E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυστραλία: Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις του «Black Lives Matter»

Αποφασισμένοι οι διαδηλωτές να προχωρήσουν

Δημοσίευση 5/6/2020 | 16:20

Αυστραλία: Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις του «Black Lives Matter»

Αυστραλιανό δικαστήριο απαγόρευσε διαδήλωση για το Black Lives Matter στον απόηχο της δολοφονίας Φλόιντ, λόγω της ανησυχίας για διασπορά του κορωνοϊού.   

Η διαδήλωση ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο στο Σίδνεϊ ενώ το αίτημα για την μη διεξαγωγή της διαδήλωσης υπέβαλε η αστυνομία στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW).   

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένονταν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση αλληλεγγύης προς τις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, προκειμένου να εκφράσουν τον θυμό τους για τους θανάτους που έχουν σημειωθεί σε αυτόχθονες υπό αστυνομική κράτηση στην Αυστραλία.   

Οι διοργανωτές λένε ότι είναι αποφασισμένοι ωστόσο, να προχωρήσουν στη διαμαρτυρία.   

Μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις, Αυστραλοί διαδήλωσαν εναντίον του δυσανάλογου αριθμού των θανάτων μαύρων στη φυλακή.   

«Ο κόσμος έχει κάνει πολλές θυσίες για να νικήσει τον κορωνοϊό» δήλωσε ο δικαστής Desmond Fagan, κρίνοντας ότι οι ανησυχίες για την υγεία των πολιτών υπερέβαιναν το δικαίωμα διαμαρτυρίας στη συγκεκριμένη περίπτωση.   

«Δεν είναι καιρός να αποσπάσουμε την προσοχή μας», πρόσθεσε.   Ωστόσο, η Latona Dungay, της οποίας ο γιος Ντέιβιντ πέθανε στη φυλακή το 2015, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι «Θα διαδηλώσουμε είτε τους αρέσει είτε όχι, γιατί αυτή είναι η χώρα μας και τίποτα δεν θα σταματήσει κανέναν από εμάς».   

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον επέκρινε τις προγραμματισμένες διαμαρτυρίες την Παρασκευή, λέγοντας «Ας βρούμε έναν καλύτερο, έναν άλλο τρόπο να εκφράσουμε αυτά τα συναισθήματα, αντί να θέσετε τη δική σας υγεία σε κίνδυνο, την υγεία των άλλων σε κίνδυνο».   

Προ το παρόν έχουν ήδη πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν, το Περθ και η Καμπέρα.   

Η αστυνομία στη Μελβούρνη προέτρεψε τους ανθρώπους να μην παρευρεθούν σε μια προγραμματισμένη διαδήλωση εκεί, παρακαλώντας τους διοργανωτές να ακυρώσουν την εκδήλωση και απειλώντας ότι θα υπάρξουν πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ωστόσο, στο Μπρίσμπεϊν και την Αδελαΐδα, οι διαμαρτυρίες έχουν λάβει έγκριση από την αστυνομία. Οι διαμαρτυρίες της Αυστραλίας έχουν επικεντρωθεί στην αστυνομική μεταχείριση των Αβορίγινων καθώς τουλάχιστον 432 Αυστραλοί Αβορίγινες έχουν πεθάνει ενώ ήταν υπό κράτηση από το 1991, σύμφωνα με στοιχεία του Guardian. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η παμπ στη Μπανγκόκ που έγινε παγίδα θανάτου: Τι κρύβεται πίσω από την τραγωδία με τους 30 νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Παράνομες κατασκευές, εύφλεκτα υλικά και άδεια εστιατορίου αντί διασκέδασης αποκαλύπτονται ως τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στη Μπανγκόκ.

Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με πρόστιμο 250 ευρώ: Τι πρέπει να θυμάστε πριν ανεβείτε στη σανίδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πρόστιμο 250 ευρώ επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι σε αναβάτη στην παραλία του Αη Γιάννη στη Λήμνο, επειδή δεν φορούσε το υποχρεωτικό ατομικό σωσίβιο.

Αφησε τον υπολογιστή ανοιχτό για 309 ώρες και ζήτησε υπερωρίες ‑ Τι αποφάσισε το δικαστήριο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε την αξίωση εργαζόμενης για 309 ώρες υπερωριακής απασχόλησης εξ αποστάσεως, κρίνοντας ότι η ενεργή σύνδεση υπολογιστή δεν αποδεικνύει πραγματική εργασία.

Προφυλακίστηκαν ο 29χρονος και η 26χρονη για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η 26χρονη όσο και ο 29χρονος φέρεται ότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οποιαδήποτε συμμετοχή στην πράξη κάνοντας λόγο για σκευωρία των αρχών και επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής

Γιατί το αναμμένο αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ μπορεί να αποβεί μοιραίο ‑ Tι πρέπει να γνωρίζετε

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Το τραγικό περιστατικό στον Πειραιά με δύο νεκρούς επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους του μονοξειδίου του άνθρακα και τις απλές συνήθειες που μπορούν να σώσουν ζωές.

Αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, παραμένει ως ανεξάρτητος στη Βουλή

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ο βουλευτής Αχαΐας γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ξεκινά η Καρυστιανού για να ανακόψει την πτώση του κόμματός της στις δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα ξεκινά η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» έναν κύκλο επισκέψεων, με στόχο τη συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και τη συνάντηση με στελέχη και μέλη του κινήματος

Θρίλερ με 20 τόνους Έμενταλ: Το τυρί εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ανάμεσα στη Βαυαρία και τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Αναπάντητο παραμένει το μυστήριο με τους 20 τόνους Έμενταλ αξίας άνω των 80.000 ευρώ που χάθηκαν στο δρόμο προς τη Γαλλία

Πακιστάν: 11 νεκροί από κατάρρευση οροφής κτηρίου εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων

Κόσμος 14.07.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Κοχάτ της επαρχίας Κχίμπερ-Πακτούνκβα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, Μπιλάλ Φαΐζι

Γιατί φεύγουν οι εργαζόμενοι – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Νέα έρευνα του kariera.gr και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτυπώνει τις τάσεις στην προσέλκυση προσωπικού, τη μισθολογική διαφάνεια και τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στο HR.

Πυρκαγιά στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης – Ενεργοποιήθηκε το 112

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Στην περιοχή της φωτιάς εντοπίζονται διάσπαρτες κατοικίες

Τραγωδία στον Πειραιά: O ιατροδικαστής μιλά για αναθυμιάσεις από κλιματισμό και κινητήρα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ο πατέρας του 28χρονου ανακάλυψε τα δύο νεαρά άτομα νεκρά - Εικόνες και βίντεο από το σημείο