E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως ο Mark Zuckerberg έχασε χθες 7 δισ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα

Εταιρείες – κολοσσοί ανακοίνωσαν την απόσυρση των διαφημίσεων τους από το Facebook

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/6/2020 | 13:56

Πως ο Mark Zuckerberg έχασε χθες 7 δισ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα

Το ποσό των 7,2 δισ. δολαρίων έχασε σε μια ημέρα ο ιδρυτής της Facebook, Mark Zuckerberg, καθώς εταιρείες – κολοσσοί ανακοίνωσαν την απόσυρση των διαφημίσεων τους από το Facebook.

Η μετοχή της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποχώρησε 8,3% την Παρασκευή, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση μέσα σε τρεις μήνες, μετά την απόφαση της Unilever να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων εταιρειών και να μποϊκοτάρει τις διαφημίσεις στο Facebook τουλάχιστον τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Όπως ανακοίνωσε θα σταματήσει να ξοδεύει χρήματα φέτος για διαφημιστικούς σκοπούς σε Facebook, Twitter και Instagram στις ΗΠΑ.

Η πτώση της τιμής της μετοχής εξάλειψε 56 δισ. δολ. από τη χρηματιστηριακή αξία της Facebook και μείωσε τον καθαρό πλούτο του Ζούκερμπεργκ σε $82,3 δισ., ενώ υποχώρησε και η θέση του στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους καθώς είναι πλέον 4ος μετά τον Μπερνάρ Αρνό της Louis Vuitton, τον Τζεφ Μπέζος και τον Μπιλ Γκέιτς.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Unilever και η Coca Cola η οποία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για τουλάχιστον 30 ημέρες οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Facebook, αλλά και σε Τwitter και ΥουTube, διότι «δεν υπάρχει θέση για τον ρατσισμό στον κόσμο».

Αξιώνει από τις πλατφόρμες αυτές — τις οποίες πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες αποφάσισαν επίσης να μποϊκοτάρουν για να τους στερήσουν διαφημιστικά έσοδα ώστε να τις αναγκάσουν να κάνουν περισσότερα για την εξάλειψη του περιεχομένου μίσους — να επιδείξουν περισσότερη «διαφάνεια και υπευθυνότητα».

Η Coca-Cola θα επωφεληθεί από την παύση αυτή για να «κάνει αξιολόγηση των διαφημιστικών στρατηγικών (της) και να δει αν είναι απαραίτητες αναθεωρήσεις», εξήγησε ο Κουίνσι.

Η γιγαντιαία εταιρεία αναψυκτικών διευκρίνισε στο δίκτυο CNBC ότι η «παύση» αυτή δεν σημαίνει ότι εντάχθηκε στο κίνημα που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από ενώσεις υπεράσπισης των Αφροαμερικανών και της κοινωνίας των πολιτών.

Με το όνομα #StopHateForProfit, η εκστρατεία μποϊκοτάζ των διαφημίσεων στο Facebook τον Ιούλιο υποστηρίζεται κυρίως από την NAACP, την σημαντικότερη οργάνωση για την προάσπιση των Αφροαμερικανών, την ColorOfChange, την ADL (Anti-Defamation League, εβραϊκή οργάνωση), τη FreePress και τη Sleeping Giants.

Έχει στόχο να εξασφαλίσει καλύτερους κανονισμούς όσον αφορά τις οργανώσεις που υποκινούν το μίσος, τον ρατσισμό ή τη βία στο Διαδίκτυο.

Υπό τις πιέσεις που δέχεται, το Facebook, ο ιδρυτής του, Mark Ζoύκερμπεργκ, ανακοίνωσε την ενίσχυση των κανόνων του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης απέναντι στα μηνύματα μίσους.

Συγκεκριμένα, ο Ζούκερμπεργκ υποστήριξε ότι το Facebook θα κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο από διαφημίσεις που υποδηλώνουν ότι είναι κατώτεροι από άλλες ομάδες ανθρώπων ή από διαφημίσεις που εκφράζουν περιφρόνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ζαν Μένα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία στις ΗΠΑ και υπέστη καρδιακή ανακοπή

Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διάσωση του λαγοκέφαλου – «Αξίζει προστασία και σεβασμό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η αξία μιας ζωής δεν πρέπει να κρίνεται αποκλειστικά από τη χρησιμότητα»

ΠΑΟΚ ‑ Μπέβερεν 4‑1: Τεσσάρα ο Δικέφαλος στο ανεπίσημο ντεμπούτο Λίσι, με κέφια ο Ζαφείρης

Αθλητικά Νέα Χτες
Εξαιρετική η πρώτη εντύπωση του νέου ΠΑΟΚ - ο Ντέλιας καθόρισε το πρώτο ημίχρονο

Μαρία Καρυστιανού: Η απάντησή της για το δημοσίευμα περί αγοράς ακινήτου μέσω fund– «Ούτε καν το θυμάμαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για «εκβιασμούς», τους οποίους, όπως είπε, δεν αποδέχεται.

Η Μάρω Κοντού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός υπέστη κάκωση στο αριστερό ισχίο ύστερα από πέσιμο

Τι κρύβουν οι κόκκινοι φάκελοι του Πούτιν για το Καλίνινγκραντ ‑ ποιο είναι το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Πούτιν συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για τον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική, με παρόντες τους επικεφαλής FSB, Αμυνας και Εσωτερικών.

Η Ιταλία ψήνεται στον καύσωνα: 5 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Κόσμος Χτες
Κανόνια νερού έξω από το Κολοσσαίο για τους τουρίστες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις ‑ Ποινές φυλάκισης έως τρία έτη

Ελλάδα Χτες
Σε 28 καταδικασθέντες επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές ποινές από 500 έως 8.000 ευρώ, με τριετή αναστολή στην εκτέλεση των ποινών

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την τελευταία της πνοή άφησε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορά μετά την εμπρηστική επίθεση στου σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Ιταλία: Υπό έρευνα ο Αλεσάντρο Μπαστόνι για υπόθεση εκπόρνευσης ανήλικης

Κόσμος Χτες
Yπόθεση εκπόρνευσης ανηλίκων που συνδέεται με εταιρεία εκδηλώσεων στο Μιλάνο

Αεροπλάνο σε ουρανοξύστη του Πεκίνου: Τι αποκρύπτει η Κίνα για το σοκαριστικό περιστατικό

E-Daily 3.Left Χτες
Τέσσερις μέρες μετά τη συντριβή στον ψηλότερο πύργο της κινεζικής πρωτεύουσας, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος ενώ εικόνες και αναρτήσεις εξαφανίζονται από το διαδίκτυο.

«Χωρίς εγκέφαλο, καρδιά, πνεύμονες»: Θάνατος μυστήριο ναυτικού στη Βενεζουέλα, έλειπαν όργανά του

E-Daily 2.TopNews Χτες
H οικογένειά του ζήτησε επαναληπτική νεκροψία όταν παρέλαβε τη σορό έναν μήνα αργότερα, διαπιστώνοντας πως τους επεστράφη χωρίς όργανα