E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παράθυρο άρσης περιορισμών Μάιο, μέτρα για την οικονομία και Ιούνιο

Ποια η βασική προϋπόθεση

Δημοσίευση 6/4/2020 | 14:15

Παράθυρο άρσης περιορισμών Μάιο, μέτρα για την οικονομία και Ιούνιο

Παράθυρο για χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό από το Μάιο άφησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας, μόνον, όμως, εφόσον τον Απρίλιο τηρηθούν με αυστηρό τρόπο τα μέτρα που έχουν ληφθεί και η εξέλιξη των κρουσμάτων ακολουθήσει τη σημερινή θετική πορεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι στο χέρι μας το Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας», αφού πρώτα υπογράμμισε ότι «ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο κρίσιμος μήνας και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός». Επικαλέστηκε δε ένα στίχο του Λέοναρντ Κοέν: «Ο Απρίλιος είναι η δική μας χαραμάδα που θα αφήσει να περάσει το φως» και πρόσθεσε ότι «το στοίχημα τότε θα είναι πώς θα διαχειριστούμε την επιστροφή στην ομαλότητα χωρίς λάθη που θα γκρέμιζαν όσα με τόσο κόπο χτίσαμε από την αρχή της πανδημίας», αναφερόμενος και στην αισιόδοξη εξέλιξη της καμπύλης κρουσμάτων και θανάτων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Σχετικά με τυχόν νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις, ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εν όψει Πάσχα. Μολαταύτα, ανέφερε ότι προσώρας, με βάση και τα στοιχεία της ΕΛΑΣ για τις παραβάσεις, θα πυκνώσουν οι στοχευμένοι έλεγχοι εκεί όπου εμφανίζεται η μεγαλύτερη παραβατικότητα κι εξήγησε ότι στην Αττική π.χ. εντοπίζονται μεν αυξημένα ποσοστά συμμόρφωσης, αλλά, λόγω του μεγάλου πληθυσμού, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος διασποράς του ιού.

Επίσης, θα ενταθούν οι προσπάθειες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι εξετάζεται η πρόταση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Όμως, την κυβέρνηση προβληματίζουν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην Αγία Βαρβάρα και την Πάτρα και τα οποία ο κ. Πέτσας απέδωσε σε φανατικούς και όχι σε πιστούς. Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση ήδη ασχολείται με τη «σύνθετη άσκηση» για την παραλαβή του Αγίου Φωτός και τη διασπορά του ανά την επικράτεια.

Επέκταση των μέτρων και για τον Ιούνιο

Για την οικονομία, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι το αρχικό πακέτο μέτρων που εξαγγέλθηκε αφορούσε το Μάρτιο και τον Απρίλιο και ήδη σχεδιάζεται η επέκταση των μέτρων για Μάιο και Ιούνιο. Τα μέτρα αυτά, όπως πρόσθεσε, είναι καλυμμένα χρηματοδοτικά και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην οικονομία. Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αρχική δέσμη προτάσεων που κατατέθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ύψους 30 δις, εκτίμησε πως θα μπορούσε να προκαλέσει χρηματοδοτικά προβλήματα στην οικονομία, ενώ δεν διευκρινίζεται ο χρονικός ορίζοντάς της και δη σε μια κρίση που ουδείς μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει. Μάλιστα, συνέκρινε το πακέτο του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνθήκες που οδήγησαν την οικονομία το 2009-2010 στα μνημόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική

Γαλλία: Δηλητηρίασε τις κόρες της και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον άνδρα της

Κόσμος Χτες
Η 18χρονη κόρη της Μεϊλίς Ντομπόν πέθανε έπειτα από τη λήψη δεκαπλάσιας δόσης υπνωτικού

Σοκ στην Πάτρα: Αγρια επίθεση Ρομά κατά διανομέα ‑ Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν

Ελλάδα Χτες
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα επιτέθηκαν στον διανομέα ενώ οδηγούσε στην οδό Ιωνίας και Σμύρνης

Αγγλία: Η στιγμή που βρετανίδα δημοσιογράφος λιποθύμησε σε ζωντανή μετάδοση

Κόσμος Χτες
Η ίδια λίγο αργότερα με ανάρτηση της στο Instagram ανέφερε πως είναι «μια χαρά»

Σοκαριστική γυναικοκτονία στην Ιταλία: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της

Κόσμος Χτες
Τον περασμένο Απρίλιο ο 50χρονος είχε επιτεθεί στη γυναίκα του με τσεκούρι σπάζοντας την πόρτα του υπνοδωματίου

Τελωνείο Προμαχώνα υπό «πολιορκία»: Οι Σερραίοι αγρότες στην πρώτη γραμμή – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες, αδυνατώντας να περάσουν από το μπλόκο στο 4ο χιλιόμετρο της οδόυ Σιδηροκάστρου-Προμαχώνα, στράφηκαν στην αναζήτηση εναλλακτικών περασμάτων μέσα από το βουνό

Πειραιάς: Ένας 16χρονος πίσω από τη σeξουαλική παρενόχληση σε πεζή

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για αλλοδαπό που διαμένει σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της μπλε γραμμής του Μετρό λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση

Ελλάδα Χτες
H κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο - Εθνική Αμυνα

Αδιανόητη τραγωδία: Τρεις νεαροί πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από τον δρόμο και έπεσε ανάποδα σε πισίνα

Κόσμος Χτες
Το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα μιας απίστευτης σειράς περιστάσεων λένε οι Αρχές

Συνελήφθη γνωστός TikToker στην Τρίπολη ‑ Χτυπούσε και έκλεβε ηλικιωμένους

Ελλάδα Χτες
Ο 22χρονος «διαφήμιζε» μέσα από τα social media το σώμα του και τις μαχητικές ικανότητές του

Η Βρετανία απαντά στον Πούτιν: «Σταμάτα την αιματοχυσία και τους λεονταρισμούς – Αν κηρύξεις πόλεμο είμαστε έτοιμοι»

Κόσμος Χτες
«Ειρωνεία του να μιλάει ο Ρώσος πρόεδρος για πολεμοχαρή συμπεριφορά από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών» τονίζει το Λονδίνο