E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απειλή της κατάρρευσης πάνω από την Ευρώπη

Μεγάλη βιομηχανία απέλυσε 15.000 εργαζόμενους

Δημοσίευση 29/5/2020 | 09:25

Η απειλή της κατάρρευσης πάνω από την Ευρώπη

Η Renault ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση περίπου 15.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 4.600 στη Γαλλία, στο πλαίσιο του σχεδίου της για εξοικονόμηση περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών.

“Είναι ένα ζωτικής σημασίας σχέδιο”, σχολίασε η γενική διευθύντρια της Renault Κλοντίλ Ντελμπό σε ανακοίνωση.

Η Renault είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο απώλειες για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια και εισήλθε αποδυναμωμένη στην κρίση που προκλήθηκε από την επιδημία covid-19.

Λε Μερ: Μπορεί να εξαφανιστεί η Renault

Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ έχει ήδη αναφέρει πως “Η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί εάν δεν λάβει πολύ σύντομα βοήθεια για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο από την κρίση του κορονοϊού”

Ο Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι το εργοστάσιο της Renault στη γαλλική πόλη Φλεν δεν πρέπει να κλείσει και ότι η εταιρία θα πρέπει να καταφέρει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στη Γαλλία αλλά και να παραμείνει παράλληλα ανταγωνιστική.

«Ναι, η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί», δήλωσε ο Λεμέρ. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Renault Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ εργάζεται σκληρά πάνω σε ένα νέο σχέδιο στρατηγικής και έχει τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα 04.04.2026
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα 04.04.2026
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.

Ανοίγουν τάφους σε οικόπεδα στον Λίβανο για τους νεκρούς τους

Κόσμος 04.04.2026
Δραματικές εικόνες από τον Λίβανο καθώς μετατρέπουν οικόπεδα με σκουπίδια σε αυτοσχέδια νεκροταφεία

Απίστευτο: Σκύλος επιτέθηκε σε αυτοκίνητο και το… έφαγε, δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα 04.04.2026
Το όχημα εμφανίζεται με κατεστραμμένα πλαστικά μέρη και σκισμένες λαμαρίνες

Καιρός Πάσχα ‑ Κολυδάς: Δύο μοντέλα συγκρούονται

Καιρός 04.04.2026
Αβέβαιος ακόμα ο καιρός του Πάσχα - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τη Μεγάλη Εβδομάδα

NBA: Μεγάλο πλήγμα στους Λέικερς με Ντόντσιτς – Εκτός επ’ αόριστον ο Σλοβένος «σταρ»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
Μεγάλη απώλεια για τους Λέικερς, καθώς ο Λούκα Ντόντσιτς τραυματίστηκε στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και η συμμετοχή του στα playoffs παραμένει αμφίβολη.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είμαι υγιής, το να μου λένε να μην παίξω είναι προσβολή»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
«Είμαι υγιής. Δεν μου αρέσει όταν με αναγκάζουν να κάνω πράγματα αντίθετα με τη φύση μου. Είμαι παίκτης. Πληρώνομαι για να παίζω», λέει χαρακτηριστικά