Σε εξέλιξη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ‑ Επτά περιοχές σε red code ‑ Μπαράζ κλήσεων στο 112

Καιρός 01.02.2026
Eπτά περιοχές βρίσκονται σε red code, ενώ δεκάδες πολίτες έχουν καλέσει το 112 για βοήθεια, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέχρι αργά το απόγευμα

Πολύμηνη διαρροή βλέπουν οι ειδικοί πίσω από τη φωτιά στη «Βιολάντα» – Φόβοι για νέα ανάφλεξη και έκρηξη

Ελλάδα 01.02.2026
Η ανακοίνωση της εταιρείας και τα όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος Χτες
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14