E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Airbnb: Ετοιμάζει αποζημιώσεις για ιδιοκτήτες

Ποια η προϋπόθεση

Δημοσίευση 10/4/2020 | 10:24

Airbnb: Ετοιμάζει αποζημιώσεις για ιδιοκτήτες

Πρόγραμμα βοήθειας ύψους 250 εκατ. δολ. θα διαθέσει στους συνεργάτες της, ιδιοκτήτες ακινήτων, η Airbnb.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαμοιρασμού στον κόσμο, προτίθεται να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες για τις κρατήσεις που ακυρώθηκαν στα καταλύματα τους λόγω κορωνοϊου.

Η εταιρία θα καταβάλει το 25% της αξίας της κάθε ακυρωθείσας κράτησης.

Προϋπόθεση για να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση είναι η κράτηση να πραγματοποιήθηκε έως και τις 14 Μαρτίου, με άφιξη του επισκέπτη μεταξύ της 14ης Μαρτίου και της 31ης Μαΐου.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ημέρες στους οικοδεσπότες μέσω σχετικού email.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι οι πληρωμές των αποζημιώσεων από την Airbnb προς τους ιδιοκτήτες θα γίνονται κάθε μήνα. Δηλαδή, μία πληρωμή στο τέλος Απριλίου και μία ακόμα στο τέλος Μαΐου.

Αυτό όμως που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν θα αφορά το σύνολο των αγορών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι, επιλέγουν λόγω της κρίσης να επιστρέψουν στην μακροχρόνια μίσθωση του διαμερίσματός τους, με αποτέλεσμα να αναμένεται να παρατηρηθεί μείωση των ενοικίων.

«Η Ελλάδα, είχε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, οδεύοντας προς τον κορεσμό της αγοράς, Αναμένουμε μετά το καλοκαίρι πάρα πολλοί ιδιοκτήτες να επιστρέψουν στις μακροχρόνιες μισθώσεις», λέει στα «Νέα» ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα 27.03.2026
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα 27.03.2026
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα 27.03.2026
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος 27.03.2026
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος 27.03.2026
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα 27.03.2026
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα 27.03.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα 27.03.2026
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα 27.03.2026
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος 27.03.2026
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»