E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Ετοιμάζουν ακραία πρόκληση στην Αγιά Σοφιά στην επέτειο της Αλωσης

Με τα μάτια στραμμένα στην αυριανή ημέρα είναι όλοι στην Κωνσταντινούπολη

Δημοσίευση 28/5/2020 | 13:46

Τουρκία: Ετοιμάζουν ακραία πρόκληση στην Αγιά Σοφιά στην επέτειο της Αλωσης

Ο Μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας κάλεσε τους πιστούς να «κατακτήσουν» τα τζαμιά – βάζοντας μέσα και την Αγιά Σοφιά. «Τώρα είναι η ώρα για την Αγιά Σοφιά», λένε στον Ερντογάν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Με τα μάτια στραμμένα στην αυριανή ημέρα είναι όλοι στην Κωνσταντινούπολη καθώς ο Ερντογάν φαίνεται να ετοιμάζει ακραία πρόκληση με την επαναλειτουργία των τζαμιών με φόντο την Αγιά Σοφιά.

Ο μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς (Ali Erbaş), σε εμφάνισή του σε διαδικτυακό τουρκικό κανάλι, κάλεσε τους σουνίτες μουσουλμάνους Τούρκους να προσευχηθούν στις 29 Μαΐου, επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης, δηλαδή στον Ιππόδρομο της Πόλης, μπροστά στην Αγία Σοφία.

Με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιδρύματος «Ντιγιανέτ», δηλαδή του φορέα Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ο Αλί Ερμπάς ανακοίνωσε ότι οι προσευχές της Παρασκευής, που διακόπηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ξεκινήσουν πάλι από την πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Αναφερόμενος στην 567η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς στις 29 Μαΐου, ο Ερμπάς παρομοίασε την προσευχή της Παρασκευής με την «κατάκτηση», δηλαδή την «Άλωση». «Τώρα είναι η ώρα», είπε. «Ελπίζω ότι την Παρασκευή 29 Μαΐου, θα κατακτήσουμε τα τζαμιά εκείνη την ημέρα, που είναι το σύμβολο της Άλωσης».

Σημειώνεται ότι αρθρογράφοι ακραίων φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ από την στιγμή που ανακοινώθηκε το άνοιγμα των τζαμιών ανήμερα της επετείου της Άλωσης, ασκούν πιέσεις στους Ερντογάν γράφοντας ότι «τώρα είναι η ώρα» και πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια πρόσφατη συμφωνία δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να ανοίξει ως τζαμί!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζάκυνθος: 60χρονος πέθανε από λεπτοσπείρωση ‑ Εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Συναγερμός στη Ζάκυνθο για θάνατο από λεπτοσπείρωση και νέα κρούσματα

Η NASA όρισε ημερομηνία για την αρχή του τέλους της ζωής στη Γη

E-Daily 3.Left 22.04.2026
Γιατί οι επιστήμονες ενδιαφέρονται τώρα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ήρθησαν οι ασυλίες των 13 βουλευτών της ΝΔ ‑ Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Προηγήθηκε θυελλώδης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Χαλκ Χόγκαν: Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις – «Έπαιρνα θανατηφόρες δόσεις φαιντανύλης για να αντέξω τον πόνο»

E-Daily 3.Left 22.04.2026
«Έβαζα δύο χάπια των 80 mg το πρωί κάτω από τα ούλα, είχα δύο επιθέματα των 300 mg στα πόδια και μου έδιναν έξι “γλειφιτζούρια” των 1500 mg» - «Θα έπρεπε να είσαι νεκρός» του είπε φαρμακοποιός

Δολοφονία στους Αμπελόκηπους: «Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου, ήμουν εν βρασμώ»

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ στο ισόγειο διαμέρισμα των Αμπελόκηπων τον Νοέμβρη του 2024 έδωσε ο 39χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε για τη δολοφονία με σφυρί της συζύγου του

Κώστας Αχ. Καραμανλής για άρση ασυλίας: «Απολύτως αβάσιμα όσα μου προσάπτονται, κρίνομαι γιατί φέρω συγκεκριμένο επώνυμο»

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι δεν τέλεσε «καμία απολύτως αξιόποινη πράξη» και ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Πασίγνωστη influencer αποδείχθηκε ότι ήταν AI ‑ 22χρονος φοιτητής Ιατρικής πίσω από την απάτη

Κόσμος 22.04.2026
Μετά τις αποκαλύψεις κατέβηκαν οι λογαριασμοί της σε Instagram και Facebook - «Δεν νιώθω ότι εξαπατούσα τον κόσμο» λέει ο 22χρονος

Εγκρίθηκε δάνειο ύψους 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία από την ΕΕ

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Αναμένεται να ολοκληρωθούν τυπικά αύριο το απόγευμα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Κυπριακής Προεδρίας

Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Στέφανος Ληναίος

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Μια ζωή στο θέατρο, την τέχνη και τον δημόσιο λόγο

Τρία φορτηγά πλοία δέχτηκαν πυρά στο Στενό του Ορμούζ σήμερα, ανάμεσά τους και το ελληνόκτητο «Epaminondas»

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ιρανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι πλοίο «αγνόησε τις προειδοποιήσεις των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων»