E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει από την Ευρώπη κατάλογο κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Ως υπέρβαση των εσκαμμένων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών την απόφαση του Τούρκου προέδρου να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά

Δημοσίευση 12/7/2020 | 11:41

Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει από την Ευρώπη κατάλογο κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Ως υπέρβαση των εσκαμμένων απο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ο Νίκος Δένδιας την απόφαση του Τούρκου προέδρου να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά.

«Γυρίζει την πλάτη στη διεθνή κοινότητα και η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικότητων ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα αλλά και σε μια σειρά χωρώ όπως η Κύπρος η Λιβύη και η Αίγυπτος» είπε ο κ. Δένδιας τονίζοντας ότι η Τουρκία έτσι «δεν δείχνει κανένα πλαίσιο συνεραγσίας».

Αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Δένδιας εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «θα συζητηθεί το θέμα της Τουκρίας και η Ελλάδα ζητά έτοιμο κατάλογο ισχυρών μέτρων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση παραβίασης της εθνικής μας κυριαρχίας».

Έστειλε, δε, το μήνυμα ότι στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχει «μια ποιοτική διαφορά. Η Ελλάδα έχει ικανές ένοπλες δυνάμεις. Η Ευρώπη θα πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να λάβει γρήγορα θέση και να αποτρέψει γιατί εάν δεν αποτρέψει δεν θα της αρέσει καθόλου αυτο που θα συμβεί».

«Δεν θα μείνουμε αδρανείς με κανένα τρόπο σε περιπτωση παραβίασης των εθνικών μας δικαιωμάτων. Θα προστατεύσουμε απολύτως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η Ευρώπη οφείλει να το γνωρίζει αυτό» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Κάλεσε, επίσης, τη διεθνή κοινότητα να λάβει πρωτοβουλίες για την υπόθεση της Αγιάς Σοφιάς. «Οι κυρώσεις αυτές (σ.σ. που θα συζητηθούν τη Δευτέρα ) δεν θα αφορούν την Αγιά Σοφία εκεί η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει, να υπάρξει πρωτοβουλία της ΕΕ, της UNESCO, του ΟΗΕ».

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι «κίνδυνος να θεωρήσουμε ότι το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι ζήτημα ελληνοτουρκικό. Δεν είναι τέτοιο, δεν είναι καν ζήτημα ευρωτουρκικό. είναι ένα ζήτημα μη σεβασμού των κανόνων της διεθνούς κοινότητας. Η Αγία Σοφία είναι κομμάτι της καρδιάς κάθε Έλληνα αλλά αυτό στην παρούσα συζήτηση προστίθεται στο γεγονός της παγκόσμιας σημασίας του μνημείου. Θα ήταν παγίδα να το θεωρήσουμε ελληνοτουρκικό ζήτημα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρίγη συγκίνησης στην απονομή: Η Εθνική Πόλο έγραψε ιστορία στο World Cup

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η Εθνική ανδρών πόλο νίκησε 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό του World Cup στην Αυστραλία και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Αννα Φόνσου: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της αγαπημένης ηθοποιού

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» διέψευσε τις φήμες και αποκάλυψε την αληθινή αιτία της νοσηλείας της.

Πετρέλαιο κίνησης: Νέα τιμή τον Αύγουστο μετά την επιδότηση των 15 λεπτών ‑ Ποια θα είναι η νέα τιμή

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η κυβέρνηση και τα διυλιστήρια μειώνουν κατά 15 λεπτά ανά λίτρο την τιμή του diesel, με τη μέση τιμή να αναμένεται κάτω από τα 1,90 ευρώ.

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για την επίθεση στον κτηνοτρόφο που του έκοψαν τη γλώσσα – Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και δικαστική υπάλληλος

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Τέσσερα εντάλματα σύλληψης εκτελέστηκαν στις 25 Ιουλίου 2026, ενώ στη δικογραφία εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη.

Η Εθνική πόλο έσπασε την κατάρα: Πρωταθλήτρια κόσμου με 15‑14 επί της Ουγγαρίας

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ο Αργυρόπουλος σκόραρε 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο World Cup του Σίδνεϊ, μετά από πέντε χαμένους τελικούς

Μητσοτάκης: Επιπλέον μείωση 10 λεπτών στο diesel τον Αύγουστο – Τι ανακοίνωσε για καύσιμα, Ε65 και αμυντικά

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η συνολική έκπτωση στο πετρέλαιο κίνησης φτάνει τα 15 λεπτά ανά λίτρο, με παρέμβαση 30 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για ολόκληρο τον Αύγουστο.

Ο Όλυμπος εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η απόφαση ελήφθη στην 48η Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, αναγνωρίζοντας τη μοναδική φυσική και πολιτιστική αξία του εμβληματικού ελληνικού βουνού.

«Νόμιζα ότι ήταν κλέφτης»: Τι ισχυρίστηκε ο 41χρονος για τη δολοφονία της διασώστριας ΕΚΑΒ στη Σύρο

Ελλάδα 26.07.2026
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για γυναίκα, ενώ ο πρώην σύζυγος της θύμας συγκλονίζει με τις δηλώσεις του

Το γιγαντιαίο parking 7 ορόφων με 3.500 θέσεις που κατασκευάζεται στην Αττική και τα αλλάζει όλα

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ανεγείρεται ο μεγαλύτερος στεγασμένος χώρος στάθμευσης της χώρας, έκτασης 98.600 τ.μ., με παράδοση αναμενόμενη στα τέλη του 2027.

Οριστικό: Αυτές είναι οι υποχρεωτικές αλλαγές στα αυτοκίνητα

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το πρώτο στάδιο του νέου προτύπου εκπομπών Euro 7 τίθεται σε ισχύ από τα τέλη του 2026 - τι σημαίνει αυτό για τους οδηγούς και όσους σκοπεύουν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο;

Καλλιάνος: Πότε επιστρέφει η ζέστη και πού θα φτάσουν οι 40°C

Καιρός 26.07.2026
Από την Κυριακή η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα από τα μέσα της εβδομάδας.

Τραγωδία στη Λαμία: Μητέρα κρατούσε αγκαλιά τον νεκρό γιο της για πάνω από 24 ώρες

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η 69χρονη επικοινώνησε με γραφείο τελετών αδυνατώντας να εξηγήσει τι είχε συμβεί, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Αστυνομία.