E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαλάρωση μέτρων στην ακτοπλοΐα

Περισσότεροι επιβάτες ανά πλοίο

Δημοσίευση 3/6/2020 | 17:55

Χαλάρωση μέτρων στην ακτοπλοΐα

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του, όπως αναφέρει ο υπουργείο Ναυτιλίας.

Αποτέλεσμα να αυξάνεται -με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας- ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.