E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγινε η ανάγνωση της διαθήκης του Θάνου Μικρούτσικου ‑ Δείτε ποιους ανέφερε

Η συγκινητική αναφορά στην κόρη του

Δημοσίευση 8/7/2020 | 13:28

Έγινε η ανάγνωση της διαθήκης του Θάνου Μικρούτσικου ‑ Δείτε ποιους ανέφερε

Η διαθήκη του Θάνου Μικρούτσικου διαβάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του αείμνηστου συνθέτη παρουσία της οικογένειας και φίλων που ο ίδιος είχε ζητήσει να είναι παρόντες.

Ανάμεσά τους ο Κώστας Θωμαΐδης, με τον οποίο συναντήθηκαν το 1974 και από τότε δεν χώρισαν ποτέ, ο οποίος μάλιστα σήμερα έχει την ευθύνη της διαχείρισης του αρχείου του συνθέτη και της ψηφιοποίησής του, μαζί με τον Θύμιο Παπαδόπουλο, τον κορυφαίο δεξιοτέχνη των πνευστών και ο οποίος επίσης ήταν παρών στην ανάγνωση της διαθήκης και είναι υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση της ορχήστρας στη διπλή συναυλία- αφιέρωμα στο συνθέτη που θα γίνει στις 15 και 16 Ιουλίου στο Ηρώδειο.

Αναφορά έγινε και στους τραγουδιστές που συνεργάστηκαν μαζί του. Τον Γιάννη Κότσιρα, τον Χρήστο Θηβαίο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Γιώργο Μεράντζα, τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και επιστήθιο φίλο του Γιάννη Μηλιό, τον Μάνο Τρανταλλίδη, πάντα στο πλευρό του στην παραγωγή και διοργάνωση των συναυλιών του, τον στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου, με τον οποίο έγραψαν αγαπημένα τραγούδια και ολοκληρωμένες μουσικές δουλειές, όπως τη «Θάλασσα στη σκάλα».

Ο Γιώργος Κιμούλης που αναφερόταν στη διαθήκη δεν μπόρεσε να παραστεί καθώς λείπει σε περιοδεία.

Συγκινητική ήταν η αναφορά του εκλιπόντος στην κόρη του: «Στο Σεσιλάκι, που ξεκίνησε με πάθος και ταλέντο το μεγάλο ταξίδι του χορού, αφιερώνω τον “Αμλετ της βροχής” με την παράκληση να καλέσει την Κόκα, την Ιάντα και τον Στεργιούλη στις 13 Απριλίου του 2047 στις δώδεκα το βράδυ, στο σπίτι της, να ακούσουν ξανά το τραγούδι αυτό όλοι μαζί. Τα ποτά, όπως πάντα, κερασμένα από εμένα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.