E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα κατασκευάσει στην Συρία ο Ασαντ

Τι αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα

Δημοσίευση 31/7/2020 | 10:11

Πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα κατασκευάσει στην Συρία ο Ασαντ

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός πιστού αντιγράφου του Ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της εκ νέου σε μουσουλμανικό τέμενος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ρωσία δεσμεύτηκε να συνδράμει το εγχείρημα.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ επανέλαβε ότι, σε αντίθεση με την ισλαμική Τουρκία, η κοσμική Συρία επιθυμεί έναν ειρηνικό και θετικό διαθρησκευτικό διάλογο. Η χώρα φιλοξενεί έναν μεγάλο χριστιανικό πληθυσμό, ο οποίος αντιπροσώπευε πάνω από το 10% του πληθυσμού της πριν την πολυετή εμφύλαι συγκρουση, αν και ο αριθμός αυτός είναι πιθανότατα πολύ μικρότερος τώρα, καθώς πολλοί Χριστιανοί εγκατέλειψαν τη χώρα, ειδικά από περιοχές υπό τουρκική και αμερικανική κατοχή.
Με εκτενές του άρθρο, το Fort Russ News αναφέρεται στην απόφαση του Άσαντ, με μία ιστορική αναδρομή για τις σχέσεις της Τουρκίας με τους χριστιανικούς πληθυσμούς της χώρας, σε σχέση με το καθεστώς της Συρίας. Αναφέρει συγκεκριμένα : «Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τη διάπραξη τουλάχιστον τριών Γενοκτονιών στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι Αρμενικές, οι Έλληνες (συμπεριλαμβανομένου του Πόντου) και οι Ασσυριές Γενοκτονίες δεν ήταν λιγότερο σκληρές από το Ολοκαύτωμα της εποχής του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις γενοκτονικές πολιτικές της Ναζιστικής Γερμανίας.

Αιώνες πριν από αυτές τις φρικαλεότητες, η Τουρκία διέπραξε φρικτά εγκλήματα εναντίον του ιθαγενή χριστιανικού πληθυσμού στη Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια, μετατρέποντας, δολοφονώντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας βίαια εκατομμύρια, καταστρέφοντας και μετατρέποντας την υπέροχη χριστιανική βυζαντινή κληρονομιά σε ολόκληρη την περιοχή.

Η Συρία είναι πολύ ταραγμένη από τη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στην επικράτειά της. Η εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία κατέστρεψε πολλές πολυεθνικές και πολυθρησκευτικές κοινότητες στη βόρεια Συρία, οι οποίες ήδη υπέφεραν σε μεγάλο βαθμό λόγω ετών υπό ISIS και φιλοτουρκικής ισλαμικής τρομοκρατικής κατοχής»

Και το ρωσικό δημοσίευμα καταλήγει : «Η Ρωσία είναι επίσης ειλικρινής κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από την Τουρκία και υποστηρίζει επίσης τον Πρόεδρο Άσαντ και τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση. Αυτή η ανακοίνωση δημιουργεί την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο ότι η κοσμική, πολυεθνική, πολυθρησκευτική κοινωνία της Συρίας δεν έχει εναλλακτική λύση, και ειδικά όχι με τη μορφή τουρκικών ή άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ που εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τμήματα της χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τεράστιο σμήνος από μέλισσες εισέβαλε σε πόλη στο νότιο Ισραήλ ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 15.04.2026
Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα έντομα

Burj Al Arab: Κλείνει το «αστέρι» του Ντουμπάι

Κόσμος 15.04.2026
Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, το εμβληματικό οικοδόμημα της Jumeirah Hotels & Resorts αποσύρεται προσωρινά από τον χάρτη της φιλοξενίας

Κεφαλονιά: Τα ρίχνει όλα στη Μυρτώ ο 23χρονος: «Εκείνη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη έκλεισε δωμάτιο»

Ελλάδα 15.04.2026
Όπως είπε στην κατάθεσή του ο 23χρονος κατηγορούμενος φίλος της, η 19χρονη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη τα κανόνισε όλα, καθώς κι ότι η ίδια έκλεισε το δωμάτιο.

Χειρουργός Μυλωνάκη: «Δύσκολες οι πρώτες μέρες, μετά από δέκα μέρες αγωνίας θα έχουμε εικόνα»

Ελλάδα 15.04.2026
«Δράσαμε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Το ανεύρυσμα αποκλείστηκε πλήρως. Μένει να περιμένουμε», τόνισε

Συναγερμός στην Booking.com: Διέρρευσαν ονόματα, email, αριθμοί τηλεφώνου

Κόσμος 15.04.2026
Πελάτες της πλατφόρμας επικοινώνησαν με το BBC και αναφέρουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ύποπτα μηνύματα, αφού οι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου και πληροφορίες παλαιότερων ή και νέων κρατήσεων

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει και ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός κάλυψης

Ελλάδα 15.04.2026
Πώς διαμορφώνεται το ποσό του επιδόματος ανεργίας μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Κοζάνη: Μυστήριο με 17χρονη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ‑ Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τραυματισμό της

Ελλάδα 15.04.2026
Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για το πώς τραυματίστηκε η κοπέλα, ενώ και οι οικείοι της δεν γνωρίζουν πολλά για το συμβάν

Καθαρίστρια καταγγέλλει για απάτη γιο πασίγνωστης τραγουδίστριας – Πώς βρέθηκε με χρέη εκατομμυρίων

Ελλάδα 15.04.2026
Γιος γνωστής τραγουδίστριας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα απάτης

Προβλήματα σε Facebook και Messenger αναφέρουν οι χρήστες

Tech + Science 15.04.2026
Την τελευταία ώρα έχουν αναφερθεί προβλήματα στις δύο πλατφόρμες

Πέθανε ο Εμίλιο Σανταμαρία, θρυλικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης

Κόσμος 15.04.2026
12 Μαΐου του 1965 είχε “πατήσει” το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο ιστορικό -φιλικό- ματς των “μερένγκες” στην Ελλάδα με την ΑΕΚ

Θεσσαλονίκη: Απάτη χιλιάδων ευρώ εις βάρος της Ε.Ε. με εικονικά τιμολόγια

Ελλάδα 15.04.2026
Σύμφωνα με την έρευνα, ο κατηγορούμενος διαχειριζόταν δύο εταιρείες που λειτουργούσαν μόνο «στα χαρτιά»

Τουρκία: Με 5 όπλα έσπειρε τον θάvατo στο σχολείο ο 15χρονος δράστης

Κόσμος 15.04.2026
Από την ένοπλη επίθεση έχουν τραυματιστεί ακόμη 20 άτομα, 4 από αυτούς χρειάστηκαν εγχείρηση