E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Νίκο Αλέφαντο

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/6/2020 | 17:47

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Νίκο Αλέφαντο

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Νίκο Αλέφαντο στην κηδεία που έγινε σήμερα (27/6) το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η σωρός του, που ήταν σκεπασμένη με την ερυθρόλευκη σημαία, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11:00, όπου συγγενείς, φίλοι και φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία για το τελευταίο αντίο στον Έλληνα προπονητή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 81 ετών, μετά από καρδιακή προσβολή.

Με έντονη προσωπικότητα, ιδιαιτέρως εκρηκτικό χαρακτήρα και ατάκες που έμειναν στην Ιστορία, ο Νίκος Αλέφαντος σημάδεψε με την παρουσία του αρκετές ομάδες, οι οποίες τον καλούσαν να αναλάβει τα ηνία τους όταν συνήθως βρίσκονταν σε αρκετά δύσκολη θέση.

Ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ ότι οι μεγάλες του αγάπες ήταν δύο. Ο Ολυμπιακός και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τον πρώτο τον υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής (1958-59), όμως αγωνίστηκε μόλις σε ένα επίσημο ματς, αλλά κυρίως ως προπονητής, έχοντας τρεις θητείες. Για πρώτη φορά κάθισε στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» τη σεζόν 1983-84, ξαναπήρε τα ηνία της αγαπημένης του ομάδας την περίοδο 1993-94 και τελευταία ήταν στα μέσα του 2004. Εκείνη τη σεζόν, τον σημάδεψε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το τελικό 2-2 ευνόησε το «Τριφύλλι», που τελικά κατέκτησε τον τίτλο, ενώ λίγο μετά και το Κύπελλο, νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό του Αλέφαντου με 3-1. Με τον δεύτερο, η μοίρα το έφερε έτσι ώστε να πεθάνει ακριβώς την ίδια ημέρα, 23 Ιουνίου.

Στην πολυετή του παρουσία στους πάγκους, θήτευσε επίσης σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ηρακλή, ενώ έχει αφήσει το στίγμα του σε Προοδευτική και Ιωνικό. Επιπλέον, έχει περάσει από Πανιώνιο, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ, Ξάνθη, Παναχαϊκή, Εθνικό Πειραιά, Εθνικό Αστέρα, Αστέρα Εξαρχείων, ΠΑΟ Ρουφ, Πιερικό, Κόρινθο, Δόξα Δράμας, Καλαμάτα, ΗΛΤΕΞ Λύκους, Παναργειακό, Φωστήρα, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ. Με την ομάδα της Λευκωσίας πανηγύρισε τον μοναδικό του τίτλο, κατακτώντας το Κύπελλο της σεζόν 1996-97.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος 16.01.2026
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα 16.01.2026
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science 16.01.2026
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα 16.01.2026
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα 16.01.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011

Πέθανε ο «Ποπάι» της Βραζιλίας, με τα μπράτσα μεγαλύτερα από το κεφάλι του

Κόσμος 16.01.2026
Το παράδειγμά του προειδοποιούσε για τους κινδύνους μη εγκεκριμένων ουσιών

Σύλληψη μοντέλου στην Αττική: Ο ρόλος του σε ένοπλες ληστείες

Ελλάδα 16.01.2026
Η αστυνομία εξιχνίασε 12 περιπτώσεις ληστειών στην Αττική - Η συνολική λεία ξεπερνά το ποσό των 8.960 ευρώ

To TikTok βάζει νέο φίλτρο για τον εντοπισμό χρηστών κάτω των 13 στην ΕΕ

Κόσμος 16.01.2026
Το σύστημα αξιολογεί το προφίλ, το περιεχόμενο και τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής, ώστε να εντοπίζει λογαριασμούς που φαίνεται να ανήκουν σε παιδιά κάτω των 13

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα

Ελλάδα 16.01.2026
Σε ηλικία 92 ετών