E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βερολίνο: Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Δημοσίευση 14/7/2020 | 19:20

Βερολίνο: Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας

Τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Βερολίνο, όπως επιβεβαιώθηκε από σιγκλίνουσες πληροφορίες.

Η συνάντηση έγινε τη Δευτέρα με απόφαση της γερμανικής πλευράς και συγκεκριμένα λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συμμετέχοντες στην τριμερή ήταν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος είναι και εξ' απορρήτων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, - επηρεάζει κατά πολύ την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας -, η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία συναντώνται ο Ιμπράημ Καλίν και η Ελένη Σουρανή, καθώς οι δυο τους είχαν προετοιμάσει και την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 26 Ιουνίου. Στόχος της τριμερούς ήταν η αποκλιμάκωση στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συντάκτη του Open TV και του Έθνους Σπύρο Μουρελάτο η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανήμερα της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά επανέλαβε πως «είναι απαραίτητο να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης για να γίνει ουσιαστικός διάλογος με την Τουρκία πάνω στο μοναδικό ζήτημα που έχουμε σε εκκρεμότητα και έχει να κάνει με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Nέο νομοσχέδιο ‑ Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί, 72 δόσεις και επιστροφή ενοικίου

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίζεται έως τις 24 Ιουνίου και περιλαμβάνει επίδομα παιδιού, ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις και διεύρυνση της επιστροφής ενοικίου.

Έμπολα στο Κονγκό: Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση της επιδημίας

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Με 676 κρούσματα και 136 θανάτους, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο αριθμός των ασθενών σχεδόν διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα, ενώ παραπληροφόρηση και ένοπλη βία παρεμποδίζουν την αντιμετώπιση.

«Παράθυρο» εξοικονόμησης για όσους έχουν στεγαστικό – Τι αλλάζει στα step up δάνεια

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η μετατροπή των step up δανείων σε τοκοχρεωλυτικά με σταθερό επιτόκιο 3% μπορεί να εξοικονομήσει στους δανειολήπτες έως και 90.800 ευρώ, με το συνολικό όφελος να αγγίζει το 41%.

Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο γνωστός τραγουδιστής Oliver Tree σκοτώθηκε στη σύγκρουση των ελικοπτέρων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το βράδυ της Κυριακής 14/6 συγκρούστηκαν στον αέρα δύο ελικόπτερα

Θεσσαλονίκη: Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για το ζεϊμπέκικο με πάνω από 750 χορευτές

Ελλάδα 15.06.2026
Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν χορευτές από 10 χώρες

ΒΙΝΤΕΟ: Ο «Σκοπελίτης» συνόδευσε τον «καπετάν Γιάννη» στην τελευταία του κατοικία

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το θρυλικό πλοίο που σημάδεψε τις Μικρές Κυκλάδες αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τη θάλασσα

ΗΠΑ – Ιράν: Τι ανακοίνωσε ο Τραμπ για τη συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με την επίσημη υπογραφή να προγραμματίζεται στη Γενεύη στις 19 Ιουνίου.

Μουντιάλ 2026: Η Γερμανία διέλυσε 7‑1 το Κουρασάο στην πρεμιέρα – Δείτε τα γκολ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Εθνική Γερμανίας επικράτησε με συντριπτικό σκορ του Κουρασάο, το οποίο πανηγύρισε ιστορικό γκολ στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κομενένσια έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ 2026: Πέτυχε το παρθενικό γκολ του Κουρασάο στη διοργάνωση, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Λιβάνο Κομενένσια στο 21ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ που είχε ανοίξει ο Ενμέτσα της Γερμανίας στο 5ο λεπτό

Ανακαινίζω 2026: Από αύριο οι βεβαιώσεις επιλεξιμότητας ‑ Ποιοι θα λάβουν επιδότηση έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω 2026»