E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Τη μία στιγμή έβαζα το καλτσάκι του παιδιού μου και την άλλη έπνιγα την Κατερίνα»

Μαραθώνια και με κλάματα η απολογία του συζυγοκτόνου που στραγγάλισε τη γυναίκα του

Δημοσίευση 27/5/2020 | 15:01

«Τη μία στιγμή έβαζα το καλτσάκι του παιδιού μου και την άλλη έπνιγα την Κατερίνα»

Μαραθώνια ήταν η απολογία του 37χρονου που κατηγορείται για τον στραγγαλισμό της εν διαστάσει συζύγου του τον Μάρτιο του 2019 στη Σητεία, καθώς βρισκόταν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για περισσότερες από τρεις ώρες.

Ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα πολλές φορές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι άρχισε να μιλά περιγράφοντας τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στιγμή που περιέγραψε το πώς έφτασε να βάλει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας, αποκαλύπτοντας πως όλο αυτό έγινε μπροστά στα παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας τότε 18 και 6 μηνών!

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι παππούδες του να τον μεγαλώσουν, στα φοιτητικά του χρόνια στα Ιωάννινα, όπου και γνώρισε και αγάπησε την πρώτη του γυναίκα, όταν ήδη την είχε «χτυπήσει» ο καρκίνος.

Περιέγραψε τα όσα δύσκολα βίωσαν μαζί στην προσπάθειά τους να νικήσουν την ασθένεια και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, για το κορίτσι που απέκτησαν αλλά και για τον θάνατό της.

Μίλησε για τη γνωριμία του με την Κατερίνα και τα συναισθήματα που ένιωσε πάλι, μετά από τα δύσκολα χρόνια της χηρείας του και το πόσο καλά περνούσαν το πρώτο διάστημα.

«Την αγάπησα πραγματικά» δήλωσε συντετριμμένος, «ήταν σαν μικρό παιδί».

Είπε ότι τα προβλήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους, το οποίο όπως παραδέχθηκε ήρθε πολύ γρήγορα, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη γέννηση του πρώτου.

Άφησε να εννοηθεί πως υπήρχαν οικονομικά ζητήματα που δημιουργούνταν από την πλευρά της οικογένειας της Κατερίνας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι όταν η 32χρονη θέλησε να εργαστεί, η μητέρα της ζήτησε να πληρώνεται με την ώρα για να προσέχει τα παιδιά, με τις δύο πλευρές να χρησιμοποιούν και τετράδια για να μην χάνεται ο λογαριασμός!

Σύμφωνα πάντα με τον 37χρονο, η Κατερίνα του ανακοίνωσε ξαφνικά ότι θέλει να χωρίσουν και παρά τις αντιρρήσεις του, υπήρξε τελικά απόφαση για συναινετικό διαζύγιο. Το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών ήταν γι' αυτόν το πλέον σημαντικό και εκεί υπήρχαν όπως είπε προστριβές.

Η μοιραία μέρα

Αναφερόμενος στην μοιραία μέρα, υποστήριξε πως είχαν συνεννοηθεί να πάνε μαζί τα παιδιά στο νοσοκομείο για προγραμματισμένο εμβόλιο. Όπως είπε, ενώ η Κατερίνα είχε δηλώσει πως θα πάρει άδεια από την δουλειά, για λόγους που δεν του εξήγησε δεν το έκανε. Μετά από αρκετή ώρα, και αφού είχε παρέλθει το προγραμματισμένο ραντεβού τους, η 32χρονη επικοινώνησε και ο ίδιος πήγε στο σπίτι, προκειμένου να προσπαθήσουν να πάνε στο νοσοκομείο και να παρακαλέσουν τους γιατρούς να τους δεχτούν.

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά. Όπως είπε, την ώρα που έντυναν τα μικρά, η Κατερίνα άρχισε να λέει διάφορα πράγματα που τον εκνεύρισαν, μεταξύ άλλων και για ασφαλιστικά μέτρα.

