E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα κατασκευάσει στην Συρία ο Ασαντ

Τι αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα

Δημοσίευση 31/7/2020 | 10:11

Πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα κατασκευάσει στην Συρία ο Ασαντ

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός πιστού αντιγράφου του Ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της εκ νέου σε μουσουλμανικό τέμενος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ρωσία δεσμεύτηκε να συνδράμει το εγχείρημα.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ επανέλαβε ότι, σε αντίθεση με την ισλαμική Τουρκία, η κοσμική Συρία επιθυμεί έναν ειρηνικό και θετικό διαθρησκευτικό διάλογο. Η χώρα φιλοξενεί έναν μεγάλο χριστιανικό πληθυσμό, ο οποίος αντιπροσώπευε πάνω από το 10% του πληθυσμού της πριν την πολυετή εμφύλαι συγκρουση, αν και ο αριθμός αυτός είναι πιθανότατα πολύ μικρότερος τώρα, καθώς πολλοί Χριστιανοί εγκατέλειψαν τη χώρα, ειδικά από περιοχές υπό τουρκική και αμερικανική κατοχή.
Με εκτενές του άρθρο, το Fort Russ News αναφέρεται στην απόφαση του Άσαντ, με μία ιστορική αναδρομή για τις σχέσεις της Τουρκίας με τους χριστιανικούς πληθυσμούς της χώρας, σε σχέση με το καθεστώς της Συρίας. Αναφέρει συγκεκριμένα : «Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τη διάπραξη τουλάχιστον τριών Γενοκτονιών στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι Αρμενικές, οι Έλληνες (συμπεριλαμβανομένου του Πόντου) και οι Ασσυριές Γενοκτονίες δεν ήταν λιγότερο σκληρές από το Ολοκαύτωμα της εποχής του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις γενοκτονικές πολιτικές της Ναζιστικής Γερμανίας.

Αιώνες πριν από αυτές τις φρικαλεότητες, η Τουρκία διέπραξε φρικτά εγκλήματα εναντίον του ιθαγενή χριστιανικού πληθυσμού στη Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια, μετατρέποντας, δολοφονώντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας βίαια εκατομμύρια, καταστρέφοντας και μετατρέποντας την υπέροχη χριστιανική βυζαντινή κληρονομιά σε ολόκληρη την περιοχή.

Η Συρία είναι πολύ ταραγμένη από τη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στην επικράτειά της. Η εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία κατέστρεψε πολλές πολυεθνικές και πολυθρησκευτικές κοινότητες στη βόρεια Συρία, οι οποίες ήδη υπέφεραν σε μεγάλο βαθμό λόγω ετών υπό ISIS και φιλοτουρκικής ισλαμικής τρομοκρατικής κατοχής»

Και το ρωσικό δημοσίευμα καταλήγει : «Η Ρωσία είναι επίσης ειλικρινής κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από την Τουρκία και υποστηρίζει επίσης τον Πρόεδρο Άσαντ και τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση. Αυτή η ανακοίνωση δημιουργεί την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο ότι η κοσμική, πολυεθνική, πολυθρησκευτική κοινωνία της Συρίας δεν έχει εναλλακτική λύση, και ειδικά όχι με τη μορφή τουρκικών ή άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ που εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τμήματα της χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κούρεψε τη 16χρονη κόρη της επειδή ήταν άτακτη: Στο αυτόφωρο 33χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και ο 19χρονος γιος της

Ελλάδα 12.03.2026
Η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τέθηκε σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης

Ισχυρός σεισμός στην Ευρυτανία

Ελλάδα 12.03.2026
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα

Τι ζητούν το Ιράν και οι ΗΠΑ για να λήξει ο πόλεμος

Κόσμος 12.03.2026
Το Ιράν ζητά αναγνώριση δικαιωμάτων και διεθνείς εγγυήσεις, οι ΗΠΑ απαιτούν πλήρη υποταγή και η ειρήνη μοιάζει πιο μακρινή από ποτέ

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας για Patriot στην Κάρπαθο: «Παράνομες ενέργειες, έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα»

Ελλάδα 12.03.2026
Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων με αφορμή την συστοιχία Patriot που έχει αναπτυχθεί στην Κάρπαθο, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε η Κύπρος

Γυναίκες στα χακί: Εθελοντική στράτευση για ηλικίες 20‑26 ετών, τα κριτήρια και οι παροχές

Ελλάδα 12.03.2026
«Η ευθύνη για την πατρίδα αφορά όλους» είναι το μήνυμα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού - Έως τις 31 Μαρτίου οι αιτήσεις

Η Ελλάδα εξετάζει την απαγόρευση της μπούρκας – Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη

Ελλάδα 12.03.2026
Στο τραπέζι η πιθανότητα ρύθμισης για τη μπούργκα και τη νικάμπ στην Ελλάδα

Μέση Ανατολή: Καρέ καρέ η διάσωση του πληρώματος του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Zefyros που χτυπήθηκε στον Περσικό Κόλπο

Κόσμος 12.03.2026
Σε βίντεο που έρχονται στο φως διακρίνονται τα σωστικά συνεργεία να βοηθούν τους ναυτικούς του Zephyros να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο

Μετρό: Κλείνει εκτάκτως στις 17:30 το απόγευμα ο σταθμός «Σύνταγμα»

Ελλάδα 12.03.2026
Η ΕΛ.ΑΣ προχωρά στο κλείσιμο σταθμών του μετρό κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης.

Η Πιονγκγιάνγκ δημοσίευσε φωτογραφία που δείχνει την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν να πυροβολεί με πιστόλι

Κόσμος 12.03.2026
«Καλλιεργούν την εικόνα μιας ισχυρής και επιβλητικής διαδόχου» λέει ειδικός

Ο σεφ του Noma της Κοπεγχάγης ζήτησε συγγνώμη και αποσύρεται μετά τις καταγγελίες

Κόσμος 12.03.2026
Kατηγορείται για χτυπήματα στους υπαλλήλους, ταπείνωση και απειλές για απέλαση