E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βερολίνο: Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Δημοσίευση 14/7/2020 | 19:20

Βερολίνο: Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας

Τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Βερολίνο, όπως επιβεβαιώθηκε από σιγκλίνουσες πληροφορίες.

Η συνάντηση έγινε τη Δευτέρα με απόφαση της γερμανικής πλευράς και συγκεκριμένα λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συμμετέχοντες στην τριμερή ήταν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος είναι και εξ' απορρήτων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, - επηρεάζει κατά πολύ την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας -, η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία συναντώνται ο Ιμπράημ Καλίν και η Ελένη Σουρανή, καθώς οι δυο τους είχαν προετοιμάσει και την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 26 Ιουνίου. Στόχος της τριμερούς ήταν η αποκλιμάκωση στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συντάκτη του Open TV και του Έθνους Σπύρο Μουρελάτο η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανήμερα της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά επανέλαβε πως «είναι απαραίτητο να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης για να γίνει ουσιαστικός διάλογος με την Τουρκία πάνω στο μοναδικό ζήτημα που έχουμε σε εκκρεμότητα και έχει να κάνει με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βορίζια: Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές 23 μέρες μετά το μακελειό

Ελλάδα 25.11.2025
Καμπανάκι κινδύνου για τη διαιώνιση της βαριάς ατμόσφαιρας και τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία των μαθητών

Σιέρα Λεόνε: Η εφιαλτική σκιά της «μαύρης μαγείας» ‑ Το εμπόριο ανθρώπινων μελών και οι δολοφονίες

Κόσμος 25.11.2025
Πολλές οικογένειες υποφέρουν από δολοφονίες που φέρονται να συνδέονται με τελετουργίες μαγείας στη Σιέρα Λεόνε - Το BBC Africa Eye ερευνά αυτούς που κρύβονται πίσω από το εμπόριο ανθρώπινων μελών.

Μπακς ‑ Μπλέιζερς 103‑115: Τέσσερις σερί ήττες χωρίς Γιάννη

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Οι Μπλέιζερς έφυγαν με τη νίκη με 115-103 από το Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τα ελάφια στην 4η σερί ήττα τους.

Νέα Πέραμος: «Δεν μου έδινε να πιώ και τον σκότωσα» ‑ Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας

Ελλάδα 25.11.2025
Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου αδελφού της οικογένειας

Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι δεν το έλαβαν ‑ Πότε θα γίνει η δεύτερη πληρωμή

Οικονομία 25.11.2025
Τι ισχύει για όσους δεν είδα στον λογαριασμό τους την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Ελλάδα Χτες
Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Ταυτοποιήθηκε 79χρονος που απείλησε διαδικτυακά πολιτικό πρόσωπο

Ελλάδα Χτες
Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Ελλάδα Χτες
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης έκδοσης ‑ Τι να κάνετε εάν δεν τον έχετε λάβει

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 9.311.529 πολίτες διαθέτουν πλέον προσωπικό αριθμό

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Κόσμος Χτες
«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»