E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπολσονάρου: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Βραζιλίας

Τι μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα

Δημοσίευση 7/7/2020 | 18:29

Μπολσονάρου: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Βραζιλίας

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο 65χρονος ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, τη στιγμή που η πανδημία πλήττει σε ανησυχητικό βαθμό τη χώρα του.

«Βγήκε θετικό», δήλωσε - ενώπιον δημοσιογράφων - ο Μπολσονάρου, όσον αφορά στο τεστ για τον φονικό ιό, φορώντας αυτή τη φορά μάσκα.

Όπως και ο Ντόναλντ Τραμπ έτσι και ο Μπολσονάρου υποτιμούσε συχνά τη σοβαρότητα της νόσου, ενώ είχε καθυστερήσει πολύ να λάβει μέτρα για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μάλιστα, δεν φαινόταν να ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών ούτε να υπολογίζει τη σημασία των κοινωνικών αποστάσεων.

Η χώρα του Μπολσονάρου είναι πλέον η δεύτερη - μετά τις ΗΠΑ - στον κόσμο που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με πάνω από 65.000 νεκρούς και 1,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο Μπολσονάρου έχει υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία αποκαλώντας, δε, «γριπούλα» την COVID-19.

Το CNN Brasil και η εφημερίδα Estado de S.Paulo ανέφεραν, πριν από λίγες ώρες, ότι ο πρόεδρος είχε συμπτώματα, ιδίως πυρετό.

Μέχρι πρότινος ο Μπολσονάρου αρνείτο να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του.Το Σαββατοκύριακο συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις και ήρθε σε στενή επαφή με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βραζιλία, τον Τοντ Τσάπμαν, κατά τη διάρκεια της τελετής για την εορτή της 4ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το CNN Brasil, ο Μπολσονάρου έχει αρχίσει να παίρνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων - το ανθελονοσιακό υδροξυχλωροκίνη και το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη - που προβάλει ως θεραπεία για την COVID-19, παρότι ελάχιστα τεκμήρια υπάρχουν για την αποτελεσματικότητά της.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας χαλάρωσε, επίσης, πριν από λίγες ημέρες, τον νόμο σχετικά με τη χρήση της μάσκας στους δημόσιους χώρους, καθιστώντας την μη υποχρεωτική στα εμπορικά καταστήματα και τους χώρους λατρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έγιναν παρεμβάσεις στη συγκοινωνία των αεροσκαφών και πού οφείλονται οι παρεμβολές

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Μεγάλες αλλαγές έχει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού που έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες.

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου