E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαρωτικοί έλεγχοι: Πρόστιμα σε καταστήματα για μάσκες

Έλεγχοι από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/6/2020 | 20:27

Σαρωτικοί έλεγχοι: Πρόστιμα σε καταστήματα για μάσκες

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια για την εφαρμογή των μέτρων στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στην εποχή του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και την ορθή εφαρμογή των μέτρων για τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την αποτροπή καταστάσεων που θα ευνοούν τη διασπορά του κορωνοϊού, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε στενή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, υλοποιεί ένα οριζόντιο πρόγραμμα ελέγχων στο σύνολο της επικρατείας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 05.06.2020, μικτά κλιμάκια ελέγχου από Επιθεωρητές, Ελεγκτές και Αστυνομικούς διενήργησαν, κατά τις βραδινές ώρες, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, σε ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πατρέων.

Συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερες από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ για παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό.

«Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες και τους επιχειρηματίες σχετικά με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης εστιών διασποράς του SARS COV-2 και των ολέθριων συνεπειών ενός παρόμοιου ενδεχόμενου για τη δημόσια υγεία και την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο σύνολο της επικράτειας, σε συνεργασία και με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του Σ.ΕΠ.Ε» καταλήγει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.12.2025
Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ‑Σε ποιες περιοχές υπάρχουν μπλόκα, οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα 04.12.2025
Oι αγρότες συνεχίζουν να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Ελλάδα 04.12.2025
Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Αθλητικά Νέα 04.12.2025
Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Τροχαίο στον Κηφισό: Ανετράπη φορτηγό έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ελλάδα 04.12.2025
Στο «κόκκινο» η κίνηση λόγω τροχαίου

Το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων 15% χαμηλότερο από το 2009

Οικονομία 04.12.2025
Η Ελλάδα και οριακά η Ιταλία είναι οι μόνες χώρες της κρίσης που δεν έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα πραγματικού εισοδήματος - Τι δείχνει η μελέτη του ΚΕΦΙΜ

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Ελλάδα 04.12.2025
Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Οικονομία 04.12.2025
Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Ελλάδα 04.12.2025
«Δεν την έσωσε ούτε την τελευταία στιγμή, είχε πλήρη έλεγχο των ενεργειών του»

Κακοκαιρία BYRON: 8 περιοχές σε κόκκινο συναγερμό

Καιρός 04.12.2025
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες για τις επόμενες 48 ώρες

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική