E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα κατασκευάσει στην Συρία ο Ασαντ

Τι αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα

Δημοσίευση 31/7/2020 | 10:11

Πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα κατασκευάσει στην Συρία ο Ασαντ

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός πιστού αντιγράφου του Ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της εκ νέου σε μουσουλμανικό τέμενος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ρωσία δεσμεύτηκε να συνδράμει το εγχείρημα.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ επανέλαβε ότι, σε αντίθεση με την ισλαμική Τουρκία, η κοσμική Συρία επιθυμεί έναν ειρηνικό και θετικό διαθρησκευτικό διάλογο. Η χώρα φιλοξενεί έναν μεγάλο χριστιανικό πληθυσμό, ο οποίος αντιπροσώπευε πάνω από το 10% του πληθυσμού της πριν την πολυετή εμφύλαι συγκρουση, αν και ο αριθμός αυτός είναι πιθανότατα πολύ μικρότερος τώρα, καθώς πολλοί Χριστιανοί εγκατέλειψαν τη χώρα, ειδικά από περιοχές υπό τουρκική και αμερικανική κατοχή.
Με εκτενές του άρθρο, το Fort Russ News αναφέρεται στην απόφαση του Άσαντ, με μία ιστορική αναδρομή για τις σχέσεις της Τουρκίας με τους χριστιανικούς πληθυσμούς της χώρας, σε σχέση με το καθεστώς της Συρίας. Αναφέρει συγκεκριμένα : «Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τη διάπραξη τουλάχιστον τριών Γενοκτονιών στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι Αρμενικές, οι Έλληνες (συμπεριλαμβανομένου του Πόντου) και οι Ασσυριές Γενοκτονίες δεν ήταν λιγότερο σκληρές από το Ολοκαύτωμα της εποχής του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις γενοκτονικές πολιτικές της Ναζιστικής Γερμανίας.

Αιώνες πριν από αυτές τις φρικαλεότητες, η Τουρκία διέπραξε φρικτά εγκλήματα εναντίον του ιθαγενή χριστιανικού πληθυσμού στη Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια, μετατρέποντας, δολοφονώντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας βίαια εκατομμύρια, καταστρέφοντας και μετατρέποντας την υπέροχη χριστιανική βυζαντινή κληρονομιά σε ολόκληρη την περιοχή.

Η Συρία είναι πολύ ταραγμένη από τη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στην επικράτειά της. Η εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία κατέστρεψε πολλές πολυεθνικές και πολυθρησκευτικές κοινότητες στη βόρεια Συρία, οι οποίες ήδη υπέφεραν σε μεγάλο βαθμό λόγω ετών υπό ISIS και φιλοτουρκικής ισλαμικής τρομοκρατικής κατοχής»

Και το ρωσικό δημοσίευμα καταλήγει : «Η Ρωσία είναι επίσης ειλικρινής κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από την Τουρκία και υποστηρίζει επίσης τον Πρόεδρο Άσαντ και τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση. Αυτή η ανακοίνωση δημιουργεί την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο ότι η κοσμική, πολυεθνική, πολυθρησκευτική κοινωνία της Συρίας δεν έχει εναλλακτική λύση, και ειδικά όχι με τη μορφή τουρκικών ή άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ που εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τμήματα της χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι‑Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» ‑ Είχε ειλεό

Ελλάδα 18.04.2026
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος ‑ Οι υπόλοιπες αργίες του 2026

Ελλάδα 18.04.2026
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή ‑ Πότε ξεκινά

Καιρός 18.04.2026
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της

Ελλάδα 18.04.2026
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή

Αθλητικά Νέα 18.04.2026
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν νέο αντάρτικο στην Ευρώπη

Auto + Moto 18.04.2026
Τι ζητούν για τους κινητήρες βενζίνης και diesel

Μυστήριο με τον θάνατο 49χρονου στο Ηράκλειο

Ελλάδα 18.04.2026
Η τελευταία διαδρομή και τα ερωτήματα των αρχών

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης

Πολιτική 18.04.2026
Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ζυγώνει η ώρα», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για το νέο κόμμα

Πολιτική 18.04.2026
Σε άρθρο του υπό τον τίτλο Ωρα Ευθύνης, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ζωτική ανάγκη «μια νέα ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά»

Νέο σοκ στην παγκόσμια οικονομία: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν ξανά τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν αναφέρει ότι κλείνουν λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ σόκαρε τον Νετανιάχου: Το Ισραήλ ζήτησε εξηγήσεις

Κόσμος 18.04.2026
Το αυστηρό ύφος της ανάρτησης Τραμπ για την εκεχειρία στον Λίβανο και η «απαγόρευση» που φέρεται να επιβάλει στο Ισραήλ, αιφνιδίασε Νετανιάχου και συνεργάτες