E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Π.Ο.Υ: Η πανδημία επιταχύνεται ‑ Απέχουμε πολύ από το τέλος της

Αύριο συμπληρώνονται έξι μήνες αφότου ο ΠΟΥ έλαβε τις πρώτες αναφορές σχετικά με τα κρούσματα πνευμονίας άγνωστης προέλευσης στην Κίνα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/6/2020 | 21:45

Π.Ο.Υ: Η πανδημία επιταχύνεται ‑ Απέχουμε πολύ από το τέλος της

Η πανδημία της Covid-19 όχι μόνο απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της αλλά και «επιταχύνεται», προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας όλον τον κόσμο να δράσει, χωρίς να περιμένει το εμβόλιο.

«Αύριο συμπληρώνονται έξι μήνες αφότου ο ΠΟΥ έλαβε τις πρώτες αναφορές σχετικά με τα κρούσματα πνευμονίας άγνωστης προέλευσης στην Κίνα», είπε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Θέλουμε όλοι μας να τελειώσει αυτό. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι (η πανδημία) ακόμη απέχει πολύ από το τέλος της. Μολονότι πολλές χώρες έχουν κάνει κάποια πρόοδο, η πανδημία στην πραγματικότητα επιταχύνεται», πρόσθεσε, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Γκεμπρεγέσους σημείωσε ότι έξι μήνες αφότου αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα, έχουν προσβληθεί 10 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς 500.000 πέθαναν. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσει μια αποστολή του ΠΟΥ στην Κίνα η οποία θα βοηθήσει στην έρευνα της προέλευσης του νέου κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του προγράμματος αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, είπε στην ίδια συνέντευξη ότι έχει γίνει τεράστια πρόοδος για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για την ασθένεια, όμως ακόμη δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχημένη. Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο οι χώρες θα πρέπει να καταπολεμήσουν την ασθένεια και να ανακόψουν την εξάπλωσή της κάνοντας εξετάσεις, απομονώνοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ιχνηλατώντας τις επαφές τους, πρόσθεσε. Επαίνεσε μάλιστα την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία για τη στρατηγική που ακολουθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Ράιαν χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση στην αμερικανική ήπειρο, τονίζοντας ότι η Βραζιλία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια «μεγάλη πρόκληση», σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα ενθάρρυνε τη χώρα αυτή να συνδυάσει πιο συστηματικά τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε ομοσπονδιακό και σε πολιτειακό επίπεδο.

«Δεν μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό με ιδεολογίες», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οδηγός χωρίς δίπλωμα παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με όχημα – Ακρωτηριάστηκε 53χρονη εργαζόμενη στην Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα Χτες
Ο 63χρονος οδηγός του ΙΧ παραβίασε το STOP και συγκρούστηκε με όχημα του «Βοήθεια στο Σπίτι» - Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε την 53χρονη

Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν

Κόσμος Χτες
Στη σπουδαία καριέρα του, που ξεπέρασε τα 40 χρόνια, ο Μάικλ Μάντσεν συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες

Μαίνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα: Διάσπαρτες εστίες σε Φέρμα, Αχλιά και Κουτσουνάρι

Ελλάδα Χτες
Στην περιοχή που πλήττεται από την πυρκαγιά για περισσότερες από 24ωρες επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 46 οχήματα και δέκα εναέρια μέσα που θα συνεχίσουν να κάνουν ρίψεις νερού μέχρι πριν νυχτώσει

«Κόλαφος» ο Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: «Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη...»

Αθλητικά Νέα Χτες
O νέος προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά με λίγα λόγια εξήγησε σε μέσο της Σερβίας την πτώση του Έλληνα τενίστα

Φωτιά στη Ραφήνα: «Δύσκολες οι επόμενες ώρες» – 51 πολίτες απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή

Ελλάδα Χτες
«Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ δύσκολες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, για τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική

Όλα τα πλοία με προορισμό τη Ραφήνα θα πηγαίνουν στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας λόγω της φωτιάς

Ελλάδα Χτες
Λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή αποφασίστηκε να μην δέσουν πλοία στο λιμάνι

Φωτιά στη Ραφήνα: Πυκνός μαύρος καπνός έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Δύσκολη η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, με τους πυκνούς καπνούς από την πυρκαγιά να έχουν φτάσει έως το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας

Την κυνηγούσε με ψαλίδι στους δρόμους της Αμαλιάδας και την κάρφωσε στην πλάτη

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη η δράστιδα - Αφού αποπειράθηκε να κόψει τα μαλλιά της νεαρής της κάρφωσε το ψαλίδι στην πλάτη

Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς

Ελλάδα Χτες
Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί οροί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα

Φωτιά στη Ραφήνα – Μήνυμα του 112 – Κλειστή η Μαραθώνος

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι - Είναι κοντά σε σπίτια