E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι για την Αγιά Σοφιά: Να την κάνουμε τζαμί

Συνέχεια στο παραλήρημα για την Αγιά Σοφιά δίνει ο Τύπος στην Τουρκία

Δημοσίευση 1/6/2020 | 17:16

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι για την Αγιά Σοφιά: Να την κάνουμε τζαμί

Συνέχεια στο παραλήρημα για την Αγιά Σοφιά δίνει ο Τύπος στην Τουρκία, κατηγορώντας την Ελλάδα για «αυθάδεια» - «Ήρθε η ώρα για την πραγμάτωση του πνεύματος του Μωάμεθ του Πορθητή» προσθέτουν και συμπληρώνουν «Οι Έλληνες φοβούνται περισσότερο από ποτέ μήπως ο Ερντογάν μετατρέψει την Αγία Σοφιά σε τζαμί»

Το παραλήρημα των Τούρκων τις προηγούμενες ημέρες, το οποιο κορυφώθηκε με το κακόγουστο «σόου» μπροστά από την Αγιά Σοφιά, στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Τη Δευτέρα, μερίδα του τουρκικού Τύπου φρόντισε να κρατήσει «ζεστό» το θέμα, αναφερόμενη στις ιδέες της κυβέρνησης περί μετατροπής του ιστορικού μηνμείου της Ορθοδοξίας σε τζαμί. Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα για «αυθάδεια» και καλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υλοποιήσει το σχέδιο αυτό.

Να ανατρέψει την άποψη πως «η καταπίεση ξεκίνησε το 1453», επιχειρεί άρθρο γνώμης του Fuat Bol στη Χουριέτ με τίτλο «Μπορεί η Αγία Σοφία να ανοίξει για λατρεία;».

Ο συντάκτης σημειώνει, αρχικά, πως ο Μωάμεθ ο Πορθητής δεν έκαψε και δεν λεηλάτησε την Κωνσταντινούπολη, όπως έκαναν οι Λατίνο - Σταυροφόροι το 1204 και για τον λόγο αυτό, όταν υποδέχθηκαν κάποιοι Βυζαντινοί τον Μωάμεθ τον Πορθητή, σχολίασαν πως «προτιμάμε να βλέπουμε το οθωμανικό φέσι στην Αγία Σοφία παρά το κόκκινο γαλέρο του καρδινάλιου».

Ακολούθως, ο συντάκτης αναρωτιέται εάν δημιουργεί πρόβλημα στην πολιτιστική ταυτότητα της Αγίας Σοφίας η ανάγνωση του Κορανίου στο εσωτερικό της. «Εάν απαγορεύεται η λατρεία στα κτίρια της πολιτιστικής κληρονομιάς, γιατί δεν εναντιώνεται κανείς και στις λειτουργίες που γίνονται στο Βατικανό ή στα τεμένη Φατίχ και Σουλταναχμέτ, που αποτελούν επίσης μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς;», αναρωτιέται ο συντάκτης στο επιχείρημά του.

Επιπλέον, ο Fuat Bol αναφέρει πως «η Ελλάδα μετέτρεψε όλα τα τεμένη στο έδαφός της σε εκκλησίες. Αντί να κοιτά την κατάντια της, αυθαδιάζει και επιτίθεται στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας. To γεγονός που κάνει τους Έλληνες τόσο αναιδείς είναι ότι γνωρίζουν πως η Αγία Σοφία δεν είναι απλώς ένα οικοδόμημα, αλλά αποτελεί απλά «mana» (η ουσία του ισλάμ, το σύμβολο της κατάκτησης)».

Ακόμα, υπογραμμίζει: «Η στάση αυτή της Δύσης μάς αναγκάζει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση» για να προσθέσει πως «όταν θα είμαστε αντάξιοι του Μωάμεθ του Πορθητή, οι πόρτες (της Αγίας Σοφίας) θα ανοίξουν αυτόματα για λατρεία».

Να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί - Ο φόβος υπερισχύει του θυμού στην Ελλάδα

Από την πλευρά της, η επίσης εθνικιστική Μιλάτ δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Αγία Σοφία, αχ Αγία Σοφία», υποστηρίζοντας ότι «τώρα είναι ο καιρός για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, την πραγμάτωση του πνεύματος του Μωάμεθ του Πορθητή και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, παρά τις όποιες αντιδράσεις ενδέχεται να υπάρξουν. Τώρα είναι ο καιρός να διαβαστεί η προσευχή στην Αγία Σοφία, με την εξαιρετική ακουστική της, και να ακουστεί από το Ισραήλ στις ΗΠΑ, από την Ελλάδα έως την ΕΕ».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Χάμπερ σε άρθρο που τιτλοφορείται «Ο φόβος της Ελλάδας για την Αγιά Σοφιά υπερίσχυσε του θυμού», αναφέρει πως «το ζήτημα της κατάκτησης της Πόλης δεν έχει φύγει από την ατζέντα, ακόμα κι αν έχουν περάσει 567 χρόνια» και προσθέτει ότι «το θέμα που συγκεντρώνει την προσοχή όλων των media στην Ελλάδα, είναι πως ο φόβος υπερισχύει του θυμού. Οι Έλληνες φοβούνται περισσότερο από ποτέ μήπως ο Ερντογάν μετατρέψει την Αγία Σοφιά σε τζαμί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε για 4 χρόνια και ανακοινώθηκε ο Ετιέν Καμαρά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο 23χρονος Γάλλος κεντρικός μέσος πέρασε από τα ιατρικά τεστ και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό

Νέα απάντηση Μελόνι σε Τραμπ: «Η φιλία μου μαζί σας δεν βοήθησε τη δημοτικότητά μου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φιλία των δύο ηγετών μάλλον είναι παρελθόν...

Θρίλερ με 29χρονο που έκανε πεζοπορία στις Ανδεις ‑ Ένα μήνα μετά τα ίχνη του αγνοούνται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 29χρονος επικοινώνησε τελευταία φορά με τη μητέρα του πριν ξεκινήσει την εξερεύνηση της περιοχής Κούσκο στο Περού, έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής

Πιθανή μια επιχείρηση στην Κούβα με... συνταγή Βενεζουέλας αποκαλύπτει ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες μια αμερικανική επιχείρηση στην χώρα της Καραϊβικής στο πρότυπο εκείνης στη Βενεζουέλα για τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο

Σοκ: Ανήλικοι διακινούσαν πορνογραφικό υλικό με ανήλικα κορίτσια – Τις έβαζαν να αυτοτραυματίζονται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι δύο 17χρονοι που συνελήφθησαν φέρεται να συνδέονται με εξτρεμιστική-σαδιστική ομάδα κακοποίησης ανηλίκων με διεθνή διαδικτυακή δράση

Δείτε βίντεο: Συμπλοκή με άγριο ξύλο μεταξύ δεκάδων τουριστών στην Αγία Νάπα έγινε viral

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σκληρές εικόνες από τον ομαδικό καβγά τουριστών στην Κύπρο με τις εικόνες να γίνεται viral στην πλατφόρμα του streamer HS TikkyTokky

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που ο Φερνάντο Γκάγκο παθαίνει έμφραγμα σε συνέντευξη Τύπου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο νοσοκομείο, ο Γκάγκο υποβλήθηκε σε σειρά καρδιολογικών εξετάσεων και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο χειρουργείο

Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ: «ΗΠΑ και Ισραήλ παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός» λέει η Τεχεράνη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ιρανικό επιτελείο προειδοποίησε για την λήψη περαιτέρω μέτρων αν «συνεχιστεί η επίθεση»

Στη Σταυρούλα ανήκουν οι κηλίδες αίματος στην τηλεόραση και το πάτωμα του σπιτιού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Σταυρούλας - Οι αρχές δίνουν πλέον διαστάσεις ανθρωποκτονίας στην υπόθεση - Πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί για υπόθεση ναρκωτικών

Τι αποκαλύπτουν τα νέα έγγραφα του Πενταγώνου για τα UFO

Κόσμος Χτες
Περισσότερα από 220 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα, για τα λεγόμενα UFO, έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση.

Βενετία: Ο νέος δήμαρχος ετοιμάζει «χαράτσι» 50 ευρώ για όποιον θέλει να επισκεφτεί την πόλη

Κόσμος Χτες
Το 2024, η Βενετία έγινε η πρώτη τουριστική πόλη στον κόσμο που επέβαλε χρέωση εισόδου, εισάγοντας τέλος 5 ευρώ για 29 ημέρες αιχμής μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου