E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κέρκυρα: Το «τέρας του Κάβου» κρυβόταν με κυνηγετικό όπλο έτοιμο για χρήση

Πώς έφτασαν οι Αρχές στον εντοπισμό του

Δημοσίευση 25/5/2020 | 09:48

Κέρκυρα: Το «τέρας του Κάβου» κρυβόταν με κυνηγετικό όπλο έτοιμο για χρήση

Κυνηγετικό όπλο με τη σφαίρα στη θαλάμη είχε στην κατοχή του ο Δημήτρης Ασπιώτης, ο αποκαλούμενος και «τέρας του Κάβου», ο οποίος κρυβόταν για περισσότερες από δύο εβδομάδες σε δύσβατες και δασώδεις περιοχές στα νότια της Κέρκυρας πριν να συλληφθεί σε χαράδρα το Σάββατο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην κατοχή του Ασπιώτη βρέθηκαν «δύο φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμός διαβίωσης στην ύπαιθρο».

Το «τέρας του Κάβου», ο οποίος αναζητείτο για την απαγωγή και τον βιασμό μιας 34χρονης, προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς αλλά έπεσε σε χάραδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανασύρουν το «τέρας του Κάβου» από τη χαράδρα.

Ο Ασπιώτης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχει υποστεί κάταγμα στο ισχίο, έχει αιμάτωμα νεφρού, κάταγμα στα πλευρά και στον σπόνδυλο

Όπως είπε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας Ματθαίος Γιαννούλης για στην επιχείρηση της σύλληψης του Ασπιώτη συμμετείχαν περισσότεροι από 50 αστυνομικοί ενώ «ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το εν λόγο σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία».

«Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στο λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμιση ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός, ο οποίος χαρακτήρισε την επιχειρήση «δύσκολη».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία «στην κατοχή του Ασπιώτη βρέθηκε και κατασχέθηκε τσαντάκι μέσης που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και σε κοντινή απόσταση από το σημείο εντοπισμού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη:

-κυνηγητικό μονόκαννο όπλο, οπλισμένο έτοιμο για χρήση, με φυσίγγιο στη θαλάμη
- ένα (1) ακόμα κυνηγητικό φυσίγγιο
- δύο (2) μαχαίρια με ξύλινη λαβή και δύο σουγιάδες μήκους λάμας από 15 έως 20 εκ.
- τέσσερις (4) συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ( PowerBank )
- δύο (2) κατσαβίδια
- φωτιστική λάμπα ελαίου, μικρός προβολέας και επαναφορτιζόμενος φακός χειρός
- ηλιακό πάνελ παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών
- τρεις (3) φορτιστές κινητών τηλεφώνων
- μικρό χρηματικό ποσό
- σακίδιο πλάτης παραλλαγής και ένας υπνόσακος ( Sleeping Bag )
- ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο καθώς και ρουχισμός

Πώς έφτασαν οι Αρχές στον εντοπισμό του

Ο φερόμενος ως βιαστής της 34χρονης Αλβανιδας ο οποίος αναζητούνταν εδώ και μέρες από τις αστυνομικές Αρχές, είχε καταφέρει να χτίσει μια μικρή ξύλινη καλύβα δίπλα στην παραλία Άγιος Γόρδιος στη περιοχή Λευκιμη της Κέρκυρας, προσποιουμενος τον ερημίτη ώστε να μπορέσει να περάσει απαρατήρητος. Η ανάγκη του όμως να αναζητήσει τροφη και νερό τον ανάγκαζε να περιφέρεται για ορισμένο χρονικό διάστημα σε καθημερινή ωστόσο βάση στη συγκεκριμένη παραλια την οποία επισκεπτεται κόσμος, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Το Σάββατο λοιπόν στην παραλία του Αγίου Γορδιου βρέθηκαν αρκετοί επισκέπτες αλλά και ντόπιοι της περιοχής που κατέβηκαν για μια βουτιά εκμεταλλευομενοι τις ήπιες καιρικές συνθήκες. Ο Ασπιωτης έκανε το λάθος να βγει από την κρυψώνα του στη προσπάθεια να αναζητήσει τροφη και τότε ένας κάτοικος της περιοχής τον αναγνώρισε. Χωρις να τον πλησιάσει κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο την αστυνομία και το Λιμενικό προκειμένου να τους ενημερώσει για την παρουσία του αναζητουμενου στη παραλια.

Αμέσως δόθηκε σήμα από στεριά και θάλασσα και μεσα σε λίγη ώρα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού βρίσκονταν στο σημείο, έτοιμοι να επέμβουν. Όταν ο Ασπιωτης αντελήφθη την παρουσία τους, παρότι δεν είχε πολλές δυνάμεις, έτρεξε να ξεφύγει με αστυνομικούς και λιμενικούς να τον καταδιώκουν. Ωστόσο στη προσπαθεια του να γλιτώσει τη σύλληψη, γλίστρησε σε μια χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη μέση και στα πόδια, ωστόσο διατηρούσε τις αισθήσεις του και ήταν συνεργασιμος με τις Αρχές. Για τον απεγκλωβισμο του χρειάστηκε η συνδρομη της Πυροσβεστικής και της ομάδας διάσωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού

Ηράκλειο: 17,5 χρόνια κάθειρξη στον διευθυντή Γυμνασίου για σeξουαλική κακοποίηση μαθήτριας ‑ Αναγκάστηκε να ομολογήσει

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τρεις από τις τέσσερις αποδιδόμενες πράξεις, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό και δεν έδωσε ανασταλτικό στην έφεση

Σεισμοί Βενεζουέλα: Συγκλονιστικό βίντεο από διάσωση τριών παιδιών από συντρίμμια κτηρίου

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Οι εικόνες της διάσωσης έχουν πυροδοτήσει ένα κύμα ελπίδας και αλληλεγγύης

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο – Καίγονται τρία σπίτια – Πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από το εργοστάσιο είναι ορατός από πολλές περιοχές του Ηρακλείου

Θλίψη για τον θάνατο 27χρονης από την Κρήτη που έδινε μάχη με τη νόσο ALS

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Την απώλεια της νεαρής γυναίκας γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ελληνικός Σύλλογος Ατόμων με Νόσους του Κινητικού Νευρώνα

Υπόθεση αιμομιξίας στις ΗΠΑ: Τι ποινή πήρε ο πατέρας που οδήγησε την 18χρονη κόρη του στην αυτοκτονία

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η καταδίκη του 41χρονου Στίβεν Τσάβεζ σε μόλις ένα χρόνο φυλάκιση κομητείας προκάλεσε οργή στην Καλιφόρνια, καθώς η εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή της μέγιστης ποινής.

Θάνατος 30χρονου επιβάτη σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ: Έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού

Ελλάδα 25.06.2026
Η αστυνομία ανέφερε ότι διερευνά αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας είχε συμπεριφερθεί επιθετικά, διαταράσσοντας την τάξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ότι ο πιλότος είχε ζητήσει προτεραιότητα προσγείωσης

Μουντιάλ 2026: Το μυστήριο του ρολογιού και το αίτημα της Τουρκίας για επανάληψη

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Τουρκία ζήτησε επανάληψη του αγώνα με την Παραγουάη λόγω επεισοδίου με τον διαιτητή και το ρολόι, αλλά η FIFA απέρριψε το αίτημα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου ‑ Κολύμπησαν για να σωθούν οι χειριστές

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
O χειριστής και ο συγκυβερνήτης που επέβαιναν στο ελικόπτερο είναι καλά στην υγεία τους