E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε παραδίδεται στην πόλη

Όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής

Δημοσίευση 25/5/2020 | 15:43

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε παραδίδεται στην πόλη

«Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν για το Μετρό Θεσσαλονίκης και η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται και γι’ αυτόν τον λόγο, γα να σηματοδοτήσουμε ότι κάτι αλλάζει σε αυτή την πόλη· το έργο θα συνεχιστεί και θα παραδοθεί ολόκληρο το 2023», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Τον Απρίλιο του 2023, το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσει κολοβό, θα λειτουργήσει ολόκληρο, θα λειτουργήσει και με τον σταθμό Βενιζέλου, που είναι ο κεντρικός σταθμός. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που θα τηρήσουμε», τόνισε ο υπουργός, ο οποίος κατέβηκε για πρώτη φορά σήμερα στον σταθμό Βενιζέλου, όπου διαπίστωσε ότι έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση της επίχωσης και τόνισε πως αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί η λύση «και Μετρό και αρχαία», με την απομάκρυνση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων.

Όπως είπε, ο ίδιος τον Οκτώβριο του 2019 δεν ήταν δυνατό να κατέβει, σήμερα έγινε δυνατό και σημείωσε πως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι «πριν από λίγους μήνες δεν μπορούσαμε ούτε εγώ, ούτε εσείς να κατέβουμε κάτω και να δούμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί».

Ο υπουργός, παρουσία και των δημοσιογράφων, ξεναγήθηκε στο σταθμό από τον πρόεδρο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε» Νίκο Ταχιάο, είδε τις εργασίες απομάκρυνσης της επίχωσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς 45 εργαζόμενοι εργάζονται σε δύο βάρδιες και παρακολούθησε βίντεο που απεικονίζει όλη τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και το αποτέλεσμα.

Τον κ. Καραμανλή συνόδευαν οι γενικοί γραμματείς Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» Νίκος Κουρέτας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου, ο υπουργός είπε ότι η απόσπαση και επανατοποθέτηση αρχαίων έχει γίνει και στον σταθμό Αγία Σοφία του Μετρό Θεσσαλονίκης και στο Μετρό της Αθήνας και άλλων στην Ευρώπη και παρατήρησε: «Θεωρούμε ότι με την απόσπαση και την επανατοποθέτηση προστατεύουμε τα αρχαία. Τέρμα στους μύθους. Εμείς θέλουμε και αρχαία, θέλουμε και Μετρό».

Επισήμανε πως μετά και την απόφαση του ΚΑΣ είναι όλοι οι φορείς υπέρ της λύσης με απόσπαση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων και ζήτησε να σταματήσει η «διχόνοια» γύρω από το ζήτημα των αρχαίων.

«Να αφήσουμε τη διχόνοια που υπήρχε, να κοιτάξουμε μπροστά, όλοι οι φορείς συμφωνούν, πρέπει επιτέλους κάποτε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα σύγχρονο Μετρό με απόλυτο σεβασμό στα αρχαία», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKAI.gr (@skaigr) στις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού

Ηράκλειο: 17,5 χρόνια κάθειρξη στον διευθυντή Γυμνασίου για σeξουαλική κακοποίηση μαθήτριας ‑ Αναγκάστηκε να ομολογήσει

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τρεις από τις τέσσερις αποδιδόμενες πράξεις, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό και δεν έδωσε ανασταλτικό στην έφεση

Σεισμοί Βενεζουέλα: Συγκλονιστικό βίντεο από διάσωση τριών παιδιών από συντρίμμια κτηρίου

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Οι εικόνες της διάσωσης έχουν πυροδοτήσει ένα κύμα ελπίδας και αλληλεγγύης

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο – Καίγονται τρία σπίτια – Πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από το εργοστάσιο είναι ορατός από πολλές περιοχές του Ηρακλείου

Θλίψη για τον θάνατο 27χρονης από την Κρήτη που έδινε μάχη με τη νόσο ALS

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Την απώλεια της νεαρής γυναίκας γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ελληνικός Σύλλογος Ατόμων με Νόσους του Κινητικού Νευρώνα

Υπόθεση αιμομιξίας στις ΗΠΑ: Τι ποινή πήρε ο πατέρας που οδήγησε την 18χρονη κόρη του στην αυτοκτονία

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η καταδίκη του 41χρονου Στίβεν Τσάβεζ σε μόλις ένα χρόνο φυλάκιση κομητείας προκάλεσε οργή στην Καλιφόρνια, καθώς η εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή της μέγιστης ποινής.

Θάνατος 30χρονου επιβάτη σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ: Έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού

Ελλάδα 25.06.2026
Η αστυνομία ανέφερε ότι διερευνά αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας είχε συμπεριφερθεί επιθετικά, διαταράσσοντας την τάξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ότι ο πιλότος είχε ζητήσει προτεραιότητα προσγείωσης

Μουντιάλ 2026: Το μυστήριο του ρολογιού και το αίτημα της Τουρκίας για επανάληψη

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Τουρκία ζήτησε επανάληψη του αγώνα με την Παραγουάη λόγω επεισοδίου με τον διαιτητή και το ρολόι, αλλά η FIFA απέρριψε το αίτημα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου ‑ Κολύμπησαν για να σωθούν οι χειριστές

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
O χειριστής και ο συγκυβερνήτης που επέβαιναν στο ελικόπτερο είναι καλά στην υγεία τους