«Τη μια στιγμή έβαζα του παιδιού το καλτσάκι, και την επόμενη είχα τα χέρια μου τυλιγμένα στο λαιμό της Κατερίνας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, της όρμησε, την άρπαξε από το λαιμό, «λιποθύμησε γιατί πέσαμε και οι δύο κάτω».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ένιωσα ένα μπαμ, σαν ηφαίστειο. Της έπιασα το χέρι, της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν αντιδρούσε... Κοίταξα τα παιδιά μου που ήταν δεμένα στα καρότσια τους». Ανέφερε πως η γυναίκα είχε αίμα στη μύτη και το στόμα.

«Τρελάθηκα», είπε, «έκλεισα την πόρτα, πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου και την ενημέρωσα, μπήκα στο αυτοκίνητο και πήγα στο αστυνομικό τμήμα»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοήτευση και ανασφάλεια» τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Ελλάδα 02.02.2026
Πώς κρίνουν οι πολίτες τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης; Τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης,

Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρέπει η χώρα να καταστεί έστω τυπικά διακυβερνήσιμη πριν το Σύνταγμα καταστεί αναθεωρήσιμο

Πολιτική 02.02.2026
«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης»

Έκτακτο επίδομα Πάσχα έως 250 ευρώ ‑ Ποιοι θα το λάβουν

Οικονομία 02.02.2026
Έρχεται οικονομική ενίσχυση ενόψει Πάσχα - Θα βασιστεί σε εισοδηματικά κριτήρια η επιλογή των δικαιούχων

Final Four Αθήνα: Στις 11 Φεβρουαρίου ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων ‑ Οι τιμές των εισιτηρίων

Αθλητικά Νέα 02.02.2026
H EuroLeague έκανε γνωστή την ημερομηνία διάθεσης των εισιτηρίων για το Final Four της Αθήνας

Παράθυρο αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή: Την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη η συνάντηση ΗΠΑ ‑ Ιράν για τα πυρηνικά

Κόσμος 02.02.2026
Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι πυρηνικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, υπό την πίεση Τουρκίας, Κατάρ και Αιγύπτου

Κυνηγός πυροβολήθηκε κατά λάθος από φίλο του στη Μαγνησία

Ελλάδα 02.02.2026
Είχαν πάει να κυνηγήσουν αγριογούρουνα

Συνελήφθη στο Όσλο ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ, λίγο πριν κάτσει στο εδώλιο για υποθέσεις βιασμών

Κόσμος 02.02.2026
Η νέα σύλληψη αφορά κατηγορίες για επίθεση σε γυναίκα, απειλές με μαχαίρι και παραβίαση περιοριστικών όρων

«Γιατί σκότωσες το παιδί μου;»: Σπάραξε η μάνα της Δώρας από το Αγρίνιο

Ελλάδα 02.02.2026
Η γυναίκα έχει χάσει έναν γιο το 2010 σε τροχαίο δυστύχημα και η κόρη της δολοφονήθηκε - Τραγική ειρωνεία σήμερα που ξεκίνησε η δίκη ήταν τα γενέθλια της άτυχης Δώρας

Eurostat: Σχεδόν 1 στους 5 δεν έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι ‑ «Πρωτιά» για Ελλάδα και Βουλγαρία

Κόσμος 02.02.2026
Το 9,2% του πληθυσμού της ΕΕ δυσκολεύεται να κρατήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό

Επίθεση Τραμπ στα Grammys: Ο Επστάιν, η Γροιλανδία και το σχόλιο που τον εξόργισε

Κόσμος 02.02.2026
Ο αμερικανός πρόεδρος απειλεί με μήνυση τον Τρέβορ Νόα για αναφορά στην υπόθεση Έπσταϊν στα Grammy

Υπερχείλισε ο Πηνειός έξω από τη Λάρισα: Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις ‑ Βίντεο

Ελλάδα 02.02.2026
Οι έντονες βροχοπτώσεις αύξησαν τη στάθμη του μεγαλύτερου ποταμού της Θεσσαλίας

Ιράν: Συνελήφθη ο σεναριογράφος του πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» ‑ Έχει προταθεί για Όσκαρ

Κόσμος 02.02.2026
Ο Μεχντί Μαχμουντιάν, σεναριογράφος του υποψήφιου για Όσκαρ πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» («It Was Just an Accident»), συνελήφθη στο Ιράν