E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Corriere della Sera: Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα του κορωνοϊού

Η ιταλική εφημερίδα προσπαθεί να εξηγήσει την ως τώρα επιτυχία της χώρας μας στην αντιμετώπιση του ιού

Δημοσίευση 8/4/2020 | 22:36

Corriere della Sera: Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα του κορωνοϊού

Η γειτονική Ιταλία υποφέρει από τον Covid-19, η Ελλάδα όχι και η Corriere della Sera αναρωτιέται τον λόγο.

Σε άρθρο στην ιστοσελίδα της, η ιταλική εφημερίδα επιχειρεί να δώσει μια εξήγηση για τον λόγο που τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα, σε σχέση με την Ιταλία, στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η Corriere della Sera, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζει ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορωνοϊού.

Όπως γράφει, «ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ήταν προσεκτικός και ταπεινός» και «αυτή την φορά, η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη».

Η Corriere προσθέτει ότι η χώρα μας δεν έχασε χρόνο περιμένοντας να καταγραφούν θάνατοι, αλλά έκλεισε αμέσως τα σχολεία και απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις, με μια λύση «α λα ιταλικά».

«Μια λύση η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί», εξηγεί η ιταλική εφημερίδα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι περιορίστηκε έγκαιρα η διάδοση της ασθένειας από τους προσκυνητές που είχαν επιστρέψει απ' τους 'Αγιους Τόπους, τονίζοντας ότι «τα εύσημα πρέπει να δοθούν κυρίως στους Έλληνες, οι οποίοι, χωρίς να δουν κόσμο να πεθαίνει γύρω τους, στάθηκαν ικανοί να σεβαστούν τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε η κυβέρνηση».

Καταλήγοντας, η Corriere della Sera σημειωνει πως «κάποιοι παρατηρητές λένε ότι ο περιορισμός της ασθένειας ήταν πιο εύκολος, διότι η Ελλάδα δεν είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ο κόσμος συχνάζει μαζικά στα καφέ, όπως και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού