E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Κύριος παράγοντας κινδύνου και η παχυσαρκία

Τι δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Γαλλίας

Δημοσίευση 8/4/2020 | 21:05

Κορωνοϊός: Κύριος παράγοντας κινδύνου και η παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι ένας κύριος παράγοντας κινδύνου για τη μόλυνση από κορωνοϊό δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Γαλλίας.

Μάλιστα όπως τόνισε οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ευάλωτες καθώς η παχυσαρκία διατηρεί υψηλά επίπεδα στη χώρα. Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, που είναι επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που κάνει τις εισηγήσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας, δήλωσε πως έως και 17 εκατ. από τα 67 εκατ. των Γάλλων πολιτών αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο από τον κορωνοϊό λόγω ηλικίας, ασθενειών και από την παχυσαρκία.

«Αυτός ο ιός είναι τρομακτικός, μπορεί να χτυπήσει νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα υπέρβαρους νέους ανθρώπους. Εκείνοι που είναι υπέρβαροι πρέπει πραγματικά να προσέχουν», δήλωσε ο Ντελφρεσί στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Αυτός είναι ο λόγος που ανησυχούμε για τους φίλους μας στην Αμερική, όπου το πρόβλημα από την παχυσαρκία γνωστό και όπου θα έχουν πιθανόν τα περισσότερα προβλήματα λόγω παχυσαρκίας».

Ο Ντελφρεσί είπε πως το 88% όσων έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό υπέφεραν μόνο από σοβαρά συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της γρίπης.

Το ποσοστό θνησιμότητας για τους νέους που εισάγονται στα νοσοκομεία με σοβαρή αναπνευστική ασθένεια COVID-19 είναι περίπου 2% είπε, όμως αυξάνεται στο 14% για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους.

Παρά τη ραγδαία εξάπλωση του ιού στη Γαλλία, η χώρα είναι ακόμη πολύ μακριά από το σημείο όπου το 50% έως 60% του πληθυσμού θα έχει μολυνθεί και αναρρώσει και στο οποίο σημείο θα έχει φθάσει ένα κάποιο επίπεδο «ανοσίας της αγέλης», δήλωσε ο Ντελφρεσί.

«Τα αρχικά δεδομένα δείχνουν πως ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί να έχουν αναπτύξει ανοσία είναι χαμηλότερος από ό,τι φανταζόμαστε, περίπου 10-15%», δήλωσε ο βετεράνος ειδικός στις μεταδοτικές ασθένειες ο οποίος ηγήθηκε των ερευνών στη Γαλλία για τον Έμπολα και το AIDS.

Είπε πως είναι πολύ νωρίς για να αρθεί η καραντίνα στη Γαλλία, η οποία ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 15 Απριλίου.

Η σύσταση του συμβουλίου είναι να συνεχιστούν για αρκετές εβδομάδες τα μέτρα αυστηρού περιορισμού και πως για να αρθεί η καραντίνα, θα πρέπει να μειωθεί η πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας και να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Χθες, Τρίτη, ο αριθμός των ασθενών της COVID-19 που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ αυξήθηκε μόλις κατά 59 (1%) στους 7.131, όμως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και πιθανών κρουσμάτων που έχει καταγραφεί σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε σε επίπεδο ρεκόρ κατά 11.059 ή 11%, φθάνοντας τα 109.069 καθώς όλο και περισσότεροι οίκοι ευγηρίας ανακοίνωσαν αθροιστικά στοιχεία για πρώτη φορά.

Μια τρίτη προϋπόθεση προκειμένου να αρθεί η καραντίνα είναι να υπάρχουν επαρκή αποθέματα εφοδίων, είπε ο Ντελφρεσί, κυρίως μασκών, κιτ διαγνωστικών τεστ και εργαλείων για τον εντοπισμό μολυσμένων ασθενών.

Η ικανότητα διενέργειας τεστ στη Γαλλία αυξήθηκε από 3.000 την ημέρα στα μέσα Μαρτίου σε 30.000 σε καθημερινή βάση σήμερα και θα αυξηθεί σε 100.000 έως 250.000 την ημέρα σε περίπου δύο εβδομάδες, είπε.

Η παχυσαρκία έχει αναφερθεί ως μια πιθανή εξήγηση για τον μεγαλύτερο από το μέσο κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων της COVID-19 στην πόλη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ και στο Μεξικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα Χτες
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Κόσμος Χτες
Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Ελλάδα Χτες
Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Κόσμος Χτες
Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»

Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη σειρά «Φτερωτός Θεός»

Κόσμος Χτες
Ο Τζαν Γιαμάν συνελήφθη στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ελλάδα Χτες
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Ελλάδα Χτες
«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Κόσμος Χτες
Βίντεο από το Μεντεγίν δείχνει κατοίκους να διαπομπεύουν δύο φερόμενους κλέφτες, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Κολομβία

Κυνηγώντας το «Bella 1»: Θρίλερ 18 ημερών στον Ατλαντικό με Navy SEALs και Night Stalkers

Κόσμος Χτες
Μήνυμα Τραμπ στον σκιώδη στόλο, «δεν είστε ασφαλείς πουθενά»