E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναδρομικά 11 μηνών δίνει το ΣτΕ

Πόσα θα πάρουν 2,5 εκατ. συνταξιούχοι

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 14/7/2020 | 13:40

Εκδόθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία επιδικάζει αναδρομικά 11 μηνών στους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Πρόκειται για το διάστημα από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Μάιο του 2016. Επίσης το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι αναδρομικά δικαιούνται και μόνον όσοι έχουν προσφύγει για το διάστημα 2013- 2015.

Ειδικότερα, πρώτον, οι συνταξιούχοι που ήδη έχουν προσφύγει διεκδικώντας αναδρομικά για τις περικοπές που έχουν υποστεί για το επίμαχο ενδεκάμηνο, δικαιώνονται.

Ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο, όπως εξήγησε ανώτατη δικαστική πηγή, επέλυσε νομικά ζητήματα και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνει ρητή αναφορά για τη δυνατότητα προσφυγής στο μέλλον όσων συνταξιούχων το αποφασίσουν τώρα.

Δεύτερον, σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις μετά το 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά.

Τρίτον, για το χρονικό διάστημα από το 2013 ως και τον Ιούνιο του 2015 όταν εκδόθηκε η απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ, που αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές μόνον μετά το 2012, με τις σημερινές αποφάσεις του Δικαστηρίου, επαναλαμβάνει ό,τι είχε ήδη πεί το 2015.

Δηλαδή ότι αναδρομικά μπορούν να πάρουν μόνον οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει τότε, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει δυνατότητα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και να δώσει αναδρομικά για τους έντεκα μήνες και σε εκείνους που δεν έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα Χτες
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος Χτες
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος Χτες
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα Χτες
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα