E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα κατασκευάσει στην Συρία ο Ασαντ

Τι αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα

Δημοσίευση 31/7/2020 | 10:11

Πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα κατασκευάσει στην Συρία ο Ασαντ

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός πιστού αντιγράφου του Ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της εκ νέου σε μουσουλμανικό τέμενος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ρωσία δεσμεύτηκε να συνδράμει το εγχείρημα.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ επανέλαβε ότι, σε αντίθεση με την ισλαμική Τουρκία, η κοσμική Συρία επιθυμεί έναν ειρηνικό και θετικό διαθρησκευτικό διάλογο. Η χώρα φιλοξενεί έναν μεγάλο χριστιανικό πληθυσμό, ο οποίος αντιπροσώπευε πάνω από το 10% του πληθυσμού της πριν την πολυετή εμφύλαι συγκρουση, αν και ο αριθμός αυτός είναι πιθανότατα πολύ μικρότερος τώρα, καθώς πολλοί Χριστιανοί εγκατέλειψαν τη χώρα, ειδικά από περιοχές υπό τουρκική και αμερικανική κατοχή.
Με εκτενές του άρθρο, το Fort Russ News αναφέρεται στην απόφαση του Άσαντ, με μία ιστορική αναδρομή για τις σχέσεις της Τουρκίας με τους χριστιανικούς πληθυσμούς της χώρας, σε σχέση με το καθεστώς της Συρίας. Αναφέρει συγκεκριμένα : «Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τη διάπραξη τουλάχιστον τριών Γενοκτονιών στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι Αρμενικές, οι Έλληνες (συμπεριλαμβανομένου του Πόντου) και οι Ασσυριές Γενοκτονίες δεν ήταν λιγότερο σκληρές από το Ολοκαύτωμα της εποχής του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις γενοκτονικές πολιτικές της Ναζιστικής Γερμανίας.

Αιώνες πριν από αυτές τις φρικαλεότητες, η Τουρκία διέπραξε φρικτά εγκλήματα εναντίον του ιθαγενή χριστιανικού πληθυσμού στη Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια, μετατρέποντας, δολοφονώντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας βίαια εκατομμύρια, καταστρέφοντας και μετατρέποντας την υπέροχη χριστιανική βυζαντινή κληρονομιά σε ολόκληρη την περιοχή.

Η Συρία είναι πολύ ταραγμένη από τη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στην επικράτειά της. Η εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία κατέστρεψε πολλές πολυεθνικές και πολυθρησκευτικές κοινότητες στη βόρεια Συρία, οι οποίες ήδη υπέφεραν σε μεγάλο βαθμό λόγω ετών υπό ISIS και φιλοτουρκικής ισλαμικής τρομοκρατικής κατοχής»

Και το ρωσικό δημοσίευμα καταλήγει : «Η Ρωσία είναι επίσης ειλικρινής κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από την Τουρκία και υποστηρίζει επίσης τον Πρόεδρο Άσαντ και τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση. Αυτή η ανακοίνωση δημιουργεί την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο ότι η κοσμική, πολυεθνική, πολυθρησκευτική κοινωνία της Συρίας δεν έχει εναλλακτική λύση, και ειδικά όχι με τη μορφή τουρκικών ή άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ που εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τμήματα της χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός 28.03.2026
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 28.03.2026
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα 28.03.2026
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος 28.03.2026
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα 28.03.2026
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Ελλάδα 28.03.2026
Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Αχαΐα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι – Χτυπούσαν τη μητέρα μπροστά στην 15χρονη κόρη της

Ελλάδα 28.03.2026
Οι ληστές άσκησαν σωματική βία για να αποσπάσουν τον κωδικό χρηματοκιβωτίου, ενώ η ανήλικη παρακαλούσε: «Σας παρακαλώ μη την χτυπάτε».

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν πυρά στον 2ο μήνα – Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 28.03.2026
Νεκρός και τραυματίες από ιρανικό πλήγμα στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Ρούμπιο εκτιμά ότι οι στόχοι των ΗΠΑ θα επιτευχθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα 5 βήματα για την αίτηση και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 28.03.2026
Η πλατφόρμα στο gov.gr αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, με στόχο οι πρώτες πληρωμές να γίνουν πριν τα μέσα Απριλίου.