E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φρούριο ξανά ο Έβρος: Έκτακτη ενίσχυση στα σύνορα με 405 αστυνομικούς

Αναφορές ότι η Τουρκία ενδεχομένως ετοιμάζει σχέδιο μαζικής μετακίνησης μεταναστών στην περιοχή

Δημοσίευση 26/5/2020 | 21:23

Φρούριο ξανά ο Έβρος: Έκτακτη ενίσχυση στα σύνορα με 405 αστυνομικούς

Με περισσότερους από 400 αστυνομικούς ενισχύει τα σύνορα στον Έβρο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές ότι η Τουρκία ενδεχομένως να ψάξει «εκδίκηση» με ένα νέο σχέδιο μαζικής μετακίνησης μεταναστών στην περιοχή, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να εισέλθουν παράνομα στην χώρα.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε στην έκτακτη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 405 αστυνομικοί θα μετακινηθούν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στα σύνορα του Έβρου. Ήδη εκδόθηκε η πρώτη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικών που θα συνδράμουν στις περιπολίες στην οριογραμμή, ενώ αναμένεται και δεύτερη διαταγή που θα αφορά σε 280 άντρες των ΜΑΤ που θα πάρουν το δρόμο για τα χερσαία σύνορα.

Η διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ενίσχυση γίνεται «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς...».

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές πληροφόρησης, η απόφαση για την έκδοση της διαταγής ελήφθη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το βράδυ της Τρίτης. Προφανώς υπήρξε και σχετική πληροφόρηση από την ΕΥΠ, η οποία παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της γειτονικής χώρας. Οι ελληνικές Αρχές φαίνεται ότι φοβούνται «επανάληψη» των όσων έγιναν στον Έβρο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν πάντως να αναγκάζεται σε οπισθοχώρηση καθώς δεν περίμενε την ελληνική αντίδραση και αποτροπή.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Έβρος θα μετατραπεί σε «φρούριο», με ακόμα περισσότερες δυνάμεις από την ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες σε συνδυασμό με τα οχυρωματικά έργα στα σύνορα θα αποτελέσουν «ασπίδα» στα τουρκικά σχέδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews Χτες
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.