E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυστραλία: Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις του «Black Lives Matter»

Αποφασισμένοι οι διαδηλωτές να προχωρήσουν

Δημοσίευση 5/6/2020 | 16:20

Αυστραλία: Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις του «Black Lives Matter»

Αυστραλιανό δικαστήριο απαγόρευσε διαδήλωση για το Black Lives Matter στον απόηχο της δολοφονίας Φλόιντ, λόγω της ανησυχίας για διασπορά του κορωνοϊού.   

Η διαδήλωση ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο στο Σίδνεϊ ενώ το αίτημα για την μη διεξαγωγή της διαδήλωσης υπέβαλε η αστυνομία στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW).   

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένονταν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση αλληλεγγύης προς τις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, προκειμένου να εκφράσουν τον θυμό τους για τους θανάτους που έχουν σημειωθεί σε αυτόχθονες υπό αστυνομική κράτηση στην Αυστραλία.   

Οι διοργανωτές λένε ότι είναι αποφασισμένοι ωστόσο, να προχωρήσουν στη διαμαρτυρία.   

Μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις, Αυστραλοί διαδήλωσαν εναντίον του δυσανάλογου αριθμού των θανάτων μαύρων στη φυλακή.   

«Ο κόσμος έχει κάνει πολλές θυσίες για να νικήσει τον κορωνοϊό» δήλωσε ο δικαστής Desmond Fagan, κρίνοντας ότι οι ανησυχίες για την υγεία των πολιτών υπερέβαιναν το δικαίωμα διαμαρτυρίας στη συγκεκριμένη περίπτωση.   

«Δεν είναι καιρός να αποσπάσουμε την προσοχή μας», πρόσθεσε.   Ωστόσο, η Latona Dungay, της οποίας ο γιος Ντέιβιντ πέθανε στη φυλακή το 2015, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι «Θα διαδηλώσουμε είτε τους αρέσει είτε όχι, γιατί αυτή είναι η χώρα μας και τίποτα δεν θα σταματήσει κανέναν από εμάς».   

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον επέκρινε τις προγραμματισμένες διαμαρτυρίες την Παρασκευή, λέγοντας «Ας βρούμε έναν καλύτερο, έναν άλλο τρόπο να εκφράσουμε αυτά τα συναισθήματα, αντί να θέσετε τη δική σας υγεία σε κίνδυνο, την υγεία των άλλων σε κίνδυνο».   

Προ το παρόν έχουν ήδη πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν, το Περθ και η Καμπέρα.   

Η αστυνομία στη Μελβούρνη προέτρεψε τους ανθρώπους να μην παρευρεθούν σε μια προγραμματισμένη διαδήλωση εκεί, παρακαλώντας τους διοργανωτές να ακυρώσουν την εκδήλωση και απειλώντας ότι θα υπάρξουν πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ωστόσο, στο Μπρίσμπεϊν και την Αδελαΐδα, οι διαμαρτυρίες έχουν λάβει έγκριση από την αστυνομία. Οι διαμαρτυρίες της Αυστραλίας έχουν επικεντρωθεί στην αστυνομική μεταχείριση των Αβορίγινων καθώς τουλάχιστον 432 Αυστραλοί Αβορίγινες έχουν πεθάνει ενώ ήταν υπό κράτηση από το 1991, σύμφωνα με στοιχεία του Guardian. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρωσία εναντίον Βαρθολομαίου: Νέα επίθεση με βαριές κατηγορίες και γεωπολιτικό υπόβαθρο

Ελλάδα 13.01.2026
Γιατί επιτέθηκαν για πολλοστή φορά οι Ρώσοι στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Το υπόβαθρο της σύγκρουσης: Η Ουκρανία, η αυτοκεφαλία και ο εκκλησιαστικός χάρτης της Ευρώπης

Ο Τραμπ αυξάνει την πίεση στο Ιράν: Ανακοίνωσε δασμούς 25% σε όποια χώρα συνεργάζεται με την Τεχεράνη

Κόσμος 13.01.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ σφίγγει τον κλοιό και εξετάζει στρατιωτική παρέμβαση στην περίπτωση που χυθεί περισσότερο αίμα διαδηλωτών

Μήνυση κατά του Charlie Hebdo για σκίτσο που σατιρίζει την τραγωδία του Κραν Μοντανά

Κόσμος 13.01.2026
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών

Νέες ταυτότητες: Μπλακ άουτ στην πλατφόρμα – Υπομονή για ραντεβού από το… καλοκαίρι

Ελλάδα 13.01.2026
Έλλειψη ραντεβού παρατηρείται στην ψηφιακή πλατφόρμα

Σε πορεία σύγκρουσης η κυβέρνηση με τα μπλόκα που λένε όχι στο διάλογο ‑Στις 3 η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες

Πολιτική 13.01.2026
Μητσοτάκης: «Όλοι κρίνονται για τη στάση τους απέναντι στον διάλογο»

Εξαφάνιση 16χρονης: Μυστικές πωλήσεις, συνάντηση με άγνωστο και ταξί για Αθήνα

Ελλάδα 13.01.2026
Ολα τα σκοτεινά σημεία που εξετάζονται

Xωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα και αύριο λόγω 48ωρης απεργίας

Ελλάδα 13.01.2026
Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα ταξί στην Αττική, λόγω της νέας απεργίας των αυτοκινητιστών.

Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ ‑ Είναι παράτυπο, απαντά

Ελλάδα 13.01.2026
`Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω` είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

Η Γροιλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εξαγορά από τον Τραμπ: «Θα αμυνθούμε μέσω του NATO»

Κόσμος 13.01.2026
«Το νησί αποτελεί «μέρος του βασιλείου της Δανίας» και, υπό αυτή την ιδιότητα, είναι «ως μέρος της δανικής κοινοπολιτείας, μέλος του ΝΑΤΟ»

Καιρός: Τελειώνει το τσουχτερό κρύο, άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από τα κανονικά

Καιρός 13.01.2026
Κολυδάς, Τσατραφύλλιας και Καλλιάνος εξηγούν την εξέλιξη του καιρού

Γαλλία: Οι αγρότες πολιορκούν ξανά τη Βουλή στο Παρίσι

Κόσμος 13.01.2026
Νέα διαδήλωση κατά της συμφωνίας Mercosur