E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Κύριος παράγοντας κινδύνου και η παχυσαρκία

Τι δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Γαλλίας

Δημοσίευση 8/4/2020 | 21:05

Κορωνοϊός: Κύριος παράγοντας κινδύνου και η παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι ένας κύριος παράγοντας κινδύνου για τη μόλυνση από κορωνοϊό δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Γαλλίας.

Μάλιστα όπως τόνισε οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ευάλωτες καθώς η παχυσαρκία διατηρεί υψηλά επίπεδα στη χώρα. Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, που είναι επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που κάνει τις εισηγήσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας, δήλωσε πως έως και 17 εκατ. από τα 67 εκατ. των Γάλλων πολιτών αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο από τον κορωνοϊό λόγω ηλικίας, ασθενειών και από την παχυσαρκία.

«Αυτός ο ιός είναι τρομακτικός, μπορεί να χτυπήσει νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα υπέρβαρους νέους ανθρώπους. Εκείνοι που είναι υπέρβαροι πρέπει πραγματικά να προσέχουν», δήλωσε ο Ντελφρεσί στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Αυτός είναι ο λόγος που ανησυχούμε για τους φίλους μας στην Αμερική, όπου το πρόβλημα από την παχυσαρκία γνωστό και όπου θα έχουν πιθανόν τα περισσότερα προβλήματα λόγω παχυσαρκίας».

Ο Ντελφρεσί είπε πως το 88% όσων έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό υπέφεραν μόνο από σοβαρά συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της γρίπης.

Το ποσοστό θνησιμότητας για τους νέους που εισάγονται στα νοσοκομεία με σοβαρή αναπνευστική ασθένεια COVID-19 είναι περίπου 2% είπε, όμως αυξάνεται στο 14% για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους.

Παρά τη ραγδαία εξάπλωση του ιού στη Γαλλία, η χώρα είναι ακόμη πολύ μακριά από το σημείο όπου το 50% έως 60% του πληθυσμού θα έχει μολυνθεί και αναρρώσει και στο οποίο σημείο θα έχει φθάσει ένα κάποιο επίπεδο «ανοσίας της αγέλης», δήλωσε ο Ντελφρεσί.

«Τα αρχικά δεδομένα δείχνουν πως ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί να έχουν αναπτύξει ανοσία είναι χαμηλότερος από ό,τι φανταζόμαστε, περίπου 10-15%», δήλωσε ο βετεράνος ειδικός στις μεταδοτικές ασθένειες ο οποίος ηγήθηκε των ερευνών στη Γαλλία για τον Έμπολα και το AIDS.

Είπε πως είναι πολύ νωρίς για να αρθεί η καραντίνα στη Γαλλία, η οποία ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 15 Απριλίου.

Η σύσταση του συμβουλίου είναι να συνεχιστούν για αρκετές εβδομάδες τα μέτρα αυστηρού περιορισμού και πως για να αρθεί η καραντίνα, θα πρέπει να μειωθεί η πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας και να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Χθες, Τρίτη, ο αριθμός των ασθενών της COVID-19 που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ αυξήθηκε μόλις κατά 59 (1%) στους 7.131, όμως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και πιθανών κρουσμάτων που έχει καταγραφεί σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε σε επίπεδο ρεκόρ κατά 11.059 ή 11%, φθάνοντας τα 109.069 καθώς όλο και περισσότεροι οίκοι ευγηρίας ανακοίνωσαν αθροιστικά στοιχεία για πρώτη φορά.

Μια τρίτη προϋπόθεση προκειμένου να αρθεί η καραντίνα είναι να υπάρχουν επαρκή αποθέματα εφοδίων, είπε ο Ντελφρεσί, κυρίως μασκών, κιτ διαγνωστικών τεστ και εργαλείων για τον εντοπισμό μολυσμένων ασθενών.

Η ικανότητα διενέργειας τεστ στη Γαλλία αυξήθηκε από 3.000 την ημέρα στα μέσα Μαρτίου σε 30.000 σε καθημερινή βάση σήμερα και θα αυξηθεί σε 100.000 έως 250.000 την ημέρα σε περίπου δύο εβδομάδες, είπε.

Η παχυσαρκία έχει αναφερθεί ως μια πιθανή εξήγηση για τον μεγαλύτερο από το μέσο κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων της COVID-19 στην πόλη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ και στο Μεξικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: 40 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ η ραδιενέργεια εντοπίζεται σε γάλα, τυριά και κρέας

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Τι αναφέρει η Αρχή πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας της Γαλλίας

Πέθανε ο Ντιν Ταβουλάρης

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο Έλληνας πίσω από τον «Νονό» και το «Αποκάλυψη Τώρα»

Ιράν: Ενεργοποιήθηκαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Τεχεράνη

Κόσμος 23.04.2026
Το ιρανικό πρακτορείο Mehr μεταδίδει ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που «εμπλέκονται με εχθρικούς στόχους», ενεργοποιήθηκαν στην Τεχεράνη

Έκανε μπάνιο με τους φακούς επαφής και έχασε την όρασή της μέσα σε λίγες μέρες

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το καθημερινό λάθος με τους φακούς επαφής που μπορεί να σε τυφλώσει, όπως δυστυχώς συνέβη σε μία νεαρή Αμερικανίδα

Τραγωδία στην Πάτρα: Πέθανε βρέφος 14 ημερών

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τη γέννησή του

Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τράκτορα – Ένας σοβαρά τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σοβαρά τραυματισμένος

Μυστήριο στον πλανήτη Αρη: Βράχος που θυμίζει κρανίο δεινοσαύρου «τρελαίνει» το διαδίκτυο

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το Perseverance της NASA φωτογράφισε «κρανίο» στον Κόκκινο Πλανήτη

Κεφαλονιά: «Δεν είχε σχέση με ναρκωτικά η Μυρτώ, ούτε ποτό δεν έπινε», λέει ο σύντροφός της 19χρονης

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο σύντροφος της Μυρτούς κατέθεσε στην ανακρίτρια για τα γεγονότα της νύχτας πριν τον θάνατό της, με την κατάθεσή του να θεωρείται κρίσιμη για την υπόθεση

Ποιος ράπερ είναι αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή για τον διαμελισμό 14χρονης

Κόσμος 23.04.2026
Η 14χρονη Σελέστε Ρίβας Ερνάντεζ πέθανε από πολλαπλά διαμπερή τραύματα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως ανθρωποκτονία από το ιατροδικαστικό γραφείο του Λος Αντζελες

Θρίαμβος της Πρεβολαράκη! Εξασφάλισε το ασημένιο και πάει για νέο χρυσό στο Ευρωπαϊκό πάλης

Αθλητικά Νέα 23.04.2026
Η Μαρία Πρεβολαράκη προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον θρόνο της.

Τροχαίο στη Λιοσίων: Στη φυλακή ο 16χρονος που παρέσυρε την ανήλικη

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Τι υποστήριξε στην απολογία του

Τραγωδία στην Ιταλία: 46χρονη έπεσε από το μπαλκόνι με τα τρία παιδιά της

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Χαροπαλεύει το 5χρονο παιδί της