E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Τη μία στιγμή έβαζα το καλτσάκι του παιδιού μου και την άλλη έπνιγα την Κατερίνα»

Μαραθώνια και με κλάματα η απολογία του συζυγοκτόνου που στραγγάλισε τη γυναίκα του

Δημοσίευση 27/5/2020 | 15:01

«Τη μία στιγμή έβαζα το καλτσάκι του παιδιού μου και την άλλη έπνιγα την Κατερίνα»

Μαραθώνια ήταν η απολογία του 37χρονου που κατηγορείται για τον στραγγαλισμό της εν διαστάσει συζύγου του τον Μάρτιο του 2019 στη Σητεία, καθώς βρισκόταν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για περισσότερες από τρεις ώρες.

Ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα πολλές φορές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι άρχισε να μιλά περιγράφοντας τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στιγμή που περιέγραψε το πώς έφτασε να βάλει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας, αποκαλύπτοντας πως όλο αυτό έγινε μπροστά στα παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας τότε 18 και 6 μηνών!

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι παππούδες του να τον μεγαλώσουν, στα φοιτητικά του χρόνια στα Ιωάννινα, όπου και γνώρισε και αγάπησε την πρώτη του γυναίκα, όταν ήδη την είχε «χτυπήσει» ο καρκίνος.

Περιέγραψε τα όσα δύσκολα βίωσαν μαζί στην προσπάθειά τους να νικήσουν την ασθένεια και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, για το κορίτσι που απέκτησαν αλλά και για τον θάνατό της.

Μίλησε για τη γνωριμία του με την Κατερίνα και τα συναισθήματα που ένιωσε πάλι, μετά από τα δύσκολα χρόνια της χηρείας του και το πόσο καλά περνούσαν το πρώτο διάστημα.

«Την αγάπησα πραγματικά» δήλωσε συντετριμμένος, «ήταν σαν μικρό παιδί».

Είπε ότι τα προβλήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους, το οποίο όπως παραδέχθηκε ήρθε πολύ γρήγορα, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη γέννηση του πρώτου.

Άφησε να εννοηθεί πως υπήρχαν οικονομικά ζητήματα που δημιουργούνταν από την πλευρά της οικογένειας της Κατερίνας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι όταν η 32χρονη θέλησε να εργαστεί, η μητέρα της ζήτησε να πληρώνεται με την ώρα για να προσέχει τα παιδιά, με τις δύο πλευρές να χρησιμοποιούν και τετράδια για να μην χάνεται ο λογαριασμός!

Σύμφωνα πάντα με τον 37χρονο, η Κατερίνα του ανακοίνωσε ξαφνικά ότι θέλει να χωρίσουν και παρά τις αντιρρήσεις του, υπήρξε τελικά απόφαση για συναινετικό διαζύγιο. Το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών ήταν γι' αυτόν το πλέον σημαντικό και εκεί υπήρχαν όπως είπε προστριβές.

Η μοιραία μέρα

Αναφερόμενος στην μοιραία μέρα, υποστήριξε πως είχαν συνεννοηθεί να πάνε μαζί τα παιδιά στο νοσοκομείο για προγραμματισμένο εμβόλιο. Όπως είπε, ενώ η Κατερίνα είχε δηλώσει πως θα πάρει άδεια από την δουλειά, για λόγους που δεν του εξήγησε δεν το έκανε. Μετά από αρκετή ώρα, και αφού είχε παρέλθει το προγραμματισμένο ραντεβού τους, η 32χρονη επικοινώνησε και ο ίδιος πήγε στο σπίτι, προκειμένου να προσπαθήσουν να πάνε στο νοσοκομείο και να παρακαλέσουν τους γιατρούς να τους δεχτούν.

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά. Όπως είπε, την ώρα που έντυναν τα μικρά, η Κατερίνα άρχισε να λέει διάφορα πράγματα που τον εκνεύρισαν, μεταξύ άλλων και για ασφαλιστικά μέτρα.

«Τη μια στιγμή έβαζα του παιδιού το καλτσάκι, και την επόμενη είχα τα χέρια μου τυλιγμένα στο λαιμό της Κατερίνας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, της όρμησε, την άρπαξε από το λαιμό, «λιποθύμησε γιατί πέσαμε και οι δύο κάτω».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ένιωσα ένα μπαμ, σαν ηφαίστειο. Της έπιασα το χέρι, της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν αντιδρούσε... Κοίταξα τα παιδιά μου που ήταν δεμένα στα καρότσια τους». Ανέφερε πως η γυναίκα είχε αίμα στη μύτη και το στόμα.

«Τρελάθηκα», είπε, «έκλεισα την πόρτα, πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου και την ενημέρωσα, μπήκα στο αυτοκίνητο και πήγα στο αστυνομικό τμήμα»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα Χτες
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Κόσμος Χτες
Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Ελλάδα Χτες
Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Κόσμος Χτες
Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»

Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη σειρά «Φτερωτός Θεός»

Κόσμος Χτες
Ο Τζαν Γιαμάν συνελήφθη στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ελλάδα Χτες
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Ελλάδα Χτες
«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Κόσμος Χτες
Βίντεο από το Μεντεγίν δείχνει κατοίκους να διαπομπεύουν δύο φερόμενους κλέφτες, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Κολομβία

Κυνηγώντας το «Bella 1»: Θρίλερ 18 ημερών στον Ατλαντικό με Navy SEALs και Night Stalkers

Κόσμος Χτες
Μήνυμα Τραμπ στον σκιώδη στόλο, «δεν είστε ασφαλείς πουθενά»