E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προσοχή: Κλειστή σήμερα η Λ. Ποσειδώνος για την εγκατάσταση πεζογέφυρας

Από το βράδυ της Παρασκευής 5/6 έως και το βράδυ του Σαββάτου 6/6

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/6/2020 | 08:43

Προσοχή: Κλειστή σήμερα η Λ. Ποσειδώνος για την εγκατάσταση πεζογέφυρας

Κλειστή λόγω των εργασιών αποπεράτωσης της πεζογέφυρας θα παραμείνει η λεωφόρος Ποσειδώνος για 24 ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, από τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, θα είναι κλειστή η παραλιακή λεωφόρος από την οδό Κανάρη μέχρι και τη λεωφόρο Καλαμακίου, καθώς και η λεωφόρος Καλαμακίου από την οδό Αριστοτέλους μέχρι και τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Στο διάστημα αυτό η Τροχαία θα κάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, ενώ θα τροποποιηθούν και τα δρομολόγια όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που διέρχονται από τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Επισημαίνεται ότι:

  • Στα κλειστά τμήματα των παραπάνω λεωφόρων θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει για τους παρόδιους κατοίκους των παραπάνω σημείων, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από ειδική όδευση για την πεζή προσέγγιση στις κατοικίες τους.
  • Λόγω των μεγάλων κυκλοφοριακών φόρτων στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Καλαμακίου, η κίνηση των οχημάτων θα είναι δυσχερής. Προτρέπουμε τους οδηγούς να αποφύγουν την κυκλοφορία κοντά στο χώρο του εργοταξίου, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.
  • Ενδείκνυται η κυκλοφορία από τις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας/Ελευθερίας, ενώ πρέπει να αποφεύγεται πλήρως η κυκλοφορία στο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος ανάμεσα στις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας.
  • Για την εξυπηρέτηση των πολιτών (πεζών και οδηγών) θα υπάρχουν δυνάμεις της Τροχαίας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να ρυθμίζεται η κίνηση.
  • Ο δήμος Αλίμου ζητάει την κατανόηση και τη συνεργασία των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η κατασκευή του έργου και να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατόν στη χρήση του κοινού η νέα πεζογέφυρα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται εναλλακτικά ως εξής, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑ:

  • Για Ι.Χ.Ε. κ.λπ. οχήματα (πλην βαρέων οχημάτων) κινούμενα από Πειραιά/ Φάληρο: Λ. Αμφιθέας – Ταξιαρχών - Λ. Καλαμακίου – Θεομήτορος - Λ. Κυθηρίων - Λ. Αλίμου.
  • Για βαρέα οχήματα (λεωφορεία, φορτηγά κ.λπ.) κινούμενα από Πειραιά/ Φάληρο: Λ. Αμφιθέας - Ταξιαρχών - Λ. Καλαμακίου - Θεομήτορος - Λ. Ιωνίας - Γεωργίου Παπανδρέου - Αγ. Δημητρίου - Επτανήσου - Λ. Αλίμου.
  • Μέσω Λ. Αμφιθέας (όλα τα οχήματα): Αγ. Βαρβάρας - Δαιδάλου - Λ. Καλαμακίου - Θεομήτορος - Λ. Κυθηρίων - Λ. Αλίμου.
  • Μέσω Λ. Καλαμακίου (όλα τα οχήματα): Θεομήτορος - Λ. Κυθηρίων - Λ. Αλίμου.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:

  • Για Ι.Χ.Ε. κ.λπ. οχήματα (πλην βαρέων οχημάτων) κινούμενα από Γλυφάδα: Λ. Αλίμου - Λ. Κυθηρίων - Θεομήτορος - Λ. Καλαμακίου - Αργολίδος - Αγ. Βαρβάρας - Λ. Αμφιθέας.
  • Για βαρέα οχήματα (λεωφορεία, φορτηγά κ.λπ.) κινούμενα από Γλυφάδα: Λ. Αλίμου - Βαλλιάνου - Καρναβία - Αγ. Δημητρίου - Γεωργίου Παπανδρέου - Λ. Ιωνίας - Θεομήτορος - Λ. Καλαμακίου - Αργολίδος - Αγ. Βαρβάρας - Λ. Αμφιθέας .
  • Μέσω Λ. Αλίμου (όλα τα οχήματα) : Λ. Κυθηρίων - Θεομήτορος - Λ. Καλαμακίου - Αργολίδος - Αγ. Βαρβάρας - Λ. Αμφιθέας.
  • Μέσω Λ. Καλαμακίου (όλα τα οχήματα) : Αγ. Βαρβάρας - Λ. Αμφιθέας.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ:

Για την εκτροπή της τοπικής κυκλοφορίας και της πρόσβασης των κατοίκων θα χρησιμοποιηθούν οι οδοί:

  • Κανάρη,
  • Αριστοτέλους και
  • Μεταμορφώσεως Σωτήρος.

Περιορισμός του αριθμού λωρίδων και όρια ταχύτητας

  • Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τρεις (3) σε μία (1) της Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Γλυφάδα), στο ύψος της Λ. Αμφιθέας, και στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος της Λ. Αλίμου, σε μήκος 200μ. πριν από την εκτροπή της κυκλοφορίας.
  • Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 400μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Αμφιθέας (ρεύμα προς Γλυφάδα) και στη συμβολή με την Λ. Αλίμου (ρεύμα προς Πειραιά) έως τα 100μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Αμφιθέας (ρεύμα προς Γλυφάδα) και τη συμβολή με την Λ. Αλίμου(ρεύμα προς Πειραιά).
  • Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 100μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Αμφιθέας (ρεύμα προς Γλυφάδα) και στη συμβολή με την Λ. Αλίμου (ρεύμα προς Πειραιά).
  • Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος στο τμήμα της 400μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Αμφιθέας (ρεύμα προς Γλυφάδα) και στη συμβολή με την Λ. Αλίμου (ρεύμα προς Πειραιά).
  • Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο σε μία της Λ. Αμφιθέας στο ρεύμα προς Λ. Ποσειδώνος σε μήκος 70μ. πριν την εκτροπή.
  • Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Αμφιθέας και στο τμήμα της 200μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Ποσειδώνος.
  • Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Αμφιθέας και στο τμήμα της 200μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Ποσειδώνος.
  • Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Θεομήτορος, στο ύψος των κόμβων Αγ. Δημητρίου και Λ. Ιωνίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Από πυροτεχνήματα προκλήθηκε η πολύνεκρη έκρηξη στο μπαρ του πολυτελούς θερέτρου, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο

Κόσμος 01.01.2026
Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος

Τα καλύτερα γκολ του χειμώνα στη Super League από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες

Αθλητικά Νέα 01.01.2026
Θέαμα, ένταση και καθοριστικές στιγμές από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, και Παναθηναϊκό στα χειμερινά highlights του πρωταθλήματος

Τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και στην Αττική στην είσοδο του 2026 – Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Καιρός 01.01.2026
Παγετός σε πολλές περιοχές, χαμηλές μέγιστες τιμές και ισχυροί βοριάδες, πριν από σταδιακή βελτίωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

Έκρηξη σε μπαρ στο θέρετρο σκι Κραν Μοντανά στην Ελβετία: Τουλάχιστον 10 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Κόσμος 01.01.2026
Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η έκρηξη και η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκαν από πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια μουσικού event στο δημοφιλές μπαρ Le Constellation

Τρόμος για δύο 13χρονες: Μιλούσαν με Αιγύπτιους στα social media ‑ Λιπόθυμη από χρήση χασίς η μία!

Ελλάδα Χτες
Απίστευτη τροπή πήρε η γνωριμία δύο νεαρών κοριτσιών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καιρός: Απόλυτη ανατροπή από Αρναούτογλου ‑ Από τα χιόνια στους... 18 βαθμούς σε λίγες ώρες

Καιρός Χτες
Μετά την κακοκαιρία εξπρές και τα χιόνια περνάμε σε ανοιξιάτικο καιρό με την έλευση του 2026

Πιλότος «άφησε σημείωμα αυτoκτoνίας» πριν ρίξει το αεροσκάφος σε φράγμα του Έσσεξ

Κόσμος Χτες
Αναφορές θέλουν να έκανε κύκλους πάνω από το σημείο αρκετή ώρα πριν συντριβεί

Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης ‑ Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Ελλάδα Χτες
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται από το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς περιοχές του Δήμου Πεντέλης, πιθανότατα λόγω της κακοκαιρίας

Αστυνομία της Καλιφόρνιας για τον άστεγο ηθοποιό του Nickelodeon, Τάιλορ Τσέις: Του προσφέρεται συνεχώς βοήθεια αλλά την αρνείται

Κόσμος Χτες
«Έχει φτάσει πολύ κοντά στο να την αποδεχτεί, όμως το τελικό βήμα πρέπει να γίνει από τον ίδιο και μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί»