E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Κύριος παράγοντας κινδύνου και η παχυσαρκία

Τι δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Γαλλίας

Δημοσίευση 8/4/2020 | 21:05

Κορωνοϊός: Κύριος παράγοντας κινδύνου και η παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι ένας κύριος παράγοντας κινδύνου για τη μόλυνση από κορωνοϊό δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Γαλλίας.

Μάλιστα όπως τόνισε οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ευάλωτες καθώς η παχυσαρκία διατηρεί υψηλά επίπεδα στη χώρα. Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, που είναι επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που κάνει τις εισηγήσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας, δήλωσε πως έως και 17 εκατ. από τα 67 εκατ. των Γάλλων πολιτών αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο από τον κορωνοϊό λόγω ηλικίας, ασθενειών και από την παχυσαρκία.

«Αυτός ο ιός είναι τρομακτικός, μπορεί να χτυπήσει νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα υπέρβαρους νέους ανθρώπους. Εκείνοι που είναι υπέρβαροι πρέπει πραγματικά να προσέχουν», δήλωσε ο Ντελφρεσί στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Αυτός είναι ο λόγος που ανησυχούμε για τους φίλους μας στην Αμερική, όπου το πρόβλημα από την παχυσαρκία γνωστό και όπου θα έχουν πιθανόν τα περισσότερα προβλήματα λόγω παχυσαρκίας».

Ο Ντελφρεσί είπε πως το 88% όσων έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό υπέφεραν μόνο από σοβαρά συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της γρίπης.

Το ποσοστό θνησιμότητας για τους νέους που εισάγονται στα νοσοκομεία με σοβαρή αναπνευστική ασθένεια COVID-19 είναι περίπου 2% είπε, όμως αυξάνεται στο 14% για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους.

Παρά τη ραγδαία εξάπλωση του ιού στη Γαλλία, η χώρα είναι ακόμη πολύ μακριά από το σημείο όπου το 50% έως 60% του πληθυσμού θα έχει μολυνθεί και αναρρώσει και στο οποίο σημείο θα έχει φθάσει ένα κάποιο επίπεδο «ανοσίας της αγέλης», δήλωσε ο Ντελφρεσί.

«Τα αρχικά δεδομένα δείχνουν πως ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί να έχουν αναπτύξει ανοσία είναι χαμηλότερος από ό,τι φανταζόμαστε, περίπου 10-15%», δήλωσε ο βετεράνος ειδικός στις μεταδοτικές ασθένειες ο οποίος ηγήθηκε των ερευνών στη Γαλλία για τον Έμπολα και το AIDS.

Είπε πως είναι πολύ νωρίς για να αρθεί η καραντίνα στη Γαλλία, η οποία ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 15 Απριλίου.

Η σύσταση του συμβουλίου είναι να συνεχιστούν για αρκετές εβδομάδες τα μέτρα αυστηρού περιορισμού και πως για να αρθεί η καραντίνα, θα πρέπει να μειωθεί η πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας και να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Χθες, Τρίτη, ο αριθμός των ασθενών της COVID-19 που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ αυξήθηκε μόλις κατά 59 (1%) στους 7.131, όμως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και πιθανών κρουσμάτων που έχει καταγραφεί σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε σε επίπεδο ρεκόρ κατά 11.059 ή 11%, φθάνοντας τα 109.069 καθώς όλο και περισσότεροι οίκοι ευγηρίας ανακοίνωσαν αθροιστικά στοιχεία για πρώτη φορά.

Μια τρίτη προϋπόθεση προκειμένου να αρθεί η καραντίνα είναι να υπάρχουν επαρκή αποθέματα εφοδίων, είπε ο Ντελφρεσί, κυρίως μασκών, κιτ διαγνωστικών τεστ και εργαλείων για τον εντοπισμό μολυσμένων ασθενών.

Η ικανότητα διενέργειας τεστ στη Γαλλία αυξήθηκε από 3.000 την ημέρα στα μέσα Μαρτίου σε 30.000 σε καθημερινή βάση σήμερα και θα αυξηθεί σε 100.000 έως 250.000 την ημέρα σε περίπου δύο εβδομάδες, είπε.

Η παχυσαρκία έχει αναφερθεί ως μια πιθανή εξήγηση για τον μεγαλύτερο από το μέσο κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων της COVID-19 στην πόλη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ και στο Μεξικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεωρία συνωμοσίας: Πώς το χτύπημα στο Ιράν συνδυάζεται με τη 9/11

Κόσμος 01.03.2026
Η επίθεση στο Ιράν βύθισε την περιοχή στην αβεβαιότητα και πυροδότησε έντονη συζήτηση στο διαδίκτυο

Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρός και ο πρώην πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

Κόσμος 01.03.2026
Σύμφωνα με τους Ιρανούς σκοτώθηκε στις επιδρομές του Σαββάτου στην Τεχεράνη

Κολωνός: Συνελήφθη ο σύντροφος της 31χρονης εγκύου που βρέθηκε νεκρή

Ελλάδα 01.03.2026
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 37χρονος σύντροφος της 31χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στον Κολωνό

Απειλητικό ιρανικό βίντεο με F‑4 Phantom: Σχέδια για χτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις

Κόσμος 01.03.2026
Το Ιράν εξακολουθεί να χρησιμοποιεί παλαιά αεροσκάφη F-4 Phantom II αμερικανικής κατασκευής που αποκτήθηκαν πριν από το 1979

Η Ιρανή που άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ έγινε πάλι viral

Κόσμος 01.03.2026
«Στο είπα ότι θα χορέψουμε πάνω στον τάφο σου, έτσι δεν είναι;» έγραψε η Ιρανή σε ανάρτηση στο «X»

Αχμάντ Βαχίντι: Αυτός είναι ο νέος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν

Κόσμος 01.03.2026
Ο προηγούμενος διοικητής, στρατηγός Μοχάμεντ Πακπούρ, σκοτώθηκε στις επιθέσεις που δέχθηκε το Ιράν το Σάββατο από αμερικανο-ισραηλινά πυρά

Iράν: Πλήθος κατέστρεψε μνημείο του Χαμενεΐ ‑ «Ονειρεύομαι; Γεια σου καινούργιο κόσμε!»

Κόσμος 01.03.2026
Πλήθος Ιρανών έριξε ένα μνημείο του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε πόλη του νότιου Ιράν

Θεσσαλονίκη: 34χρονος αποπειράθηκε να σκοτώσει τη σύντροφό του

Ελλάδα 01.03.2026
Ο άνδρας συνελήφθη - Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται

Το Ντουμπάι σε κατάσταση συναγερμού: Αδειάζουν τα ράφια, αγωνία για τους Έλληνες

Κόσμος 01.03.2026
Η αγωνία για τις εξελίξεις και ο φόβος νέων επιθέσεων οδηγούν ορισμένους στην απόφαση της προσωρινής επιστροφής στην Ελλάδα, έως ότου αποκατασταθεί η σταθερότητα

Αναχαιτίστηκαν ιρανικοί πύραυλοι με κατεύθυνση προς Κύπρο

Κόσμος 01.03.2026
Οι βρετανικές δυνάμεις «κατέρριψαν» ιρανικά drones με κατεύθυνση προς Κύπρο, που απείλησαν βρετανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Τζον Χίλι, στο Sky News

Βαγδάτη: Με μπουλντόζες προσπαθούν να σπάσουν τους φραγμούς προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

Κόσμος 01.03.2026
Oι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να αποτρέψουν την παραβίαση της περιμέτρου