E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανατριχιαστικό βίντεο προτρέπει τους νέους στην Ιταλία να μην συνωστίζονται

Σκληρές εικόνες για την τήρηση της κοινωνικής απόστασης

Δημοσίευση 26/5/2020 | 10:20

Ανατριχιαστικό βίντεο προτρέπει τους νέους στην Ιταλία να μην συνωστίζονται

Με ένα αμφιλεγόμενο βίντεο επέλεξαν οι Αρχές να προειδοποιήσουν τους Ιταλούς να μην χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας εναντίον της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η La Repubblica, το ανατριχιαστικό βίντεο με τίτλο «Happy Hour?» παρουσιάστηκε απο τον κυβερνήτη του Βένετο, Λούκα Ζαία και έχει φτάσει τις 900.000 προβολές στο Twitter, προκαλώντας έντονη αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση απευθύνεται κυρίως στους νέους της περιοχής που έχει πληγεί με σφοδρότητα από τον κορονοϊό, και οι οποίοι έχουν δεχθεί επικρίσεις για συγκεντρώσεις έξω από μπαρ, που άνοιξαν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ιταλία. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα του ευρωπαϊκού νότου θρηνεί περισσότερους από 32.000 νεκρούς.

Το σενάριο του βίντεο

Το βίντεο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία του σεβασμού των κανόνων για τον περιορισμό της λοίμωξης από κορονοϊό και δείχνει δεκάδες νέους να διασκεδάζουν και να πίνουν σε εξωτερικούς χώρους.

Φαίνονται να κουβεντιάζουν, να γελούν, να βγάζουν - άθελα τους - τις μάσκες για να μοιραστούν ένα αστείο, να χαιρετιούνται, με τη φωνή που αφηγείται να προειδοποιεί πως «απαιτούνται ελάχιστα… ένας θερμός χαιρετισμός, ένα αθώο γέλιο, ένα κούνημα του χεριού, ένα άγγιγμα στον ώμο… προτού όλα σταματήσουν».


Αυτές οι εικόνες έρχονται σε αντίθεση με εκείνες των ασθενών Covid-19 που νοσηλεύτηκαν και διασωληνώθηκαν για να τους βοηθήσουν να αναπνεύσουν. Οι χαρακτήρες λοιπόν παγώνουν και το σκηνικό μεταφέρεται σε ένα νοσοκομείο με τις εικόνες ασθενών από κορονοϊό στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Ισχυρές εικόνες πάνω από τις οποίες εμφανίζεται η ερώτηση: «Happy hour?».


Κάποιοι κάνουν λόγο για τρομοκρατία
Ο Λούκα Τζάια, πρόεδρος του Βένετο, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου πως το «Happy Hour θα είναι δυστυχισμένο εάν καταλήξετε στο νοσοκομείο» με πολλούς να κριτικάρουν αρνητικά το βίντεο, όπως κάποιον που το περιέγραψε στο twitter ως «καθαρή τρομοκρατία». Ένας άλλος πρόσθεσε: «Αγαπητέ πρόεδρε, αυτός ο ιός θεραπεύεται (δεν καταπολεμάται ακόμη). Βγείτε έξω, κάποιος πρέπει να ζήσει!».

Ωστόσο, το βίντεο του Βενέτο είχε κάποιους υποστηρικτές, όπως ο Βιντσέντζο ντε Λούκα, πρόεδρος της περιοχής της Καμπάνιας. «Μπράβο Λούκα» έγραψε στο Twitter. «Μερικές φορές πρέπει να τρομοκρατούμε αν δεν καταλαβαίνουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρήματα πριν το τέλος του μήνα: Τα επιδόματα που πληρώνονται έως 29 Ιανουαρίου

Οικονομία 23.01.2026
Αναλυτικά τα επιδόματα που θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Πώς θα αποζημιωθείτε από την κακοκαιρία: Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Οικονομία 23.01.2026
Έχουν ξεκινήσει η καταγραφή και οι αυτοψίες γύρω από τις ζημιές σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν από την κακοκαιρία

Το τελευταίο «αντίο» στον Βαλεντίνο: Η Ρώμη αποχαιρετά τον θρυλικό σχεδιαστή μόδας

Κόσμος 23.01.2026
Ο «αυτοκράτορας» της μόδας θα ταφεί στο νεκροταφείο Πρίμα Πόρτα

Μυστηριώδες αεροσκάφος σε σχήμα UFO εντοπίστηκε πάνω από την Περιοχή 51, ενώ ακούγεται παράξενος στρατιωτικός κωδικός

Κόσμος 23.01.2026
«Βλέπουμε μια απόρρητη δοκιμαστική πτήση ή μια συνηθισμένη εκπαιδευτική αποστολή;»

Με μώλωπα ξανά ο Τραμπ: Η εξήγηση που έδωσε για το σημάδι στο αριστερό χέρι

Κόσμος 23.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει από καιρό μώλωπες στο δεξί του χέρι, οι οποίοι, σύμφωνα με το CNN, υπήρχαν πριν από την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο

Έντονες αντιδράσεις για την Όλγα Κεφαλογιάννη και την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια τέκνων

Πολιτική 23.01.2026
Την πρώην σύζυγό του, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατήγγειλε ο Μίνως Μάτσας σε εξώδικό του

Γλυφάδα: «Μην πέσεις τώρα» ‑ Η προσευχή του 43χρονου που διέσωσε δύο γυναίκες από τα ορμητικά νερά

Ελλάδα 23.01.2026
Η προσευχή του διασώστη την στιγμή του απόλυτου κινδύνου στην Ανω Γλυφάδα

Νέα στοιχεία για την έκρηξη στη ντισκοτέκ Jackie O: «Μου έδωσαν 5.000 ευρώ για να πάω να βάλω την βόμβα»

Ελλάδα 23.01.2026
Οι έρευνες των Αρχών για το ακριβές κίνητρο συνεχίζονται