E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύψας: Αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα μπορεί να σταματήσει ο τουρισμός

Αυτό που πολλοί φοβούνται αλλά πολλοί σκέφτονται είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας

Δημοσίευση 4/6/2020 | 09:10

Σύψας: Αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα μπορεί να σταματήσει ο τουρισμός

Αυτό που πολλοί… φοβούνται αλλά πολλοί σκέφτονται είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας: Πως αν τα κρούσματα από τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα αυξηθούν, τότε μπορεί να υπάρξει lockdown στον τουρισμό.

«O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός. Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος» τόνισε ο Νίκος Σύψας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (04.06.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, λίγα 24ωρα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε πτήση από Κατάρ και τους φόβους που προκάλεσε για τον τουρισμό.

Ο καθηγητής είπε πως ήδη στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη. Στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων. «Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός», τόνισε.

Για τα τεστ στους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, ο Νίκος Σύψας είπε πως «δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σημείωσε επίσης ότι μετά τις 15 Ιουνίου δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες.

Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται, είπε ο καθηγητής.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στις παραλίες ο Νίκος Σύψας είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες. Επίσης, το σερβίρισμα στις ξαπλώστρες θα επιτραπεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής του ομώνυμου γνωστού οινοποιείου

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα Χτες
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα Χτες
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα Χτες
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος Χτες
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος Χτες
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα Χτες
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος