E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Π.Ο.Υ: Η πανδημία επιταχύνεται ‑ Απέχουμε πολύ από το τέλος της

Αύριο συμπληρώνονται έξι μήνες αφότου ο ΠΟΥ έλαβε τις πρώτες αναφορές σχετικά με τα κρούσματα πνευμονίας άγνωστης προέλευσης στην Κίνα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/6/2020 | 21:45

Π.Ο.Υ: Η πανδημία επιταχύνεται ‑ Απέχουμε πολύ από το τέλος της

Η πανδημία της Covid-19 όχι μόνο απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της αλλά και «επιταχύνεται», προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας όλον τον κόσμο να δράσει, χωρίς να περιμένει το εμβόλιο.

«Αύριο συμπληρώνονται έξι μήνες αφότου ο ΠΟΥ έλαβε τις πρώτες αναφορές σχετικά με τα κρούσματα πνευμονίας άγνωστης προέλευσης στην Κίνα», είπε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Θέλουμε όλοι μας να τελειώσει αυτό. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι (η πανδημία) ακόμη απέχει πολύ από το τέλος της. Μολονότι πολλές χώρες έχουν κάνει κάποια πρόοδο, η πανδημία στην πραγματικότητα επιταχύνεται», πρόσθεσε, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Γκεμπρεγέσους σημείωσε ότι έξι μήνες αφότου αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα, έχουν προσβληθεί 10 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς 500.000 πέθαναν. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσει μια αποστολή του ΠΟΥ στην Κίνα η οποία θα βοηθήσει στην έρευνα της προέλευσης του νέου κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του προγράμματος αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, είπε στην ίδια συνέντευξη ότι έχει γίνει τεράστια πρόοδος για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για την ασθένεια, όμως ακόμη δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχημένη. Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο οι χώρες θα πρέπει να καταπολεμήσουν την ασθένεια και να ανακόψουν την εξάπλωσή της κάνοντας εξετάσεις, απομονώνοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ιχνηλατώντας τις επαφές τους, πρόσθεσε. Επαίνεσε μάλιστα την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία για τη στρατηγική που ακολουθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Ράιαν χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση στην αμερικανική ήπειρο, τονίζοντας ότι η Βραζιλία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια «μεγάλη πρόκληση», σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα ενθάρρυνε τη χώρα αυτή να συνδυάσει πιο συστηματικά τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε ομοσπονδιακό και σε πολιτειακό επίπεδο.

«Δεν μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό με ιδεολογίες», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Voucher για παιδικούς σταθμούς: Ποιοι δικαιούχοι εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναπροσαρμόζει τα όρια εισοδήματος και διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων από το σχολικό έτος 2026-2027.

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «καούν» τις επόμενες μέρες και πότε θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Τι ανακαλύφθηκε στη Λιβύη και αλλάζει όσα ξέραμε για τον αρχαίο μεσογειακό κόσμο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή έφερε στο φως θέατρο, ιερά συγκροτήματα και έναν ελληνικό ιππόδρομο χωρίς αντίστοιχο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.