E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε «κόκκινο συναγερμό» λόγω κορονοϊού η Αιδηψός και το νοσοκομείο Λαμίας

Θετικό στον ιό ζευγάρι Σέρβων που ήρθε για διακοπές - Σε εξέλιξη και η ιχνηλάτηση των επαφών του

Δημοσίευση 8/7/2020 | 12:44

Σε «κόκκινο συναγερμό» λόγω κορονοϊού η Αιδηψός και το νοσοκομείο Λαμίας

Αναστάτωση υπάρχει στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και στη Λαμία, μετά την αποκάλυψη δύο νέων κρουσμάτων κορονοϊού που αφορούσε ζευγάρι Σέρβων τουριστών.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 56 και 55 ετών, βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 σε μοριακή εξέταση που τους έγινε στο Νοσοκομείο Λαμίας νωρίς το βράδυ της Τρίτης (7/7).

Το συγκεκριμένο ζευγάρι μαζί με γκρουπ 20 ατόμων από τη Σερβία, είχαν φτάσει στην Ελλάδα το Σάββατο 4 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν κλείσουν τα Ελληνικά σύνορα για τους πολίτες αυτής της χώρας και κατέλυσε σε ξενοδοχείο στην Αιδηψό.

Ο άνδρας αδιαθέτησε και επισκέφτηκε μαζί με τη σύζυγό του το Κέντρο Υγείας Αιδηψού, από όπου τους παρέπεμψαν στο Νοσοκομείο Λαμίας. Μάλιστα η μετάβαση τους από τη Βόρεια Εύβοια στο Νοσοκομείο Λαμίας έγινε με ταξί.

Από τη στιγμή που τα τεστ βγήκαν θετικά, σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο και στην Πολιτική Προστασία και φυσικά στη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, που ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε.

Το πρώτο βήμα έγινε γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αιδηψό μετέβησαν ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσουν τα τεστ, παρουσία και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα. Συνολικά θα εξεταστούν και τα 80 άτομα που απαρτίζουν τρία διαφορετικά γκρουπ που έχουν καταλύσει σε ισάριθμα ξενοδοχεία της Αιδηψού, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους στη Βόρεια Εύβοια, καθώς όπως σημειώσαμε βρίσκονται στην περιοχή από το Σάββατο.

Σημειώνουμε τέλος ότι το ζευγάρι των Σέρβων παρέμεινε για προληπτική νοσηλεία – καραντίνα στο πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας. Ο άνδρας εκδήλωσε ήπια συμπτώματα, που ουσιαστικά τον ανάγκασαν να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, ενώ η σύζυγός του είναι ασυμπτωματική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νίκος Πλακιάς: Κανένας συγγενής θύματος των Τεμπών δεν πήγε στην εκδήλωση για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ο Νίκος Πλακιάς είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στην επιλογή της Μαρίας Καρυστιανού να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος

Αδιαθεσία αισθάνθηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη στη Βουλή

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής και από εκεί στον Ευαγγελισμό

Κανέλλη για Κωνσταντοπούλου: «Μου προκαλεί οίκτο, λυπάμαι βαθιά»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε με λιτό τρόπο την στάση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή

Μάντσεστερ Σίτι ‑ Τέλος εποχής

E-Daily 3.Left 22.05.2026
«Τι υπέροχες στιγμές περάσαμε μαζί!»

Θρίλερ σε παραλία: Εντοπίστηκαν νεκρές τρείς αδελφές

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Σε συνέντευξή τους στους Times, συγγενείς δήλωσαν ότι ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν γιατί οι αδελφές ταξίδεψαν εκείνο το πρωινό στο Μπράιτον

Ένταση στη Βουλή για τις υποκλοπές: Με 151 βουλευτές η απόφαση για σύσταση Εξεταστικής ‑ Αποχώρησε η αντιπολίτευση

Πολιτική 22.05.2026
Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Νέες ταυτότητες: Μπλόκο λόγω ελλιπών στοιχείων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

Ελλάδα 22.05.2026
Τι πρότεινε ο Συνήγορος του Πολίτη

Καραγκιούλ: «Τα νησιά θα αλλάξουν χέρια σε μία εβδομάδα»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Νέο ανθελληνικό παραλήρημα του συνεργάτη του Ερντογάν με αφορμή την άσκηση EFES-2026

Τρόμος για 22χρονη στο Ηράκλειο: Την απειλούσε ο πρώην σύντροφός της, συνελήφθη έξω από το σπίτι της με μαχαίρια

Ελλάδα 22.05.2026
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η νεαρή, ο 26χρονος δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός ότι του ζήτησε να χωρίσουν