E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aυτή η πανίσχυρη γυναίκα αγόρασε το θρυλικό Ritz του Λονδίνου

Μια εντυπωσιακή γυναίκα με πτυχίο κοινωνιολογίας και σύζυγος πρώην εμίρη

Δημοσίευση 6/4/2020 | 12:07

Aυτή η πανίσχυρη γυναίκα αγόρασε το θρυλικό Ritz του Λονδίνου

Στη σύζυγο πρώην εμίρη του Κατάρ πουλήθηκε το θρυλικό ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου σε τιμή που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ

«Είναι προνόμιο να γίνεις ο νέος ιδιοκτήτης του εμβληματικού ξενοδοχείου Ritz και να έχεις την ευκαιρία να συνεχίσεις το στυλ και τις παραδόσεις του», δήλωσε εκπρόσωπος αγοραστή, σε μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Macfarlanes την Παρασκευή. Η Σεΐχα Μόζα είναι η νέα ιδιοκτήρια του ξενοδοχείου. Η δεύτερη σύζυγος του πρώην Εμίρη του Κατάρ είναι παντρεμένη μαζί του από το 1977 και έχουν αποκτήσει τα 7 από τα 28 παιδιά του. Η Σεΐχα Μόζα μπιντ Νάσερ η ισχυρότερη γυναίκα στο Κατάρ έγινε σύμβολο του Εμιράτου στον έξω κόσμο.

Η 61χρονη σήμερα Σεΐχα Μόζα είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα με πτυχίο κοινωνιολογίας, αλλά και ιδιαίτερα δραστήρια. Θεωρείται η κινητήρια δύναμη πίσω από τον θρόνο του Κατάρ, ενώ είναι η μόνη από τις συζύγους του πρώην Εμίρη που τον συνοδεύει στα ταξίδια του αλλά και στις συναντήσεις του με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κόσμου. Παντρεύτηκε τον εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θάνι το 1977, όταν ακόμα σπούδαζε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Κατάρ σε ηλικία 18 ετών. Η ίδια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, δίνει διαλέξεις σε Ευρώπη και Αμερική, κατέχει ήδη μια θέση στη λίστα του «Forbes» με τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Ritz London (@theritzlondon) στις

Το Ritz, το οποίο βρίσκεται στο Πικαντίλι, στην καρδιά του Λονδίνου, είναι ένα από τα σπουδαιότερα κτήρια της βρετανικής πρωτεύουσας. Έχει 130 δωμάτια, με τη διανυκτέρευση να ξεκινά από τις 650 στερλίνες και να ξεπερνά τις 6.000 στερλίνες για τη μεγαλύτερη σουίτα. Ο εκπρόσωπος εξηγεί ότι προτεραιότητα της νέας ιδιοκτησίας είναι να βοηθήσει το προσωπικό των 450 εργαζομένων του ξενοδοχείου, που ιδρύθηκε το 1906, και να ανοίξει εκ νέου τις πύλες του το συντομότερο δυνατό αφού περάσει η πανδημία του κορονοϊού. Η βρετανική οικογένεια Μπάρκλεϊ προσπαθούσε εδώ και μήνες να πουλήσει το ξενοδοχείο που απέκτησε το 1995 αντί 75 εκατομμυρίων στερλινών.

Η πώληση του ξενοδοχείου έφερε στο φως τη διαφωνία των δίδυμων αδελφών Ντέιβιντ και Φρέντερικ, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν στην τιμή πώλησης, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SheikhaMozahFashion (@sheikhamozahfashion) στις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Αθλητικά Νέα Χτες
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Ελλάδα Χτες
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος Χτες
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science Χτες
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα Χτες
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Κόσμος Χτες
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Ελλάδα Χτες
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος Χτες
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν