Xαρδαλιάς: Ποια μέτρα παρατείνονται
Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά για τις παραβάσεις σε εκκλησίες
Δημοσίευση 13/4/2020 | 18:39

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε πως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Ακόμη, έστειλε αυστηρό μήνυμα στις δύο περιπτώσεις ιερέων που παρενέβησαν τα μέτρα.
«Δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας και δεν μπορούν να καταπατούν τα όσα έχει πει η Ιερά Σύνοδος», είπε.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΑλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής συντάξεων 13/4/2020Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα σε σπίτια συγγενών και φίλων, τόνισε.
«Το κάνουμε αυτό για να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς και να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα όλοι μαζί», ανέφερε.
Ανησυχία για το κρούσμα σε καταυλισμό στην Ξάνθη - Ποια μέτρα παρατείνονται
Αναφερόμενος στην Ξάνθη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «τo θετικό κρούσμα από τον καταυλισμό των Ρομά μας δημιούργησε ανησυχία».
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΤσιόδρας: 99 νεκροί ‑ 31 νέα κρούσματα 13/4/2020Τόνισε πως «οριοθετήθηκαν οι περιοχές ελέγχου, οργανώσαμε την αντιπροσωπευτικότητα των δειγμάτων, προχωρήσαμε στην λήψη 335 δειγμάτων και αναμένουμε αποτελέσματα».
Πρόσθεσε πως παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους δήμους Καστοριάς και Ξάνθης για δέκα μέρες.
Επίσης, παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία Θεσσαλονίκης καθώς και ο περιορισμός κίνησης πολιτών στα Ιωάννινα, μέχρι 27 Απριλίου.
Ακόμη, ενημέρωσε ότι την Κυριακή έγιναν έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο, όχι μόνο στην Νέα Μάκρη και διαμήνυσε ότι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και κάλεσε όσους έχουν την ευθύνη οίκων ευγηρίας να τηρούν όλους τους όρους με προσοχή. «Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς», υπογράμμισε.
Ανακοίνωσε ακόμα ότι ολοκληρώνεται αύριο, Τρίτη η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.
«Η προστασία και η διαφύλαξη των συμπολιτών μας που είναι σε ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη, οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς και κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής», είπε με αυστηρό τόνο.