E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε τους ληστές μέσα στο σπίτι του και ειδοποίησε την αστυνομία

Η διάρρηξη έγινε άγρια ληστεία στην Καλαμαριά. Ο ιδιοκτήτης είχε καθαρό μυαλό τη δύσκολη στιγμή, αλλά οι δράστες ήταν αποφασισμένοι για όλα…

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/5/2020 | 13:26

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε τους ληστές μέσα στο σπίτι του και ειδοποίησε την αστυνομία

Στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι φέρονται ως μέλη συμμορίας, που ενέχεται σε υπόθεση ληστείας σε κατοικία στην Καλαμαριά, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 23, 26, 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Συμμορίας», «Ληστείας» και «Κλοπής».

Αναλυτικότερα, οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες διέρρηξαν χθες το βράδυ μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, κοσμήματα και αντικείμενα.

Προσερχόμενος στην κατοικία του ο σαρανταοκτάχρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αντιλήφθηκε την παρουσία των ανδρών και κλείδωσε την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας, προκειμένου να έχει χρόνο να ειδοποιήσει την αστυνομία, πριν διαφύγουν. Οι φερόμενοι ως δράστες παραβίασαν την πόρτα και -σύμφωνα με την αστυνομία- επιτέθηκαν στον άντρα, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία τους. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο τέταρτος άντρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα στην περιοχή του Ευόσμου τα μέλη της συμμορίας, τα οποία και συνέλαβαν με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, συνελήφθη τριαντάχρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Υπόθαλψης» και «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», καθώς φέρεται να έκρυψε στο σπίτι του δύο εκ των ανδρών, προκειμένου να μη συλληφθούν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα, μέρος των οποίων ανήκει στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στην Καλαμαριά. Επίσης, έπειτα από έρευνες, κατασχέθηκαν από το όχημα που χρησιμοποίησαν οι τέσσερις άντρες και από την κατοχή δύο εξ αυτών, κλειδιά που αφαιρέθηκαν από το σπίτι στην Καλαμαριά και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας είχαν διαρρήξει νωρίτερα ακόμη ένα διαμέρισμα στην ίδια περιοχή. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα._

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»

Ο παιδικός έρωτας που κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία: Φριχτό τέλος για ζευγάρι σχεδόν δύο χρόνια μετά τον γάμο

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα κίνητρα πίσω από το έγκλημα

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 89χρονος πιστολέρo: «Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο ίδιος φέρεται να επιμένει πως η αγανάκτηση όπλισε το χέρι του

Η δίκη του αιώνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Έλον Μασκ στο εδώλιο κατά της OpenAI

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η δίκη του Έλον Μασκ κατά του Σαμ Αλτμαν, του OpenAI και της Microsoft ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, με τον ιδρυτή της Tesla να υποστηρίζει ότι το OpenAI πρόδωσε την αρχική μη κερδοσκοπική αποστολή του

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

Ελλάδα 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

89χρονος: «Αν ήθελα θα τους σκότωνα αλλά το έκανα για τον ντόρο γιατί δεν βρίσκω το δίκιο μου»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα πρώτα λόγια του 89χρονου στους αστυνομικούς

Η NASA εντόπισε γιγαντιαίο «μάτι» 40 χιλιομέτρων στη Σαχάρα

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Πώς δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό φαινόμενο

Shrinkflation: Η «σιωπηλή» ακρίβεια στα ράφια – Πώς να την εντοπίσετε

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές