E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρίλερ με τη νέα εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι φήμες για την υγεία του οργιάζουν ξανά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2020 | 20:24

Θρίλερ με τη νέα εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Για περισσότερο από τρεις εβδομάδες έχει να δώσει σημεία ζωής ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος τους τελευταίους μήνες «εξαφανίζεται» επί μακρόν και εμφανίζεται και πάλι στη δημόσια ζωή της Βόρειας Κορέας, δίνοντας τροφή σε φήμες πως κάτι συμβαίνει με την υγεία του.

Τον Απρίλιο ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας είχε «εξαφανιστεί» επί 20 ημέρες και οι φήμες έκαναν λόγο για σοβαρό πρόβλημα υγείας ενώ δημοσιεύματα σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ ανέφεραν πως είναι νεκρός, μετά από επέμβαση στην καρδιά. Την Πρωτομαγιά ο Κιμ διέλυσε όλες τις φήμες και διέψευσε τα σενάρια περί διαδοχής του εμφανιζόμενος στα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών πήρε θέση για τις «εξαφανίσεις» του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο «κληρονομικός» ηγέτης της Βόρειας Κορέας «εξαφανίστηκε» πάλι για τρεις εβδομάδες και στις 24 Μαΐου επανεμφανίστηκε σε συζήτηση για τα πυρηνικά στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Όμως, έκτοτε, ο Κιμ «εξαφανίστηκε» εκ νέου, πυροδοτώντας και πάλι φήμες πως «κάτι τρέχει» με την υγεία του. Μάλιστα, τις φήμες ενίσχυσαν οι δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού Εξωτερικών Τάρο Κόνο, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως: «Η χώρα του έχει υποψίες για την υγεία του ηγέτη που εξαφανίζεται περιοδικά».

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως οι κινήσεις το τελευταίο διάστημα στην απομονωμένη χώρα είναι πολύ παράξενες. «Οι κινήσεις στη Βόρεια Κορέα είναι πολύ παράξενες επειδή ο Κιμ προσπαθεί να μην μολυνθεί καθώς ο ιός (κορωνοϊός) εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Ιάπωνας ΥΠΕΞ.

Ο Ρώσος πρέσβης στη Βόρεια Κορέα μιλά για την αδελφή του Κιμ και τα σενάρια περί διαδοχής

Θέση για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε την Δευτέρα με δηλώσεις του και ο πρέσβης της Ρωσίας στην Πιονγκγιάνγκ. Σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass ο πρέσβης Αλεξάντερ Ματσερόγκα δήλωσε πως οι εικασίες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι παρά «φήμες χωρίς περιεχόμενο» και το κομμουνιστικό κράτος λειτουργεί κανονικά με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να λαμβάνει όλες τις σοβαρές αποφάσεις.

Ο Ρώσος πρέσβης με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν την μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Τζονγκ, να είναι η διάδοχός του σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας να κυβερνήσει, διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι η μικρότερη αδελφή του Κιμ, Κιμ Γιο Τζονγκ, εκπαιδεύεται για να είναι ο επόμενος ηγέτης του κομμουνιστικού κράτους».

Ο Ματσερόγκα τόνισε πως στη Βόρειο Κορέα κανείς δεν τολμά να αποκαλέσει τον εαυτό του No. 2 στη χώρα και ανέφερε ότι: «Αν ρωτήσετε την σύντροφο Κιμ Γιο Τζονγκ αν είναι το No. 2 θα σας απαντήσει με ένα σθεναρό "όχι"».

Στις αρχές Ιουνίου η Κιμ Γιο Τζονγκ έκανε δυναμική εμφάνιση στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας της, όταν με ανακοινώσεις της απείλησε τη Νότιο Κορέα με στρατιωτική επέμβαση εξαιτίας των φυλλαδίων προπαγάνδας, που πετούν μέσα σε μπαλόνια στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, ακτιβιστές και αποστάτες. Μέχρι σήμερα είχε γίνει γνωστό πως τα φυλλάδια προπαγάνδας καταδίκαζαν το πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος.

Όμως, ο Ρώσος πρέσβης αποκάλυψε ότι η Βόρεια Κορέα «είναι σοβαρά εξαγριωμένη με τα φυλλάδια προπαγάνδας που πετούν από τη Νότιο Κορέα επειδή, πρόσφατα, έστειλαν φυλλάδια εξαιρετικά αισχρά, με προσβλητική προπαγάνδα που έχει στόχο τη σύζυγο του ηγέτη».

Όσο για τις συνεχόμενες «εξαφανίσεις» του Κιμ Γιονγκ Ουν από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας του, ο Ρώσος πρέσβης υποστήριξε πως ο Κιμ «εξαφανίζεται» για να ξανασκεφθεί τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τριών συνόδων κορυφής με τη Νότιο Κορέα το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πεθαίνει» για καφέ ο Νετανιάχου: Δείτε το βίντεο με το οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαψεύδει τις φήμες περί θανάτου

Κόσμος Χτες
Αγαπώ το έθνος μου μέχρι θανάτου, λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραγγέλνοντας καφέ

Χανιά: Το χρονικό με τον ομαδικό βιασμό 17χρονης ‑ «Έγινε με τη θέλησή της», λένε οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα Χτες
Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι - Η 17χρονη κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της και τη βιντεοσκόπηση της ειδεχθούς πράξης

Σκληρό bullying σε 11χρονη από ανηλίκους ‑ Την έβαλαν να γονατίσει και να ζητήσει «συγγνώμη»

Ελλάδα Χτες
Επτά κορίτσια και δύο αγόρια ασκούσαν bullying σε 11χρονη και βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους

ΕΝΦΙΑ 2026: Ανέβηκαν τα εκκαθαριστικά στην ΑΑΔΕ – Δείτε τα εδώ

Οικονομία Χτες
Τα εκκαθαριστικά αφορούν περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις

Σεισμός αισθητός στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 1 χλμ βορειοανατολικά των Σπάτων

«Ποτέ Ξανά»: Η Θεσσαλονίκη τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Αουσβιτς

Ελλάδα Χτες
Η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται ως ορόσημο για την Θεσσαλονίκη, αφού το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Καλάθι του Νονού: Πότε θα εφαρμοστεί και ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει

Οικονομία Χτες
Τα προϊόντα που εντάσσονται στο «Καλάθι του Νονού» θα φέρουν ειδική σήμανση στα ράφια για διευκόλυνση των καταναλωτών

Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη: «Ατομα με κράνη εισέβαλαν σε αγώνα πόλο παίδων»

Ελλάδα Χτες
Νέα καταγγελία για περιστατικό οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, μόλις λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ

23χρονος έπεσε από μπαλκόνι στη Γαστούνη ‑ Νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Ελλάδα Χτες
Ο άνδρας επιχειρήσε να μετακινηθεί από το ένα μπαλκόνι στο άλλο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Βίντεο‑ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης

Ελλάδα Χτες
Το βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης είναι αποκαλυπτικό όσον αφορά τις παραβάσεις του αστυνομικού

F1: Ματαιώνονται και επίσημα τα GP σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία

Αθλητικά Νέα Χτες
Η F1 επιβεβαίωσε και επίσημα ότι οι αγώνες σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία δεν θα διεξαχθούν φέτος λόγω του πολέμου στο Ιράν

Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Τέσσερις προσαγωγές Τούρκων υπηκόων

Ελλάδα Χτες
Τρεις άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου στη λεωφόρο Μαραθώνος και στη συνέχεια διέφυγαν