E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρίλερ με τη νέα εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι φήμες για την υγεία του οργιάζουν ξανά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2020 | 20:24

Θρίλερ με τη νέα εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Για περισσότερο από τρεις εβδομάδες έχει να δώσει σημεία ζωής ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος τους τελευταίους μήνες «εξαφανίζεται» επί μακρόν και εμφανίζεται και πάλι στη δημόσια ζωή της Βόρειας Κορέας, δίνοντας τροφή σε φήμες πως κάτι συμβαίνει με την υγεία του.

Τον Απρίλιο ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας είχε «εξαφανιστεί» επί 20 ημέρες και οι φήμες έκαναν λόγο για σοβαρό πρόβλημα υγείας ενώ δημοσιεύματα σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ ανέφεραν πως είναι νεκρός, μετά από επέμβαση στην καρδιά. Την Πρωτομαγιά ο Κιμ διέλυσε όλες τις φήμες και διέψευσε τα σενάρια περί διαδοχής του εμφανιζόμενος στα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών πήρε θέση για τις «εξαφανίσεις» του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο «κληρονομικός» ηγέτης της Βόρειας Κορέας «εξαφανίστηκε» πάλι για τρεις εβδομάδες και στις 24 Μαΐου επανεμφανίστηκε σε συζήτηση για τα πυρηνικά στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Όμως, έκτοτε, ο Κιμ «εξαφανίστηκε» εκ νέου, πυροδοτώντας και πάλι φήμες πως «κάτι τρέχει» με την υγεία του. Μάλιστα, τις φήμες ενίσχυσαν οι δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού Εξωτερικών Τάρο Κόνο, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως: «Η χώρα του έχει υποψίες για την υγεία του ηγέτη που εξαφανίζεται περιοδικά».

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως οι κινήσεις το τελευταίο διάστημα στην απομονωμένη χώρα είναι πολύ παράξενες. «Οι κινήσεις στη Βόρεια Κορέα είναι πολύ παράξενες επειδή ο Κιμ προσπαθεί να μην μολυνθεί καθώς ο ιός (κορωνοϊός) εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Ιάπωνας ΥΠΕΞ.

Ο Ρώσος πρέσβης στη Βόρεια Κορέα μιλά για την αδελφή του Κιμ και τα σενάρια περί διαδοχής

Θέση για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε την Δευτέρα με δηλώσεις του και ο πρέσβης της Ρωσίας στην Πιονγκγιάνγκ. Σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass ο πρέσβης Αλεξάντερ Ματσερόγκα δήλωσε πως οι εικασίες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι παρά «φήμες χωρίς περιεχόμενο» και το κομμουνιστικό κράτος λειτουργεί κανονικά με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να λαμβάνει όλες τις σοβαρές αποφάσεις.

Ο Ρώσος πρέσβης με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν την μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Τζονγκ, να είναι η διάδοχός του σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας να κυβερνήσει, διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι η μικρότερη αδελφή του Κιμ, Κιμ Γιο Τζονγκ, εκπαιδεύεται για να είναι ο επόμενος ηγέτης του κομμουνιστικού κράτους».

Ο Ματσερόγκα τόνισε πως στη Βόρειο Κορέα κανείς δεν τολμά να αποκαλέσει τον εαυτό του No. 2 στη χώρα και ανέφερε ότι: «Αν ρωτήσετε την σύντροφο Κιμ Γιο Τζονγκ αν είναι το No. 2 θα σας απαντήσει με ένα σθεναρό "όχι"».

Στις αρχές Ιουνίου η Κιμ Γιο Τζονγκ έκανε δυναμική εμφάνιση στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας της, όταν με ανακοινώσεις της απείλησε τη Νότιο Κορέα με στρατιωτική επέμβαση εξαιτίας των φυλλαδίων προπαγάνδας, που πετούν μέσα σε μπαλόνια στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, ακτιβιστές και αποστάτες. Μέχρι σήμερα είχε γίνει γνωστό πως τα φυλλάδια προπαγάνδας καταδίκαζαν το πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος.

Όμως, ο Ρώσος πρέσβης αποκάλυψε ότι η Βόρεια Κορέα «είναι σοβαρά εξαγριωμένη με τα φυλλάδια προπαγάνδας που πετούν από τη Νότιο Κορέα επειδή, πρόσφατα, έστειλαν φυλλάδια εξαιρετικά αισχρά, με προσβλητική προπαγάνδα που έχει στόχο τη σύζυγο του ηγέτη».

Όσο για τις συνεχόμενες «εξαφανίσεις» του Κιμ Γιονγκ Ουν από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας του, ο Ρώσος πρέσβης υποστήριξε πως ο Κιμ «εξαφανίζεται» για να ξανασκεφθεί τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τριών συνόδων κορυφής με τη Νότιο Κορέα το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις

Δραπέτης από την Τουρκία και κατηγορούμενος για κακοποίηση της κόρης του ο μακελάρης του Στάντε

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο 45χρονος Τούρκος πυροβόλησε και σκότωσε 6 υπαλλήλους της πρόνοιας σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Στάντε της Κάτω Σαξονίας - Ο άνδρας έχει προφυλακιστεί, ενώ στο μεταξύ οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται με τις αρμόδιες τουρκικές

Τραμπ: Το πόρισμα για την απόπειρα δολοφονίας ‑ Είδαν τον δράστη με τουφέκι 2 λεπτά πριν πυροβολήσει

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι εκθέσεις των αρχών καταδεικνύουν τρομακτικές αστοχίες των Μυστικών Υπηρεσιών

Ελεύθερο το ζευγάρι που ανέβηκε στο Empire State Building: Νέα στοιχεία για το πως ανέβηκαν στο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο πατέρας της Nikolau ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι ήταν ήδη παντρεμένο και «το θέμα ήταν το performance»

Σάλος με τον Ρονάλντο: Το ψιθύρισμα πριν από το πέναλτι που άναψε φωτιές στα social media (vid)

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων με τον Κριστιάνο Ρονάλντο πριν από την εκτέλεση πέναλτι απέναντι στην Κροατία έχει γίνει viral

Από τους χούλιγκαν στους υποδειγματικούς φιλάθλους: Η Αγγλία επιστρέφει στο Μεξικό 40 χρόνια μετά

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Το καλοκαίρι του 1986, εκατοντάδες οπαδοί της Αγγλίας ταξίδεψαν στο Μεξικό κουβαλώντας τη φήμη της πιο βίαιης ποδοσφαιρικής εξέδρας

Νεκρός 25χρονος που παρασύρθηκε από αγροτικό ενώ έκανε τζόκινγκ στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Αφάντου

Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι μετά από κατανάλωση αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συνελήφθη ο υπάλληλος περιπτέρου που τους πούλησε το αλκοόλ, αφού εκείνοι έδειξαν πλαστό δίπλωμα οδήγησης - Ο 17χρονος βρισκόταν με την οικογένειά του στη χώρα μας για διακοπές

Χαλάνδρι: Συνελήφθη υπάλληλος περιπτέρου που πούλησε αλκοόλ στον 17χρονο που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

Ελλάδα 03.07.2026
Προκειμένου μάλιστα να τους επιτραπεί η αγορά επέδειξαν πλαστό δίπλωμα οδήγησης - Το ατύχημα που οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό του 17χρονου συνέβη σήμερα τα ξημερώματα