E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν: Έξαλλος που αποκλείστηκε η Τουρκία από τον κατάλογο των «ασφαλών» χωρών

«Αναμένουμε να διορθωθεί αυτό το λάθος το συντομότερο δυνατό»

Δημοσίευση 1/7/2020 | 14:39

Ερντογάν: Έξαλλος που αποκλείστηκε η Τουρκία από τον κατάλογο των «ασφαλών» χωρών

Η Τουρκία εξέφρασε σήμερα την «απογοήτευσή της» που αποκλείστηκε από τον κατάλογο των χωρών οι πολίτες των οποίων μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει λόγο για «πολιτική απόφαση».

«Νιώθουμε απογοήτευση που δεν περιληφθήκαμε στον κατάλογο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι σε ανακοίνωσή του. «Αναμένουμε να διορθωθεί αυτό το λάθος το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν μιλώντας σε αξιωματούχους του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) εκτίμησε ότι η ΕΕ αντιμετώπισε με περιοριστικό τρόπο την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση των Βρυξελλών «πολιτική». Απέφυγε ωστόσο να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον κατάλογο αυτό που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα από την ΕΕ, ο οποίος όμως δεν είναι δεσμευτικός για τις χώρες μέλη, οι ταξιδιώτες από 15 χώρες -ανάμεσά τους και η Κίνα υπό όρους- επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο Σένγκεν.

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ εξαιρούνται από τον κατάλογο αυτό, ο οποίος αναθεωρείται κάθε δύο εβδομάδες.

Η απόφαση αυτή της ΕΕ αποτελεί πλήγμα για την Τουρκία, η οποία προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να παρουσιαστεί ως ασφαλής χώρα παρά την επιδημία covid-19 προκειμένου να προσελκύσει ταξιδιώτες και να σώσει ό,τι έχει απομείνει από τη θερινή τουριστική περίοδο.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία την πανδημία του νέου κορωνοϊού, καθώς παρουσιάζει ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Τουρκία έχουν καταγραφεί σχεδόν 200.000 κρούσματα και περίπου 5.100 θάνατοι.

Όμως τις τελευταίες εβδομάδες ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων παρουσιάζει ξανά άνοδο εξαιτίας της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν