E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Νίκο Αλέφαντο

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/6/2020 | 17:47

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Νίκο Αλέφαντο

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Νίκο Αλέφαντο στην κηδεία που έγινε σήμερα (27/6) το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η σωρός του, που ήταν σκεπασμένη με την ερυθρόλευκη σημαία, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11:00, όπου συγγενείς, φίλοι και φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία για το τελευταίο αντίο στον Έλληνα προπονητή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 81 ετών, μετά από καρδιακή προσβολή.

Με έντονη προσωπικότητα, ιδιαιτέρως εκρηκτικό χαρακτήρα και ατάκες που έμειναν στην Ιστορία, ο Νίκος Αλέφαντος σημάδεψε με την παρουσία του αρκετές ομάδες, οι οποίες τον καλούσαν να αναλάβει τα ηνία τους όταν συνήθως βρίσκονταν σε αρκετά δύσκολη θέση.

Ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ ότι οι μεγάλες του αγάπες ήταν δύο. Ο Ολυμπιακός και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τον πρώτο τον υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής (1958-59), όμως αγωνίστηκε μόλις σε ένα επίσημο ματς, αλλά κυρίως ως προπονητής, έχοντας τρεις θητείες. Για πρώτη φορά κάθισε στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» τη σεζόν 1983-84, ξαναπήρε τα ηνία της αγαπημένης του ομάδας την περίοδο 1993-94 και τελευταία ήταν στα μέσα του 2004. Εκείνη τη σεζόν, τον σημάδεψε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το τελικό 2-2 ευνόησε το «Τριφύλλι», που τελικά κατέκτησε τον τίτλο, ενώ λίγο μετά και το Κύπελλο, νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό του Αλέφαντου με 3-1. Με τον δεύτερο, η μοίρα το έφερε έτσι ώστε να πεθάνει ακριβώς την ίδια ημέρα, 23 Ιουνίου.

Στην πολυετή του παρουσία στους πάγκους, θήτευσε επίσης σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ηρακλή, ενώ έχει αφήσει το στίγμα του σε Προοδευτική και Ιωνικό. Επιπλέον, έχει περάσει από Πανιώνιο, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ, Ξάνθη, Παναχαϊκή, Εθνικό Πειραιά, Εθνικό Αστέρα, Αστέρα Εξαρχείων, ΠΑΟ Ρουφ, Πιερικό, Κόρινθο, Δόξα Δράμας, Καλαμάτα, ΗΛΤΕΞ Λύκους, Παναργειακό, Φωστήρα, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ. Με την ομάδα της Λευκωσίας πανηγύρισε τον μοναδικό του τίτλο, κατακτώντας το Κύπελλο της σεζόν 1996-97.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φιορεντίνα – ΑΕΚ 0‑1: Δικέφαλο... πέταγμα προς τους «8»!

Αθλητικά Νέα 28.11.2025
Προσπέρασε τους «βιόλα» η Ένωση

Ελλάδα – Ρουμανία 91‑64: Περίπατος στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες

20χρονος μπασκετμπολίστας πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τον τραυματισμό του σε κολεγιακό αγώνα

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπέστη κάποιας μορφής κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική

Ελλάδα Χτες
Η ΡΑΑΕΥ εισηγήθηκε θετικά την κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για την Αττική και το Μεγανήσι Λευκάδας

Euroleague: Οριστική απόφαση για άμεση επιστροφή των αγώνων στο Ισραήλ

Αθλητικά Νέα Χτες
Τέλος η εξορία για Μακάμπι και Χάποελ

Κεραμεικός: Ανδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό»

Απογραφή ανελκυστήρων: Ζητούν δίμηνη παράταση ‑ Ο λόγος

Ελλάδα Χτες
Αίτημα δίμηνης παράτασης της προθεσμίας απογραφής των ανελκυστήρων από την ΠΟΜΙΔΑ

Nεκρός στα 30 του από challenge υπερφαγίας fitness coach ‑ Έτρωγε 10.000 θερμίδες την ημέρα

Κόσμος Χτες
Ο 30χρονος γυμναστής από τη Ρωσία έτρωγε καθημερινά μισή τούρτα, ζυμαρικά με μαγιονέζα, ένα μπέργκερ και δύο μικρές πίτσες