E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουχάν: Αγκαλιές, φιλιά, βόλτες στους δρόμους μετά από 3 μήνες

Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Δημοσίευση 8/4/2020 | 08:33

Ουχάν: Αγκαλιές, φιλιά, βόλτες στους δρόμους μετά από 3 μήνες

Η πόλη της επαρχίας Χουμπέι ήταν αυτή όπου ξεκίνησαν να εντοπίζονται τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού στα μέσα Δεκέμβρη. Ενός ιού που έχει φέρει δεκάδες χιλιάδες θανάτους και σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κρούσματα μέχρι στιγμής, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να είναι πλέον στο επίκεντρο της πανδημίας.

Στην πόλη Ουχάν τα μέτρα πλέον χαλάρωσαν και άνοιξαν αεροδρόμια, σταθμοί τρένων και καταστήματα, με τους κατοίκους να προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους σταδιακά. Η Ουχάν έχει θρηνήσει ως τώρα περίπου το 90% των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα (3.333 τα θύματα μέχρι στιγμής) με τους κατοίκους να μένουν για τρεις περίπου μήνες σε καραντίνα και κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση της Κίνας.

Στο αεροδρόμιο της πόλης, αλλά και άλλα αεροδρόμια όπου πλέον επιτρέπονται οι πτήσεις, εκτυλίχθηκαν πολύ συγκινητικές στιγμές. Ιατρικό προσωπικό που έδινε ιστορικές μάχες, επέστρεφε στα σπίτια του, σε άλλες επαρχίες της Κίνας, με δεκάδες παιδιά και τους συγγενείς τους, να τους υποδέχονται μέσα σε έντονη συγκίνηση.

Αλλοι πάλι μέσα σε κλίμα έντονης χαράς, αγκάλιαζαν γιατρούς και νοσηλευτές που επέστρεφαν στην πόλη Ουχάν, μετά την άρση των αυστηρών μέτρων.

Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που προσεύχονταν, ή προσπαθούσαν να στείλουν ένα θετικό μήνυμα, καθώς η πόλη επιχειρεί να γυρίσει σιγά σιγά σελίδα.

Ο Σιδηροδρομικός σταθμός Χάνκου άνοιξε και πάλι με τα δρομολόγια των τρένων να γίνονται κανονικά από και προς Ουχάν. Κόσμος, φορώντας ακόμη φυσικά προστατευτικά ρούχα και μάσκες, ταξίδεψε τηρώντας πάντως αποστάσεις ασφαλείας.

Στο κέντρο της πόλης Ουχάν, οι αστυνομικοί εδώ και τρεις ημέρες έχουν αρχίσει να μαζεύουν όλες τις προστατευτικές μπάρες με τις οποίες απέκλειαν την δυνατότητα σε πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους.

Ενώ παράλληλα γιατροί που εργάστηκαν νυχθημερόν σε νοσοκομεία της Ουχάν, επιστρέφουν στα σπίτια τους, σε άλλες επαρχίες, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, με κόσμο να τους αποχαιρετά, ευχαριστώντας τους για όσα έκαναν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα οργανωμένη κακοκαιρία

Καιρός 05.02.2026
Ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια στα βουνά

Ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ο 50χρονος σμήναρχος

Ελλάδα 05.02.2026
Η δράση του και πώς εντοπίστηκε

Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων

Οικονομία 05.02.2026
Αναλυτικά τα πρόστιμα

Αυτά τα SMS είναι δήθεν από τα ΕΛΤΑ και είναι απάτη

Ελλάδα 05.02.2026
Την προσοχή του κοινού εφιστούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε προσπάθεια εξαπάτησης από επιτήδειους με sms (phishing)

Βρετανία: Δεκάδες δηλητηριάσεις από γάλατα για βρέφη

Κόσμος 05.02.2026
Ύποπτα προϊόντα ανακλήθηκαν και στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Ελλάδα 05.02.2026
Τα ακριβή αίτια θανάτου διερευνώνται

Δώρο Πάσχα 2026: Πότε μπαίνει και πώς να το υπολογίσετε

Οικονομία 05.02.2026
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από το χρόνο εργασίας κατά την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου

Δασκάλα γιόγκα: 3 εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία και Κηφισιά σε ένα μήνα

Ελλάδα 05.02.2026
Η γυναίκα είχε επιτεθεί και στην οικογένειά της, βάζοντας φωτιά στο αυτοκίνητο του πατέρα της

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο – Κατηγορείται για κατασκοπεία

Ελλάδα 05.02.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο στρατιωτικός κατηγορείται για συλλογή και μετάδοση μυστικών πληροφοριών σε τρίτους, με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης στα εθνικά συμφέροντα

Σία Κοσιώνη: Εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο

Ελλάδα 05.02.2026
Αγνωστο το πότε θα επιστρέψει στον ΣΚΑ

Αγκυρα: Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν

Ελλάδα 05.02.2026
Η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη