E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρίλερ με τη νέα εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι φήμες για την υγεία του οργιάζουν ξανά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2020 | 20:24

Θρίλερ με τη νέα εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Για περισσότερο από τρεις εβδομάδες έχει να δώσει σημεία ζωής ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος τους τελευταίους μήνες «εξαφανίζεται» επί μακρόν και εμφανίζεται και πάλι στη δημόσια ζωή της Βόρειας Κορέας, δίνοντας τροφή σε φήμες πως κάτι συμβαίνει με την υγεία του.

Τον Απρίλιο ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας είχε «εξαφανιστεί» επί 20 ημέρες και οι φήμες έκαναν λόγο για σοβαρό πρόβλημα υγείας ενώ δημοσιεύματα σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ ανέφεραν πως είναι νεκρός, μετά από επέμβαση στην καρδιά. Την Πρωτομαγιά ο Κιμ διέλυσε όλες τις φήμες και διέψευσε τα σενάρια περί διαδοχής του εμφανιζόμενος στα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών πήρε θέση για τις «εξαφανίσεις» του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο «κληρονομικός» ηγέτης της Βόρειας Κορέας «εξαφανίστηκε» πάλι για τρεις εβδομάδες και στις 24 Μαΐου επανεμφανίστηκε σε συζήτηση για τα πυρηνικά στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Όμως, έκτοτε, ο Κιμ «εξαφανίστηκε» εκ νέου, πυροδοτώντας και πάλι φήμες πως «κάτι τρέχει» με την υγεία του. Μάλιστα, τις φήμες ενίσχυσαν οι δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού Εξωτερικών Τάρο Κόνο, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως: «Η χώρα του έχει υποψίες για την υγεία του ηγέτη που εξαφανίζεται περιοδικά».

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως οι κινήσεις το τελευταίο διάστημα στην απομονωμένη χώρα είναι πολύ παράξενες. «Οι κινήσεις στη Βόρεια Κορέα είναι πολύ παράξενες επειδή ο Κιμ προσπαθεί να μην μολυνθεί καθώς ο ιός (κορωνοϊός) εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Ιάπωνας ΥΠΕΞ.

Ο Ρώσος πρέσβης στη Βόρεια Κορέα μιλά για την αδελφή του Κιμ και τα σενάρια περί διαδοχής

Θέση για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε την Δευτέρα με δηλώσεις του και ο πρέσβης της Ρωσίας στην Πιονγκγιάνγκ. Σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass ο πρέσβης Αλεξάντερ Ματσερόγκα δήλωσε πως οι εικασίες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι παρά «φήμες χωρίς περιεχόμενο» και το κομμουνιστικό κράτος λειτουργεί κανονικά με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να λαμβάνει όλες τις σοβαρές αποφάσεις.

Ο Ρώσος πρέσβης με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν την μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Τζονγκ, να είναι η διάδοχός του σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας να κυβερνήσει, διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι η μικρότερη αδελφή του Κιμ, Κιμ Γιο Τζονγκ, εκπαιδεύεται για να είναι ο επόμενος ηγέτης του κομμουνιστικού κράτους».

Ο Ματσερόγκα τόνισε πως στη Βόρειο Κορέα κανείς δεν τολμά να αποκαλέσει τον εαυτό του No. 2 στη χώρα και ανέφερε ότι: «Αν ρωτήσετε την σύντροφο Κιμ Γιο Τζονγκ αν είναι το No. 2 θα σας απαντήσει με ένα σθεναρό "όχι"».

Στις αρχές Ιουνίου η Κιμ Γιο Τζονγκ έκανε δυναμική εμφάνιση στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας της, όταν με ανακοινώσεις της απείλησε τη Νότιο Κορέα με στρατιωτική επέμβαση εξαιτίας των φυλλαδίων προπαγάνδας, που πετούν μέσα σε μπαλόνια στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, ακτιβιστές και αποστάτες. Μέχρι σήμερα είχε γίνει γνωστό πως τα φυλλάδια προπαγάνδας καταδίκαζαν το πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος.

Όμως, ο Ρώσος πρέσβης αποκάλυψε ότι η Βόρεια Κορέα «είναι σοβαρά εξαγριωμένη με τα φυλλάδια προπαγάνδας που πετούν από τη Νότιο Κορέα επειδή, πρόσφατα, έστειλαν φυλλάδια εξαιρετικά αισχρά, με προσβλητική προπαγάνδα που έχει στόχο τη σύζυγο του ηγέτη».

Όσο για τις συνεχόμενες «εξαφανίσεις» του Κιμ Γιονγκ Ουν από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας του, ο Ρώσος πρέσβης υποστήριξε πως ο Κιμ «εξαφανίζεται» για να ξανασκεφθεί τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τριών συνόδων κορυφής με τη Νότιο Κορέα το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανακοπή καρδιάς υπέστη η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Θλίψη στην Κρήτη από τον ξαφνικό χαμό της 46χρονης - Τι έδειξε η κάμερα πριν βρεθεί νεκρή στο αυτοκίνητό της  – Στις 16:00 η κηδεία της στο Ηράκλειο

Βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στη Νάξο, ντροπή για όλους μας, λέει ο διευθυντής ‑ Δείτε φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Με δημόσια παρέμβασή του, ο διευθυντής εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή του για το περιστατικό, κάνοντας λόγο για μια πράξη που δεν πλήττει μόνο ένα κτήριο, αλλά τις αξίες της Παιδείας και του πολιτισμού

Διάρρηξη στο μουσείο Lalique στη Γαλλία: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας περίπου 4 εκατ. ευρώ

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Οι Αρχές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία για τους δράστες

Κασσελάκης ‑ Γεωργιάδης έπαιξαν τένις στο Politia Tennis Club

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Αυτή τη φορά Κασσελάκης και Γεωργιάδης ήρθαν αντιμέτωποι σε αγώνα τένις

Μουντιάλ 2026: Τα δάκρυα του Κασεμίρο μετά τον αποκλεισμό – «Τους απογοητεύσαμε όλους»

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Θα ειμάστε πάντα η γενιά που δεν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε συντετριμμένος ο Κασεμίρο

Βραζιλία ‑ Νορβηγία 1‑2: Ο Χάαλαντ «έσβησε» τη Σελεσάο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο «φονιάς» των Σκανδιναβών οδήγησε την ομάδα του για πρώτη φορά στους «8» του Μουντιάλ

Μεξικό ‑ Αγγλία 2‑3: Κατέκτησε το Αζτέκα και προκρίθηκε στους «8»

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σαράντα χρόνια μετά, η Αγγλία πέρασε από το Αζτέκα με ανατροπή, νικώντας 3-2 το Μεξικό παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 54`

Γάλλος διέσχισε όλη την Ευρώπη με ποδήλατο και έπεσε θύμα κλοπής στην Ελλάδα από Ρομά

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Μου πήραν το τσαντάκι με το κινητό μου» λέει ο 22χρονος Γάλλος ποδηλάτης

Κορωπί: Μεθυσμένη κουμπάρα διέκοψε το μυστήριο και φίλησε τον ιερέα στο στόμα!

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Κατά την είσοδό της ενημέρωσε τη νύφη ότι ερχόταν από ολονύχτιο γλέντι, υποστηρίζοντας ωστόσο πως μπορούσε κανονικά να ανταποκριθεί στον ρόλο της, ώστε να κυλήσει ομαλά το μυστήριο

Συναγερμός για φωτιές και σήμερα: Οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο

Ελλάδα 06.07.2026
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και σήμερα (6/7) σε περιοχές των Περιφερειών Κρήτης και Βορείου Αιγαίου.

Κρήτη: Νεκρός σκύλος που έφαγε λαγοκέφαλο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ένα συγκλονιστικό περιστατικό έλαβε χώρα σε παραλία της Κρήτης, όταν σκυλίτσα έπεσε νεκρή, αφού έφαγε έναν λαγοκέφαλο που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου.

Το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης έφτασε ως την Κόρινθο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σε συναγερμό η Θεσσαλονίκη για το τοξικό νέφος που κάλυψε την πόλη από την πυρκαγιά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και μονάδες ανακύκλωσης στο Ωραιόκαστρο, ενώ οι αρχές προειδοποιούν για προληπτικά μέτρα, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες