E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προκαλεί ο Ακάρ: Η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάννης

«Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει η Ελλάδα 16 από τα 23 νησιά», είπε ο Τούρκος υπ. Άμυνας από φρεγάτα που πλέει στη Μεσόγειο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2020 | 17:09

Προκαλεί ο Ακάρ: Η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάννης

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας με… φόντο τη «Γαλάζια Πατρίδα» έκανε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του σε τουρκική φρεγάτα που πλέει στη Μεσόγειο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα για την ένταση στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιοτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά. Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης. Κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και απόστρατοι άρχισαν να συμμερίζονται την άποψη μας. Περιμένουμε τους Έλληνες φίλους μας να λάβουν υπ΄όψιν τους αυτές τις εκτιμήσεις».

Ο Ακάρ επισκέφθηκε και την φρεγάτα Gaziantep που πλέει στη Μεσόγειο και αναφέρθηκε και στη δράση της Τουρκίας στις θάλασσες, ενώ έκανε λόγο και για την «περιοχή κυριαρχίας μας και τις κινήσεις που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας».

«Πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην περιοχή χωρίς να περιλαμβάνει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας. Με κανέναν τρόπο Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας», τόνισε.

Μήνυμα Δένδια για διάλογο υπό προϋποθέσεις

Των εμπρηστικών δηλώσεων Ακάρ προηγήθηκε μήνυμα του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κατά το οποίο κατέστησε σαφές πως η Αθήνα επιθυμεί διάλογο με την Άγκυρα, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και προκλήσεων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Δένδιας, η πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία, μεταξύ του πρωθυπουργού και του τούρκου προέδρου, καταδεικνύει ότι η Ελλάδα επιθυμεί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα να παραμένουν ανοιχτοί, «για να προχωρήσουμε όμως περαιτέρω, απαιτείται έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Ο ουσιαστικός διάλογος απαιτεί πρώτα από όλα σεβασμό στην αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα του Νίστρουπ στους φιλάθλους με το βλέμμα στο μέλλον

E-Daily 3.Left Χτες
Μίλησε και στα ελληνικά ο Δανός προπονητής

ΗΠΑ – Ιράν: Η συμφωνία θα επιτρέπει στην Τεχεράνη να πουλά ξανά πετρέλαιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα συμφωνία αποκλιμάκωσης ΗΠΑ - Ιράν προβλέπει άμεση χαλάρωση περιορισμών στις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης

Ο εγκέφαλός μας δεν έχει σχεδιαστεί για τόσο πολλές κακές ειδήσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκθέσεις και έρευνες παρουσιάζουν το αποτύπωμα των αρνητικών ειδήσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Εμμανουήλ Καραλής: Πρωτιά στην Οστράβα με άλμα στα 5,82μ, βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε και τρεις άκυρες στα 6μ

Μουντιάλ 2026: 13.000 οπαδοί της Αργεντινής αποκλείστηκαν λόγω απλήρωτης διατροφής

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν τους επιτράπηκε η έξοδος από τη χώρα

Μουντιάλ 2026: Το χειρότερο ξεκίνημα της Νότιας Αμερικής εδώ και 52 χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Προβληματισμός για την εικόνα των ομάδων της

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τήνος και Αλόννησος

Ελλάδα Χτες
Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, η Τήνος και η Αλόννησος τίθενται για τους επόμενους τρεις μήνες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας.

Επίδομα αδείας: Τι αλλάζει μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού ‑ Πότε θα καταβληθεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πότε πληρώνεται το επίδομα αδείας και πώς υπολογίζεται

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία για την έκπτωση 3%

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης

Ο Σταύρος Φλώρος συγκλονίζει: Έκανα χειρουργείο που είχε σοβαρή επιπλοκή, είχα εσωτερική αιμορραγία

E-Daily 3.Left Χτες
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής», είπε ακόμα, αναφέροντας ότι χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο