E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φρούριο ξανά ο Έβρος: Έκτακτη ενίσχυση στα σύνορα με 405 αστυνομικούς

Αναφορές ότι η Τουρκία ενδεχομένως ετοιμάζει σχέδιο μαζικής μετακίνησης μεταναστών στην περιοχή

Δημοσίευση 26/5/2020 | 21:23

Φρούριο ξανά ο Έβρος: Έκτακτη ενίσχυση στα σύνορα με 405 αστυνομικούς

Με περισσότερους από 400 αστυνομικούς ενισχύει τα σύνορα στον Έβρο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές ότι η Τουρκία ενδεχομένως να ψάξει «εκδίκηση» με ένα νέο σχέδιο μαζικής μετακίνησης μεταναστών στην περιοχή, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να εισέλθουν παράνομα στην χώρα.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε στην έκτακτη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 405 αστυνομικοί θα μετακινηθούν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στα σύνορα του Έβρου. Ήδη εκδόθηκε η πρώτη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικών που θα συνδράμουν στις περιπολίες στην οριογραμμή, ενώ αναμένεται και δεύτερη διαταγή που θα αφορά σε 280 άντρες των ΜΑΤ που θα πάρουν το δρόμο για τα χερσαία σύνορα.

Η διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ενίσχυση γίνεται «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς...».

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές πληροφόρησης, η απόφαση για την έκδοση της διαταγής ελήφθη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το βράδυ της Τρίτης. Προφανώς υπήρξε και σχετική πληροφόρηση από την ΕΥΠ, η οποία παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της γειτονικής χώρας. Οι ελληνικές Αρχές φαίνεται ότι φοβούνται «επανάληψη» των όσων έγιναν στον Έβρο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν πάντως να αναγκάζεται σε οπισθοχώρηση καθώς δεν περίμενε την ελληνική αντίδραση και αποτροπή.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Έβρος θα μετατραπεί σε «φρούριο», με ακόμα περισσότερες δυνάμεις από την ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες σε συνδυασμό με τα οχυρωματικά έργα στα σύνορα θα αποτελέσουν «ασπίδα» στα τουρκικά σχέδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη