E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προκαλεί ο Ακάρ: Η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάννης

«Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει η Ελλάδα 16 από τα 23 νησιά», είπε ο Τούρκος υπ. Άμυνας από φρεγάτα που πλέει στη Μεσόγειο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2020 | 17:09

Προκαλεί ο Ακάρ: Η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάννης

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας με… φόντο τη «Γαλάζια Πατρίδα» έκανε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του σε τουρκική φρεγάτα που πλέει στη Μεσόγειο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα για την ένταση στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιοτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά. Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης. Κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και απόστρατοι άρχισαν να συμμερίζονται την άποψη μας. Περιμένουμε τους Έλληνες φίλους μας να λάβουν υπ΄όψιν τους αυτές τις εκτιμήσεις».

Ο Ακάρ επισκέφθηκε και την φρεγάτα Gaziantep που πλέει στη Μεσόγειο και αναφέρθηκε και στη δράση της Τουρκίας στις θάλασσες, ενώ έκανε λόγο και για την «περιοχή κυριαρχίας μας και τις κινήσεις που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας».

«Πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην περιοχή χωρίς να περιλαμβάνει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας. Με κανέναν τρόπο Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας», τόνισε.

Μήνυμα Δένδια για διάλογο υπό προϋποθέσεις

Των εμπρηστικών δηλώσεων Ακάρ προηγήθηκε μήνυμα του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κατά το οποίο κατέστησε σαφές πως η Αθήνα επιθυμεί διάλογο με την Άγκυρα, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και προκλήσεων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Δένδιας, η πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία, μεταξύ του πρωθυπουργού και του τούρκου προέδρου, καταδεικνύει ότι η Ελλάδα επιθυμεί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα να παραμένουν ανοιχτοί, «για να προχωρήσουμε όμως περαιτέρω, απαιτείται έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Ο ουσιαστικός διάλογος απαιτεί πρώτα από όλα σεβασμό στην αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αυλαία», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της στο Facebook - Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο ‑ Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα