E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέο παραλήρημα Τραμπ: «O κορωνοϊός θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο»

Την ίδια ώρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/5/2020 | 08:52

Νέο παραλήρημα Τραμπ: «O κορωνοϊός θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο»

Τον ρόλο του επιστήμονα έδειξε να αναλαμβάνει για άλλη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός «θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο». Κι αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών ότι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο ιός είναι μέσω της ανάπτυξης αποτελεσματικού εμβολίου.

«Πιστεύω για τα εμβόλια ό,τι πιστεύω για τα τεστ: Αυτό θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο. Θα εξαφανιστεί και δεν θα το ξαναδούμε πιθανότατα μετά από μια χρονική περίοδο» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο επισήμανε ότι θα υπάρξουν «αναζωπυρώσεις» μια εκ των οποίων θα συμβεί το προσεχές φθινόπωρο αλλά ότι θα υποχωρήσουν τελικά.

«Υπήρξαν ορισμένοι ιοί ή γρίπες που ήρθαν και έφυγαν και ποτέ δεν βρήκαν εμβόλιο. Και εξαφανίστηκαν. Δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά. Πέθαναν όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα» επέμεινε ο Τραμπ.

Μετά από τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, πάντως, ο Τραμπ έκανε μισό βήμα πίσω λέγοντας ότι «λένε (σ.σ. οι ειδικοί) ότι θα φυγεί - όχι απαραίτητα φέτος - δεν σημαίνει ότι θα αυτό θα γίνει το φθινόπωρο ή μετά το φθινόπωρο. Αλλά τελικά θα εξαφανιστεί. Το ερώτημα είναι αν χρειαζόμαστε εμβόλιο. Κάποια στιγμή πιθανότατα θα εξαφανιστεί μόνος του. Αν είχαμε εμβόλιο αυτό θα μας βοηθούσε».

Λίγη ώρα νωρίτερα κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι Αμερικανός πρόεδρος δεν ήρθε πρόσφατα σε επαφή με το μέλος του προσωπικού του αντιπροέδρου Μάικ Πενς που διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό. Δόθηκαν διαβεβαι΄ωσεις πάντω πως ούτε ο Τραμπ ούτε ο Πενς είχαν έρθει σε επαφή πρόσφατα με το εν λόγω άτομο που προσβλήθηκε από τον ιό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες οι ΗΠΑ κατέγραψαν 1.635 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό στη χώρα σε 77.178 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ καταμετρώνται πλέον πάνω από 1,28 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης (+29.079 σε 24 ώρες). Σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί. Οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων δεν έχουν πέσει κάτω από το φράγμα των 1.000 από την 1η Απριλίου. Αφού κατέγραψαν πάνω από 3.100 θανάτους σε 24 ώρες περί τα μέσα του προηγούμενου μήνα, οι ΗΠΑ παραμένουν σε ένα «πλατό», ένα πολύ υψηλό επίπεδο θανάτων εξαιτίας της επιδημίας, από το οποίο δυσκολεύονται να κατέβουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Μαλλιοτραβήγματα και ξύλο σε τελετή αποφοίτησης καθολικού νηπιαγωγείου

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η κόντρα καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Χαιρόταν που είναι απατεώνας» ο αναισθησιολόγος που πιάστηκε να ζητά φακελάκι

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
«Ήθελα να προστατέψω τη μάνα μου» – Ξέσπασε ο γιος της ασθενούς

Έμπολα στο Κονγκό: Αναβαθμίζεται σε «πολύ υψηλός» ο κίνδυνος έξαρσης από τον ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ποια αντιική θεραπεία εξετάζει η επιστημονική κοινότητα

Ποινή 10 μηνών με αναστολή στους δύο Έλληνες για τη σημαία με το «Ορθοδοξία ή Θάνατος» μέσα στην Αγια‑Σοφιά

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Παρά την καταδίκη, οι δύο Έλληνες δεν παραμένουν υπό κράτηση και είναι πλέον ελεύθεροι να αποχωρήσουν από την Τουρκία

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Γκουαρδιόλα

E-Daily 3.Left 22.05.2026
«Τίποτα δεν είναι για πάντα», λέει ο Πεπ Γκουαρδιόλα που αποχωρεί από τη Σίτι μετά από 10 χρόνια

Final Four 2026: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ‑ Ποιοι δρόμοι κλείνουν

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε - Οι πρώτοι φίλαθλοί του μπήκαν στο ΟΑΚΑ

Πορτογαλία: Βίντεο δείχνει τη μητέρα και τον πατριό πριν εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε δάσος

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι το ψυχικό τραύμα της εγκατάλειψης θα συνοδεύει τα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους

ΕΙΝΑΠ: Προκηρύχθηκαν 1.131 θέσεις γιατρών, ενώ τα κενά στα νοσοκομεία είναι πάνω από 6.000

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Περικόπηκαν ακόμα και αιτήματα διοικήσεων νοσοκομείων που αφορούσαν επιτακτικές ανάγκες, υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές με 155 «όχι»

Ελλάδα 22.05.2026
Η αντιπολίτευση, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας - Συνολικά συμμετείχαν 161 βουλευτές, από τους οποίους οι 155 βουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης και έξι υπέρ

Ηλικιωμένη έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου στο Φάληρο ενώ έκανε δουλειές

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Νίκος Πλακιάς: Κανένας συγγενής θύματος των Τεμπών δεν πήγε στην εκδήλωση για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ο Νίκος Πλακιάς είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στην επιλογή της Μαρίας Καρυστιανού να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος