E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με το σχόλιο του Τραμπ που έκρυψε το Twitter

To Twitter έκρυψε σχόλιο του που έχει επιθετικό περιεχόμενο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/5/2020 | 19:08

Σάλος με το σχόλιο του Τραμπ που έκρυψε το Twitter

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε σε tweet για τις διαδηλώσεις στη Μινέαπολη, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού - Το σχόλιό του καλύφθηκε από το Twitter γιατί θεωρήθηκε ότι δεν καταδικάζει τη βία - Ο Λευκός Οίκος μιλά για μεροληπτική στάση - Νωρίτερα ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο σκοπεύει να περιορίσει την ελευθερία που απολαμβάνουν τα social media

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό: στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου (@WhiteHouse) στο Twitter αναπαράγεται το μήνυμα που είχε αναρτήσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη Μινεάπολη και το οποίο «καλύφθηκε» από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης επειδή θεωρήθηκε ότι «εκθειάζει τη βία». Στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου σχολιάζεται, με retweet, σε αιχμηρό τόνο, η κίνηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης: «Ο πρόεδρος δεν εκθείασε τη βία. Ξεκάθαρα την καταδίκασε. Οι προκατειλλημένοι και κακόπιστοι ελεγκτές σχολίων στο Twitter το έχουν αποδείξει: το Twitter λειτουργεί σαν εκδότης και όχι ως μέσο»...

Εκνευρισμένος από τις πρόσφατες αποφάσεις της πλατφόρμας, την οποία ωστόσο χρησιμοποιεί με επιμονή, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπέγραψε την Πέμπτη ένα διάταγμα με το οποίο σκοπεύει να περιορίσει την ελευθερία που απολαμβάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον έλεγχο του περιεχομένου τους. Λίγες ώρες αργότερα ανάρτησε ένα μήνυμα για τις ταραχές που σημειώνονται στη Μινεάπολη, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του από λευκούς αστυνομικούς.

«Αυτοί οι ταραξίες προσβάλλουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω να συμβαίνει αυτό. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Τιμ Ουόλτς και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν τα πυρά. Ευχαριστώ!», έγραψε ο Τραμπ.

Το Twitter αντέδρασε γρήγορα, καλύπτοντας την ανάρτηση με ένα μήνυμα επισήμανσης του περιεχομένου του. Ωστόσο οι χρήστες μπορούν και πάλι να το διαβάσουν, αν το επιθυμούν, κλικάροντας επάνω στην επισήμανση.

Η ίδια ακριβώς επισήμανση αποδοκιμασίας τοποθετήθηκε και στο μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου.

Ένας από τους στενότερους συμβούλους του προέδρου, ο Νταν Σκαβίνο, που ασχολείται ιδιαίτερα με τη στρατηγική επικοινωνίας στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εξαπέλυσε και νέα επίθεση στο Twitter: «Το Twitter λέει βλακείες, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται», έγραψε στο… Twitter.

Ο Τραμπ έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους στην πλατφόρμα αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην Αττάλεια: Βγήκαν στο περβάζι για να σωθούν, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Οι δύο διασωθέντες είχαν εισπνεύσει καπνό και αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο για εξετάσεις

Κίνδυνος και μεγάλη ανησυχία για την Αρκτική: Οι πάγοι συτνεχίζουν να λιώνουν με μεγάλη ταχύτητα και τον χειμώνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον καταγράφει τη μεγαλύτερη χειμερινή μείωση των αρκτικών πάγων από την έναρξη των δορυφορικών παρατηρήσεων το 1978.

Ψάχνει το «μπαμ» με Γκουαρδιόλα η Ιταλία – Εναλλακτική λύση ο Πίρλο

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ποιος θα πάρει τον τίτλο της Σκουάντρα Ατζούρα;

Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.