E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κέρκυρα: Το «τέρας του Κάβου» κρυβόταν με κυνηγετικό όπλο έτοιμο για χρήση

Πώς έφτασαν οι Αρχές στον εντοπισμό του

Δημοσίευση 25/5/2020 | 09:48

Κέρκυρα: Το «τέρας του Κάβου» κρυβόταν με κυνηγετικό όπλο έτοιμο για χρήση

Κυνηγετικό όπλο με τη σφαίρα στη θαλάμη είχε στην κατοχή του ο Δημήτρης Ασπιώτης, ο αποκαλούμενος και «τέρας του Κάβου», ο οποίος κρυβόταν για περισσότερες από δύο εβδομάδες σε δύσβατες και δασώδεις περιοχές στα νότια της Κέρκυρας πριν να συλληφθεί σε χαράδρα το Σάββατο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην κατοχή του Ασπιώτη βρέθηκαν «δύο φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμός διαβίωσης στην ύπαιθρο».

Το «τέρας του Κάβου», ο οποίος αναζητείτο για την απαγωγή και τον βιασμό μιας 34χρονης, προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς αλλά έπεσε σε χάραδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανασύρουν το «τέρας του Κάβου» από τη χαράδρα.

Ο Ασπιώτης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχει υποστεί κάταγμα στο ισχίο, έχει αιμάτωμα νεφρού, κάταγμα στα πλευρά και στον σπόνδυλο

Όπως είπε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας Ματθαίος Γιαννούλης για στην επιχείρηση της σύλληψης του Ασπιώτη συμμετείχαν περισσότεροι από 50 αστυνομικοί ενώ «ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το εν λόγο σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία».

«Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στο λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμιση ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός, ο οποίος χαρακτήρισε την επιχειρήση «δύσκολη».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία «στην κατοχή του Ασπιώτη βρέθηκε και κατασχέθηκε τσαντάκι μέσης που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και σε κοντινή απόσταση από το σημείο εντοπισμού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη:

-κυνηγητικό μονόκαννο όπλο, οπλισμένο έτοιμο για χρήση, με φυσίγγιο στη θαλάμη
- ένα (1) ακόμα κυνηγητικό φυσίγγιο
- δύο (2) μαχαίρια με ξύλινη λαβή και δύο σουγιάδες μήκους λάμας από 15 έως 20 εκ.
- τέσσερις (4) συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ( PowerBank )
- δύο (2) κατσαβίδια
- φωτιστική λάμπα ελαίου, μικρός προβολέας και επαναφορτιζόμενος φακός χειρός
- ηλιακό πάνελ παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών
- τρεις (3) φορτιστές κινητών τηλεφώνων
- μικρό χρηματικό ποσό
- σακίδιο πλάτης παραλλαγής και ένας υπνόσακος ( Sleeping Bag )
- ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο καθώς και ρουχισμός

Πώς έφτασαν οι Αρχές στον εντοπισμό του

Ο φερόμενος ως βιαστής της 34χρονης Αλβανιδας ο οποίος αναζητούνταν εδώ και μέρες από τις αστυνομικές Αρχές, είχε καταφέρει να χτίσει μια μικρή ξύλινη καλύβα δίπλα στην παραλία Άγιος Γόρδιος στη περιοχή Λευκιμη της Κέρκυρας, προσποιουμενος τον ερημίτη ώστε να μπορέσει να περάσει απαρατήρητος. Η ανάγκη του όμως να αναζητήσει τροφη και νερό τον ανάγκαζε να περιφέρεται για ορισμένο χρονικό διάστημα σε καθημερινή ωστόσο βάση στη συγκεκριμένη παραλια την οποία επισκεπτεται κόσμος, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Το Σάββατο λοιπόν στην παραλία του Αγίου Γορδιου βρέθηκαν αρκετοί επισκέπτες αλλά και ντόπιοι της περιοχής που κατέβηκαν για μια βουτιά εκμεταλλευομενοι τις ήπιες καιρικές συνθήκες. Ο Ασπιωτης έκανε το λάθος να βγει από την κρυψώνα του στη προσπάθεια να αναζητήσει τροφη και τότε ένας κάτοικος της περιοχής τον αναγνώρισε. Χωρις να τον πλησιάσει κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο την αστυνομία και το Λιμενικό προκειμένου να τους ενημερώσει για την παρουσία του αναζητουμενου στη παραλια.

Αμέσως δόθηκε σήμα από στεριά και θάλασσα και μεσα σε λίγη ώρα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού βρίσκονταν στο σημείο, έτοιμοι να επέμβουν. Όταν ο Ασπιωτης αντελήφθη την παρουσία τους, παρότι δεν είχε πολλές δυνάμεις, έτρεξε να ξεφύγει με αστυνομικούς και λιμενικούς να τον καταδιώκουν. Ωστόσο στη προσπαθεια του να γλιτώσει τη σύλληψη, γλίστρησε σε μια χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη μέση και στα πόδια, ωστόσο διατηρούσε τις αισθήσεις του και ήταν συνεργασιμος με τις Αρχές. Για τον απεγκλωβισμο του χρειάστηκε η συνδρομη της Πυροσβεστικής και της ομάδας διάσωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ακριβότερο ελληνικό έργο του 20ού αιώνα: Η «Ποίηση» του Παρθένη πουλήθηκε 1.258.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η χθεσινή δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Παρίσι κατέγραψε την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών

Ξέσπασμα Τσιτσιπά προς τον πατέρα του για ακόμη μία φορά με βαριές εκφράσεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο Τσιτσιπάς έβρισε τον πατέρα του επειδή δεν έβρισκε ένα αντικείμενο

Ρατσιστική επίθεση σε Κινέζα φοιτήτρια στον Πειραιά: «Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σοβαρή καταγγελία έκανε μία Κινέζα φοιτήτρια, για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα νεαρών στο τραμ, κοντά στον Πειραιά.

Σύμη: Εξελίξεις στην υπόθεση της 13χρονης που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η 13χρονη, υπό την καθοδήγηση του 15χρονου φίλου της, φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει τη μητέρα της στη Σύμη.

Σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Ξυλοκόπησε τον 87χρονο θείο του, βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε στην αυλή του σπιτιού του χρησιμοποιώντας σφυρί

Δαφνί: Είχε δοθεί εντολή να δέσουν τον 48χρονο μία ημέρα πριν στραγγαλίσει τον 59χρονο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/5, 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε τον 59χρονο, με τον οποίο έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

«Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» – Η νέα ανάρτηση Τσίπρα

Πολιτική 21.05.2026
O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε φωτογραφία

Αποκαλύψεις για το τροχαίο στη Ρόδο: Ο 45χρονος είχε το παιδί του στο αυτοκίνητο ‑ «Παραβίασε κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τι αναφέρει η έκθεση για το τρομακτικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη στη Ρόδο

Ακρίβεια και ανατιμήσεις «γονατίζουν» τα νοικοκυριά

Οικονομία 21.05.2026
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και βασικές ανάγκες, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές ή οικογενειακές μικρές επιθυμίες