E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διακεκριμένος Ελληνας γενετιστής προβλέπει πότε θα αρχίσουν τα μπάνια στη θάλασσα

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του κορωνοϊού

Δημοσίευση 6/4/2020 | 14:49

Διακεκριμένος Ελληνας γενετιστής προβλέπει πότε θα αρχίσουν τα μπάνια στη θάλασσα

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και διευθυντής στο Κέντρο Γονιδιωματικής «Health 2030», απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ για το πως κρίνει τη συμπεριφορά του ιού και τι προβλέπει  για τις επόμενες κινήσεις του, αλλά και αν πιστεύει ότι  για φέτος τα μπάνια του λαού θα αναβληθούν αναφέρει: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά ακόμα υπάρχουν κίνδυνοι και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος το μέλλον, αλλά η Ελλάδα πάει πολύ καλά. Πιστεύω ότι τον Ιούλιο θα μπορέσει ο κόσμος πιο άνετα να πάει στις θάλασσες, και ίσως και να ταξιδέψει στα νησιά. Αλλά όλα αυτά εάν η εξέλιξη είναι αυτή που βλέπουμε τώρα. Φοβάμαι πάντα πιθανά «ατυχήματα», όπου ένας πυρήνας φορέων που θα έρθει από το εξωτερικό, ή θα έχει μεγάλο αριθμό ασυμπτωματικών ή θα δώσει αναζωπύρωση της ασθένειας».

Τέλος, σε ερώτηση αν θα είμαστε σε καραντίνα μέχρι τον Ιούλιο τονίζει:«Εφόσον υπάρξει σοβαρή μείωση κρουσμάτων και θανάτων, τότε θα συζητήσουμε για χαλάρωση των μέτρων. Από το Μάιο πιστεύω ότι θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα, αλλά σταδιακά και με μία στρατηγική προτεραιότητας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε το πιο φωτεινό φεγγάρι του καλοκαιριού

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η πανσέληνος του Ιουλίου έρχεται την Τετάρτη 29 Ιουλίου

Τραγωδία στα Πατήσια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά σε διαμέρισμα, νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο σύζυγός της

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

«Εμφύλιος» και άγριο ξύλο μεταξύ Αργεντίνων οπαδών στην Ατλάντα πριν από τον ημιτελικό με την Αγγλία

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Μέλη αντίπαλων ultras από τις ομάδες της Αργεντινής Σαν Λορέντζο και Ουρακάν συγκρούστηκαν στους δρόμους της Ατλάντα το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ρωσία: Σε κατάσταση συναγερμού οι πυρηνικές δυνάμεις του ναυτικού ‑ Παίρνουν θέση στους ωκεανούς

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ, ανακοίνωσε από τη Μόσχα στις 15 Ιουλίου 2026 ότι ο στρατηγικός πυρηνικός στόλος της χώρας βρίσκεται σε απόλυτο συναγερμό επιχειρώντας στους παγκόσμιους ωκεανούς

Κρητικό χωριό καταργεί το αλκοόλ στα γλέντια για να σταματήσει τα τροχαία

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Πολιτιστικός Σύλλογος στο Ρέθυμνο καταργεί πλήρως το αλκοόλ στις εκδηλώσεις-πανηγύρια του, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη.

Μητσοτάκης από την Εύβοια: Εκλογές την άνοιξη 2027 ‑ Σας θέλω ετοιμοπόλεμους, στις επάλξεις

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Στο τέλος της τετραετίας θα παραδώσουμε το καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας

Νεκρό ζευγάρι στον Πειραιά: «Χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να φτάσουμε σε υπνηλία και θάνατο από αέρια αυτοκινήτου σε κλειστό χώρο»

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλάει για τον θάνατο των δύο νέων από αναθυμιάσεις

Μάρω Κοντού: Το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού της Finos Film

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η Finos Film αποχαιρέτισε με συγκίνηση τη Μάρω Κοντού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης λόγω των έργων του Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Παράλληλα σε σημερινή σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να διευθετηθεί η υπόθεση με τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Καύσωνας στον ορίζοντα: Ποιες περιοχές θα δουν τον υδράργυρο να «σπάει» κάθε όριο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το θερμό επεισόδιο κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο με τοπικά 40άρια, ενώ από Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κυψέλη: Ρωγμές σε πάνω από 15 κτίρια στην περιοχή όπου γίνονται έργα για το Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Πάνω από 15 κτίρια εμφανίζουν ρωγμές στην Κυψέλη εν μέσω εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό, με τους κατοίκους να ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των πολυκατοικιών τους.