E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παράθυρο άρσης περιορισμών Μάιο, μέτρα για την οικονομία και Ιούνιο

Ποια η βασική προϋπόθεση

Δημοσίευση 6/4/2020 | 14:15

Παράθυρο άρσης περιορισμών Μάιο, μέτρα για την οικονομία και Ιούνιο

Παράθυρο για χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό από το Μάιο άφησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας, μόνον, όμως, εφόσον τον Απρίλιο τηρηθούν με αυστηρό τρόπο τα μέτρα που έχουν ληφθεί και η εξέλιξη των κρουσμάτων ακολουθήσει τη σημερινή θετική πορεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι στο χέρι μας το Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας», αφού πρώτα υπογράμμισε ότι «ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο κρίσιμος μήνας και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός». Επικαλέστηκε δε ένα στίχο του Λέοναρντ Κοέν: «Ο Απρίλιος είναι η δική μας χαραμάδα που θα αφήσει να περάσει το φως» και πρόσθεσε ότι «το στοίχημα τότε θα είναι πώς θα διαχειριστούμε την επιστροφή στην ομαλότητα χωρίς λάθη που θα γκρέμιζαν όσα με τόσο κόπο χτίσαμε από την αρχή της πανδημίας», αναφερόμενος και στην αισιόδοξη εξέλιξη της καμπύλης κρουσμάτων και θανάτων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Σχετικά με τυχόν νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις, ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εν όψει Πάσχα. Μολαταύτα, ανέφερε ότι προσώρας, με βάση και τα στοιχεία της ΕΛΑΣ για τις παραβάσεις, θα πυκνώσουν οι στοχευμένοι έλεγχοι εκεί όπου εμφανίζεται η μεγαλύτερη παραβατικότητα κι εξήγησε ότι στην Αττική π.χ. εντοπίζονται μεν αυξημένα ποσοστά συμμόρφωσης, αλλά, λόγω του μεγάλου πληθυσμού, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος διασποράς του ιού.

Επίσης, θα ενταθούν οι προσπάθειες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι εξετάζεται η πρόταση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Όμως, την κυβέρνηση προβληματίζουν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην Αγία Βαρβάρα και την Πάτρα και τα οποία ο κ. Πέτσας απέδωσε σε φανατικούς και όχι σε πιστούς. Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση ήδη ασχολείται με τη «σύνθετη άσκηση» για την παραλαβή του Αγίου Φωτός και τη διασπορά του ανά την επικράτεια.

Επέκταση των μέτρων και για τον Ιούνιο

Για την οικονομία, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι το αρχικό πακέτο μέτρων που εξαγγέλθηκε αφορούσε το Μάρτιο και τον Απρίλιο και ήδη σχεδιάζεται η επέκταση των μέτρων για Μάιο και Ιούνιο. Τα μέτρα αυτά, όπως πρόσθεσε, είναι καλυμμένα χρηματοδοτικά και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην οικονομία. Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αρχική δέσμη προτάσεων που κατατέθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ύψους 30 δις, εκτίμησε πως θα μπορούσε να προκαλέσει χρηματοδοτικά προβλήματα στην οικονομία, ενώ δεν διευκρινίζεται ο χρονικός ορίζοντάς της και δη σε μια κρίση που ουδείς μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει. Μάλιστα, συνέκρινε το πακέτο του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνθήκες που οδήγησαν την οικονομία το 2009-2010 στα μνημόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα 21.03.2026
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα 21.03.2026
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος 21.03.2026
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός 21.03.2026
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα 21.03.2026
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη

Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία σε απόσταση 4000 χιλιομέτρων

Κόσμος 21.03.2026
Το γεγονός αυτό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό από στρατιωτικούς αναλυτές, καθώς η βάση του Ντιέγκο Γκάρσια βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4.000 χιλιομέτρων από το ιρανικό έδαφος

Πρωτόγνωρες εικόνες από την κακοκαιρία Τερέζα στις Κανάριες Νήσους: Θυελλώδεις άνεμοι και γιγαντιαία κύματα, χιόνισε στην Τενερίφη

Κόσμος Χτες
Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 140 χλμ/ώρα, δρόμοι πλημμύρισαν, ακυρώθηκαν πτήσεις, ενώ οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις φοβούμενες για τη σωματική ακεραιότητα ντόπιων και τουριστών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός tiktoker bodybuilder – Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο γυμναστήριό του για αναβολικά

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος έχει έντονη δραστηριότητα στα social media - Έρευνα της αστυνομίας για κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Σοκ στην Τουρκία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 21χρονο ποδοσφαιριστή

Κόσμος Χτες
Δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους

Βόμβα Πούτιν: Κόβω τις πληροφορίες στο Ιράν αν αφήσετε την Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσει τη ροή κρίσιμων πληροφοριών προς το Ιράν, με αντάλλαγμα το πάγωμα της αμερικανικής βοήθειας πληροφοριών στην Ουκρανία